Tenis

Đoković nastavio dugi pobjednički niz, Nadal lako do drugog kola

Ivana Spahija • utorak, 26.05.2015.
Đoković nastavio dugi pobjednički niz, Nadal lako do drugog kola
Foto: EPA

Treći dan muškog dijela ždrijeba Roland Garrosa ponudio je redom pobjede tenisača favorita. Prvi nositelj Novak Đoković suvereno je otvorio turnir rutinskom pobjedom nad Fincem Nieminenom, a uspješan je bio i deveterostruki osvajač Roland Garrosa Rafael Nadal, koji nije imao problema protiv 18-godišnjeg Francuza s pozivnicom...

Prvi nositelj i jedan od glavnih favorita za naslov, Novak Đoković, odlično je otvorio nastup na zemlji u Roland Garrosu. Srpski je tenisač nakon dva sata i četiri minute igre svladao Jarkka Nieminena, čime je svoj pobjednički niz produžio na 23 uzastopne pobjede.

Finac je raspoloženom Đokoviću ozbiljnije uspio zaprijetiti tek u drugom setu, gdje su ga dva poena dijelila od osvajanja seta, ali se svjetski broj jedan uspio othrvati toj prijetnji i sa 6:2, 7:5 i 6:2 rezervirao je mjesto u drugom kolu. Tamo ga čeka ogled s boljim iz dvoboja Mueller - Lorenzi.

Uspješan start na pariškoj zemlji ostvario je i sedmi tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal, koji je nakon sat i 50 minuta igre u tri seta svladao Francuza s pozivnicom, 18-godišnjeg Quentina Halysa. Mladi je Francuz pružio solidan otpor šestom nositelju, kojemu je zaprijetio sredinom prvog i početkom drugog seta, ali više od toga nije mogao.

"Ovo je bio prvi meč turnira i mislim da sam odigrao dovoljno dobro. Sretan sam s načinom igre i mislim da je moj forhend funkcionirao dobro", rekao je Nadal, kojega u drugom kolu očekuje ogled sa sunarodnjakom Nicolasom Almagrom, koji je u četiri seta svladao Ukrajinca Dolgopolova.

Problema u prvom kolu nije imao još jedan Španjolac, sedmi nositelj David Ferrer, koji je tek pet gemova prepustio Slovaku Lukasu Lacku. Ferrer u drugom kolu dočekuje sunarodnjaka Gimeno-Travera, koji je u tri seta bio bolji od Brazilca Souze. Pobjedu na otvaranju upisao je i 20. nositelj Richard Gasquet svladavši Belgijca Gigounona, a u drugom kolu će odmjeriti snage s Argentincem Berlocqom, koji je u pet setova svladao Ukrajinca Marčenka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!