Tenis

Nemilosrdne Serena i Wozniacki, Bouchard na izlaznim vratima

Ivana Spahija • utorak, 26.05.2015.
Nemilosrdne Serena i Wozniacki, Bouchard na izlaznim vratima
Foto: EPA

Treći dan ženskog dijela Roland Garrosa ponudio je uvjerljive pobjede Serene Williams i Caroline Wozniacki, koje su sigurno započele put prema završnici. Iste sreće nije bila šesta nositeljica Eugenie Bouchard, koju je neugodno iznenadila Francuskinja Kristina Mladenović...

Prva nositeljica Serena Williams nije imala nikakvih problema u svom prvom meču na Roland Garrosu. Amerikanka je sa 6:2 i 6:3 svladala Čehinju Andreu Hlavackovu. Prvu tenisačicu svijeta u drugom kolu očekuje dvoboj s boljom iz dvoboja Friedsam - Glatch.

Problema na otvaranju nije imala ni Dankinja Caroline Wozniacki, peta nositeljica je sa 6:3 i 6:0 nadigrala Talijanku Karin Knapp. Ipak, Wozniacki se ponešto mučila početkom prvog seta u kojem joj je Talijanka dobro parirala, ali je nakon šestog gema ubacila u brzinu više i s lakoćom došla do pobjede.

Petu nositeljicu u drugom kolu dočekuje Njemica Julia Goerges, koja je sa 6:2, 5:7 i 6:1 svladala Amerikanku Coco Vandeweghe. Wozniacki je sedam puta u karijeri odmjerila snage s Njemicom, koja je slavila u posljednja tri njihova ogleda, od kojih su dva zemljana, u Stuttgartu i Madridu 2011. godine.

Iznenađenje dana priredila je francuska tenisačica Kristina Mladenović, koja je s dva puta po 6:4 na tribine ispratila šestu nositeljicu, Kanađanku Eugenie Bouchard. Mladenović je na krilima domaće publike uspjela odoljeti napadima Bouchard, koja se u drugom setu uspjela od zaostatka od 5:0 vratiti na 5:4, ali je za potpuni preokret ipak bilo prekasno.

Ponešto problema imala je četvrta nositeljica, Čehinja Petra Kvitova, kojoj je solidan otpor pružila novozelandska tenisačica Marina Eraković, ali je Kvitova nakon nešto više od dva sata igre došla do pobjede vrijedne drugog kola. Tamo je čeka Španjolka Soler-Espinosa, koja je sa 6:4 i 6:3 svladala Francuskinju Parmentier.

Na izlaznim vratima već u samom startu našla se srpska tenisačica Jelena Janković, postavljena za 25. nositeljicu. Nju je sa 6:3 i 6:4 nadigrala Bugarka Karatančeva, koja će u drugom kolu odmjeriti snage s američkom tenisačicom Irinom Falconi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!