Nogomet

David Gill odbio ulazak u Izvršni odbor Fife: "Ne bi bilo ispravno surađivati s ovim vodstvom"

Branimir Korać • subota, 30.05.2015.
David Gill odbio ulazak u Izvršni odbor Fife: "Ne bi bilo ispravno surađivati s ovim vodstvom"
Foto: EPA

Tenzije između europskih delegata i Seppa Blattera se nastavljaju pa je tako David Gill odbio poziciju u Izvršnom odboru Fife nakon što je Blatter dobio peti mandat na čelu...

Bivši čelnik Manchester Uniteda, a danas potpredsjednik Engleskog nogometnog saveza, David Gill, nije se pojavio na prvom sastanku novog saziva Izvršnog odbora Fife i odbio je sudjelovati u njegovom radu. Gill smatra da ne bi bilo prikladno surađivati s aktualnim vodstvom Fife.

"Nisam to lako odlučio, ali događaji od posljednjih nekoliko dana uvjerili su me da ne bi bilo prikladno da sudjelujem u radu Izvršnog odbora pod ovim vodstvom. Razumijem da je gospodin Blatter izabran na demokratski način i želim Fifi sve najbolje i da se što bolje nosi s ovim problemima. Međutim ne vidim kako se može dogoditi nešto dobro za nogometni svijet dok je Blatter i dalje na vrhu. Potpuno ću se koncentrirati na svoje pozicije u FA-u i Uefi gdje ću i dalje davati sve od sebe", poručio je Gill.

Gill je već ranije izvijestio kolege u Uefi da nema namjeru surađivati s Blatterom.

"Već sam objasnio svojim kolegama u Uefi da ne želim preuzeti poziciju u Izvršnom odboru Fife u ovakvom raspletu. Uz sav respekt prema svih 208 kolega na Fifinom kongresu, pričekao sam do kraja glasovanja kako bih i javno priopćio svoju odluku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis30.05.2015. u 13:31
    nobody gives a shit, david.
    cameosis