Rukomet

Detono Zagreb svladao White Boyse u finalu Ivanić Opena i uzeo prvo mjesto

Simona Margetić • nedjelja, 31.05.2015.
Detono Zagreb svladao White Boyse u finalu Ivanić Opena i uzeo prvo mjesto

Cro EBT Tour započeo je turnirom Ivanić Open u Ivanić-Gradu, a prvo mjesto uzeli su aktualni europski klupski prvaci Detono Zagreb. Bolji su u finalu bili od White boysa iz Kaštela. Novo izdanje Prvenstva okupilo je tako deset muških ekipa i tri ekipe u ženskoj konkurenciji, a sunce i pijesak u očima, rukometašima nisu nimalo smetali.

Finale Ivanić Opena izborili su, očekivano, aktualni europski klupski prvaci Detono Zagreb i White Boys iz Kaštela, a kako to uvijek biva, njihov susret bio je posljednji na redu.

U napetoj utakmici, Detonatori su osvojili prvi set rezultatom 18:10. Nastavili su dobro i u drugom setu kojeg su isto završili u svoju korist. Rezultat na semaforu bio je 14:12.

Treće mjesto osvojila je ekipa zanimljivog imena, Nevažni. Protiv ekipe Sokol bili su bolji u oba seta rezultatom 20:18 i 22:16 i kući ponijeli pehar, dok se Sokol morao zadovoljiti četvrtim mjestom. BHC Dubrava ostala je na sedmom mjestu, a prošlogodišnji naslov nisu uspjeli obraniti.

Muškom finalu prethodilo je žensko finale između ekipa Detono Zagreb i BHC Dubrave. Nakon odigrana dva seta rezultat je bio 1:1 pa je na red došlo raspucavanje, a uspješnije su bile djevojke iz Dubrave i obranile prošlogodišnju titulu. Treće mjesto pripalo je ŽKRP Kontesa Nera.

Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku nastavlja se u Zagrebu, na Zagreb Openu od 5. do 7. Lipnja, a finale prvenstva ovog atraktivnog sporta, Ivanić Croatian Finals, vraća se u Ivanić-Grad od 19. do 21. lipnja.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Romana Domjančić iz Detona Zagreb, a najboljim igračem Matej Grubišić iz ekipe Nevažni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli01.06.2015. u 11:22
    Da, nažalost broj ženskih ekipa nije na zadovoljavajućem broj. Kod muških jako izjednačena konkurencija, osim Detona koji dosta odskače.
    markoli
  • perozdero01.06.2015. u 11:19
    samo 3 ženske ekpe ?!? smiješno
    perozdero