Košarka

Pinar Karsiyaka potpuno zasluženo do drugog naslova prvaka Turske u svojoj povijesti

Branimir Korać • subota, 20.06.2015.
Pinar Karsiyaka potpuno zasluženo do drugog naslova prvaka Turske u svojoj povijesti

Košarkaši Pinar Karsiyake osvojili su naslov prvaka Turske po drugi puta u klupskoj povijesti. Zasluženost ovog trofeja nitko im ne može opovrgnuti, igrali su najbolju košarku i na teži način došli do trofeja...

Bivši turski reprezentativac Ufuk Sarica napravio je fantastičan posao s Pinar Karsiyakom. Odveo ju je do naslova prvaka Turske, pritom u polufinalu eliminirao Fenerbahče Ülker, a zatim u finalu bio bolji od Anadolu Efesa, dvije momčadi koje imaju višestruko veće budžete.

No za razliku od njih Pinar Karsiyaka izgledala je u obje serije puno gladnija, balansiranija, uigranija i apsolutno zasluženo odnijela je naslov prvaka Turske, svoj drugi nakon što je prvi osvojila još 1987. godine.

Bobby Dixon bio je pravi vođa momčadi, a preostala četvorica stranaca, Jon Diebler, DJ Strawberry, Kenny Gabriel i Juan Palacios pružali su mu veliku podršku i zasjenili su skupe zvijezde Fenera i Efesa.

U petoj utakmici u Istanbulu domaćin nije imao pravo na krivi korak. Međutim gosti su sjajno ušli u drugo poluvrijeme, odvojili su se i Efes više nije imao odgovora. Pinar se nije uplašio pobjede i naslova prvaka, dapače, dobio je krila i lakoćom završio posao.

Pobjedom 85:71 slavio je s 4-1 u finalnoj seriji.

Palacios je u petoj utakmici briljirao s 22 poena i deset skokova, a Strawberry je dodao 19 poena.

U redovima Efesa itekako se osjetilo neigranje Nenada Krstića, a najefikasniji bio je Stratos Perperoglou s 18 poena. Dario Šarić uklopio se u sivilo, za 17 minuta ubacio je tri poena (0/2 za dva, 1/3 za tri) i uhvatio osam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2015. u 13:47
    zasluženo..bili su bolji
    Obrisan korisnik
  • narada10820.06.2015. u 00:38
    bravo, košarka je momčadski sport, ako neko nije znao, a ne „investment project".
    narada108