Košarka

Mario Hezonja seli na Floridu, kao petog ga je izabrao Orlando Magic

Branimir Korać • petak, 26.06.2015.
Mario Hezonja seli na Floridu, kao petog ga je izabrao Orlando Magic
Foto: EPA

Mario Hezonja igrat će u dresu Orlando Magica. Magic ga je izabrao kao petog na ovogodišnjem NBA draftu čime je Hezonja postao Hrvat koji je najviše izabran na draftu...

Nakon što je Gordan Giriček početkom stoljeća imao vrlo dobro razdoblje u dresu Orlando Magica, dres momčadi s Floride sljedeće sezone nosit će još jedan Hrvat. Mario Hezonja izabran je kao peti u prvoj rundi ovogodišnjeg NBA drafta.

Odlazak u Orlando nije neočekivan, Magicu je trebao takav tip igrača, pratio je intenzivno Hezonju duže vrijeme i odlučio ga je dovesti. Za momčad koja je bolja u napadanju obruča nego u vanjskom šutu, Hezonja je odličan izbor.

Inače, Hezonja je jedan od rijetkih igrača koji nije bio u New Yorku, a sve zahvaljujući Barceloninom rasporedu na dan drafta. Iako je sezonu završila porazom od madridskog Reala u srijedu navečer, u četvrtak je imala trening pa zajedničku večeru i Hezonja nije stigao do New Yorka.

Kao prvi izbor na draftu izabran je očekivano Karl-Anthony Towns. Towns je ono što su Timberwolvesi trebali i tražili, vjerojatno i najbolji igrač na draftu i onaj koji odmah može dati doprinos stoga je ova odluka bila očekivana.

Dvojba je bila oko drugog izbora, hoće li se Lakersi odlučiti za D'Angela Russella ili Jahlila Okafora, međutim ovakav razigravač im je bio neophodan i nisu mogli propustiti uzimanje Russella.

Okafor je tako bio dostupan kao treći izbor, Lakersi su pokvarili planove Sixersima koji su željeli Russella, a sada su u situaciji da imaju Okafora, Embiida i Noela. Skori trade?

Navijači Knicksa navikli su već negodovati na draftu i izviždati izbor, ovaj put su se nadali Justiseu Winslowu, ali Phil Jackson uzeo je Kristapsa Porzingisa.

Možda malo neočekivano završio je sjajni Winslow koji je kao deseti završio u Miamiju, a prvo veće iznenađenje je izbor Boston Celticsa na 16. picku gdje su uzeli razigravača Terryja Roziera, na poziciji na kojoj imaju širinu.

NBA draft:
1. Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves)
2. D'Angelo Russell (LA Lakers)
3. Jahlil Okafor (Philadelphia 76ers)
4. Kristaps Porzingis (NY Knicks)
5. Mario Hezonja (Orlando Magic)
6. Willie Cauley-Stein (Sacramento Kings)
7. Emmanuel Mudiay (Denver Nuggets)
8. Stanley Johnson (Detroit Pistons)
9. Frank Kaminsky (Charlotte Hornets)
10. Justise Winslow (Miami Heat)
11. Myles Turner (Indiana Pacers)
12. Trey Lyles (Utah Jazz)
13. Devin Booker (Phoenix Suns)
14. Cameron Payne (Oklahoma City Thunder)
15. Kelly Oubre Jr. (Washington Wizards)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2015. u 19:46
    Uostalom pravi treneri poput Popa ili Phila znaju da Europski igrači pokazuju najviše u doigravanju odnosno kad završi onaj cirkus od predsezone.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2015. u 19:46
    Porzingis je monstrum.Svojevrsni košarkaški paradoks poput Sabonisa prije ozljede.Živi bili pa vidjeli.
    Obrisan korisnik
  • mantejic26.06.2015. u 17:41
    Stariji brat mu je igrao u Šibeniku prije 2 godine
    mantejic
  • Obrisan korisnik26.06.2015. u 17:21
    Jel taj Porzingis igrao u Sibeniku pred malo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2015. u 16:29
    Nebi se slozio da je Porzingis DALEKO najbolji igrac na draftu. Okafor i Russel ce imati puno veci utjecaj odma u ligi nego Porzingis. Sto se tice Hezonje, nahvalili su ga jako "najbolji suter na draftu" "najprgaviji igrac zadnjih par godina drafta" "da ga ne dira ko je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik