Tenis

Mirjana Lučić-Baroni i Ivo Karlović prošli u drugo kolo Wimbledona

Mihaela Bradovski • utorak, 30.06.2015.
Mirjana Lučić-Baroni i Ivo Karlović prošli u drugo kolo Wimbledona
Foto: EPA

Nakon što je Marin Čilić u ponedjeljak uspješno odradio posao u prvom kolu Wimbledona, isto su danas učinili i Ivo Karlović i Mirjana Lučić-Baroni...

Ivo Karlović i Mirjana Lučić-Baroni nastavili su uspješan rezultatski niz hrvatskih predstavnika na Wimbledonu. Jučer je Marin Čilić rutinski odradio posao protiv Hirokija Moriye dok su Karlović i Lučić-Baroni doduše nešto teže došli do prolaza.

Karlović je za prvog protivnika imao mladog Šveđanina Eliasa Ymera kojeg je svladao iako nije imao lagan zadatak. Ymer je uzeo prvi set, no nakon toga Karlović je bio bolji i zasluženo je slavio.

Šveđanin se dosta mučio s Karlovićevim servisom, vrlo rijetko je došao u priliku da zaprijeti i tijekom cijelog meča imao je samo jednu break loptu koju nije iskoristio.

Karlović je pogodio 42 as servisa i osvojio čak 92 posto poena nakon što je ušao prvi servis. U prvom setu nije uspio slomiti otpor Ymera i izgubio je taj set u tie-breaku, ali nakon toga je stvorio puno problema za Ymera koji ih nije znao riješiti.

U drugom kolu očekuje ga susret protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, Ukrajinca od kojeg je poražen u oba dosadašnja dvoboja.

Gotovo dva i pol sata trebala je Mirjana Lučić-Baroni protiv Jaroslave Švedove. U konačnici je ipak uspjela slaviti nakon teške borbe sa 7:5, 6:7, 7:5.

Imala je hrvatska tenisačica priliku i ranije završiti meč, vodila je s breakom prednosti u drugom setu, ali nije uspjela to vodstvo i zadržati te se Švedova vratila i izborila kroz tie-break treći set.

U trećem setu je Švedova imala prednost 3:1, ali Lučić-Baroni je ovaj put odmah odgovorila, u završnici seta oduzela je servis protivnici i odservirala za pobjedu i mjesto u drugom kolu.

Njoj pak drugo kolo donosi 20. nositeljicu Garbine Muguruzu koju je svladala prošle godine na US Openu.

Wimbledon, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Elias Ymer (Švedska) 6:7(2), 6:2, 6:4, 7:6(2)
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Jaroslava Švedova (Kazahstan) 7:5, 6:7(5), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac30.06.2015. u 19:18
    svaka čast..a pridružio im se je i Ćorić..
    teniosac
  • Obrisan korisnik30.06.2015. u 16:38
    Bravo, stari majstori se ne daju.
    Obrisan korisnik