Tenis

Borna Ćorić stigao na set do pobjede pa ostao bez daha do kraja meča

Davor Kovačević • četvrtak, 02.07.2015.
Borna Ćorić stigao na set do pobjede pa ostao bez daha do kraja meča
Foto: EPA

Poslije dvije pobjede u pet setova, Borna Ćorić prvi je put u karijeri izgubio takav susret. Poveo je 18-godišnji Hrvat s 2-1 u setovima pa do kraja meča uzeo tek dva gema i završio nastup u Wimbledonu.

Novih pet setova bilo je previše za Bornu Ćorića u drugom kolu Wimbledona. Doduše, moglo ih je biti i manje, ali povratak koji je Ćorić napravio u trećem setu oduzeo je previše snage za nastavak meča u kojemu je Andreas Seppi mladom Hrvatu prepustio tek dva gema.

Ćorić se oprostio od Wimbledona u svom prvom seniorskom nastupu u kojem će ostati upisana velika pobjeda protiv Stahovskog čiji je tijek meča bio vrlo sličan ovom sa Seppijem. Ponovno je Ćorić imao 2-1 u setovima s time da je ovog puta uzeo prvi set pa izgubio drugi u koji je krenuo s 2:0, a do kraja dionice uzeo još dva gema.

Treći je set bio priča za sebe. Talijan je poveo s 4:0 i u trenucima kada bi većina igrača gađala redove tribina i porazbacala lotpice do završetka seta, Ćorić je najprije vratio oba breaka zaostatka, potom izgubio svoj servis, spasio Seppijev servis za meč i kroz 13. igru kreirao veliki povratak.

Bilo je to, pokazalo se, preveliko trošenje za Ćorića kojeg je Seppi doslovno otpuhao s terena do kraja susreta. Tek gem po dionici uzeo je Ćorić i tako nakon dvije pobjede u pet setova (Robredo, Stahovski) upisao i prvi takav poraz.

Wimbledon, drugo kolo:
Andreas Seppi (Italija) – Borna Ćorić (Hrvatska) 4:6, 6:4, 6:7 (3), 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2015. u 10:02
    Haha, "doslovno ga otpuhao s terena". Eh, da mi je to bilo vidjeti... Je li koristio lepezu ili se kao vuk iz priče o tri praščića pouzdao samo u vlastita pluća?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2015. u 02:26
    Sve više pokazuje da je materijal za velike stvari. Očekujem od njega veliki rezultat ili na US Openu ili AO-u iduće godine. Makar, na početku godine je izjavio kako mu je cilj top 50, u pola godine on je već 36. igrač svijeta, plus da do kraja godine mislim brani jednu CH titulu u Izmiru i nešto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2015. u 01:30
    actionman, pa vidi ga, još je dijete po konstituciji.. a usporedba s karlom samo govori kolko malo razumiješ to o čemu pričaš, ta dva tenisača igraju dijametralno suprotne stilove tenisa da ne mogu biti suprotniji!!! i ti povučeš takvu maloumnu paralelu? čestitam shit of the week
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2015. u 21:58
    Još nije fizički spreman kao što želi biti, jako puno trči i troši snage, ali ako tu bude radio kako treba, mogao bi biti stalni član top 10.
    Obrisan korisnik
  • narada10802.07.2015. u 21:14
    Karlo je Doktor, on je savladao tjelo i duh; njemu su grčevi stvrdile mišiće tako da su oni sada iz čelika ;-)
    narada108