Košarka

Hrvatska loše krenula na Europskom prvenstvu, Grci visoko slavili

Branimir Korać • petak, 24.07.2015.
Hrvatska loše krenula na Europskom prvenstvu, Grci visoko slavili
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina upisala je visok poraz u prvom kolu natjecanja u skupini. Domaćin Grčka ipak je bio prejak i Hrvatska je poražena sa 64:41...

Ako se po jutru dan poznaje, neće biti dobro. Međutim treba priznati da je Hrvatska odmah imala dvoboj protiv iznimno jakog protivnika, domaćina koji pretendira na zlatno odličje.

I na ovo natjecanje Hrvatska je doputovala oslabljena i bez nekoliko važnih igrača što je donekle opravdanje za skromnu predstavu. Razočarala je igra, nemoć u napadu protiv protivnika koji je potpuno otupio najjače strane Hrvatske.

Postotak šuta bio je iznimno loš, Hrvatska je iz igre šutirala očajnih 22 posto, tome je dodala i 16 izgubljenih lopti i ništa bolje nije se niti moglo očekivati.

Od početka su stvari krenule krivim smjerom. Grci su imali rješenje za igru na Ivicu Zupca, odlično su ga udvajali i zatvarali, a u tim situacijama nedostajalo je bolje koordinacije u napadu gdje bi se lopta usmjeravala na otvorene igrače kojih je bilo.

U takvoj igri izgubio se i Zubac koji je ispucao ukupno 14 lopti, a samo tri pogodio, šut nije služio niti Skoknu (4/15), Kalajžića (2/8), Mikšića (0/5), Badžima (1/5), Kalpića (1/5) i Hrvatska je konstantno tonula.

Završilo je 64:41, uz 17 poena Vasileiosa Charalampopoulosa, dečka kojeg se sjećamo od prošlosezonskog dvoboja između Panathinaikosa i CSKA u kojem je stvarao velike probleme Moskovljanima. Kod Hrvatske najviše poena upisali su Skokna i Vrkić po devet dok je Zubac imao 18 skokova.

U petak od 18 sati Hrvatska igra protiv BiH.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10824.07.2015. u 18:10
    loše, vrlo loše, a ni protiv BiH ne igleda ništa bolje, jedan koš nakon 5 min. igre.
    narada108
  • Obrisan korisnik24.07.2015. u 11:30
    bravo treneru
    Obrisan korisnik
  • staropramen24.07.2015. u 01:34
    ima da pokopate ovog kvazi izbornika.. frajer nema blage veze o košarci!!!!!!!!!
    staropramen