Nogomet

Priča se promijenila, potencijalni protivnici Dinama ipak iz niže kategorije

Branimir Korać • srijeda, 05.08.2015.
Priča se promijenila, potencijalni protivnici Dinama ipak iz niže kategorije
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je Dinamo eliminirao Molde, kao potencijalni protivnici spominjali su se redom nositelji, strahovalo se od Basela, Red Bull Salzburga, ali na kraju se priča promijenila...

Čudesna večer u trećem pretkolu Lige prvaka pomogla je Dinamu da preskoči tu famoznu crtu i da uđe među nositelje. Potencijalni protivnici ipak su nešto lakši nego što se očekivalo.

Najveći koeficijent među nenositeljima ima Maccabi iz Tel Aviva koji je eliminirao Modre 2001. godine kada je Dinamo vodio Ilija Lončarević, a nakon 2:2 u Zagrebu, u Izraelu je bilo 1:1 uz kiks Drpića koji je donio Maccabiju kazneni udarac i prolaz.

Modri mogu igrati i protiv Partizana s kojim su igrali 1997. godine i nakon poraza u Beogradu 1:0 u euforičnom izdanju u Maksimiru slavili su s 5:0 u jednoj od najljepših Dinamovih večeri u novijoj povijesti.

Potencijalni protivnik Dinama je i Malmö kojeg je Dinamo svladao u Maksimiru 2011. godine s 4:1, a onda strahovao u gostima nakon što su Šveđani vodili s 2:0, imali igrača više zbog isključenja Vrsaljka, a Kelava spasio Modre u večeri karijere.

Preostala dva protivnika, albanski Skenderbeu i kazahstanska Astana, protivnici su s kojima se Dinamo još nije susretao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Spoljo07.08.2015. u 12:11
    Skenderbeu :-)
    Spoljo
  • Obrisan korisnik06.08.2015. u 17:24
    ne smijemo se biti previše optimistični o ulasku u ligu prvaka jer sa jozom taravelom i drugima nikad neznaš
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2015. u 13:45
    postoje budale kojima je uvijek sve divno, a postoje budale kojima je sve uvijek loše. i tu ne bi bio problem da ne postoje oni koji pokušavaju kritizirati i hvaliti po zaslugama. jer i jedni i drugi iz one dvije skupine ne priznaju ovu potonju pa je trpaju u svoje, iliti u drugu.u ovom slučaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2015. u 13:27
    Što mislite koliko ima istine u onim izjavama da su formu tempirali za zadnje pretkolo i eventualni ulazak u ligu prvaka? Možda nas barem jednom demantiraju i pokažu da je to istina.Inače nadam se da će se i Schiendefeld oporaviti i konačno malo učvrstiti ovu obranu.On i Sigalli su momentalno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2015. u 12:29
    Malmo je najteži i tog su svi svjesni
    Obrisan korisnik