Nogomet

Video: Rumunji preokretom izbacili Bilića, Beqiraj junak Bjelorusa, Jelićeva Žilina prošla u 122. minuti

Borna Rupnik • četvrtak, 06.08.2015.
Video: Rumunji preokretom izbacili Bilića, Beqiraj junak Bjelorusa, Jelićeva Žilina prošla u 122. minuti
Foto: EPA

Slaven Bilić i njegov West Ham završili su svoj europski put u Rumunjskoj, a Igor Tudor i njegov PAOK nastavit će ga u četvrtom pretkolu. Škotski Aberdeen ispao je od Kazahstanaca.

West Ham je na uzvrat protiv Astre otputovao s vrlo šarenim sastavom, ali je nakon londonskih 2:2 poveo već u četvrtoj minuti preko Lanzinija. Međutim, Budescu je golovima u 32. i 36. minuti osigurao preokret i prolaz rumunjskom predstavniku te okončao europski angažman Slavena Bilića ove sezone.

Igor Tudor i njegov PAOK, koji su izbacili zagrebačku Lokomotivu u drugom pretkolu, imali su 1:0 protiv Spartaka iz Trnave. U Slovačkoj su domaćini poveli preko Sabe iz kaznenog udarca u 35. minuti, ali je Konstantinidis na početku nastavka poravnao na konačnih 1:1. PAOK je opet utakmicu završio s desetoricom, ovoga puta zbog isključenja Skondrasa.

Škotski Aberdeen, koji je izbacio Rijeku, pokušao je nadoknaditi poraz iz Kazahstana. Međutim, Gohou je doveo Kairat Almaty u vodstvo, a Aberdeen je uspio samo izjednačiti na nedovoljnih 1:1 preko McLeana u završnici dvoboja.

Junak Dinama iz Minska opet je bio Fatos Beqiraj, bivši član zagrebačkih Modrih. Prošli je tjedan Bjelorusima donio pobjedu u Zürichu, a u uzvratu je golom u 118. minuti za poravnanje na 1:1 osigurao i prolaz dalje.

Žilina Mateja Jelića izvukla se još kasnije, u 122. minuti gostovanja kod ukrajinske Vorskle, kada je Willian zabio za smanjenje na 3:1 te su Slovaci prošli zahvaljujući golu u gostima. Jelić je odigrao cijelu utakmicu.

Norvežanima su prošli Odd i Rosenborg, Borussia (D) napunila je mrežu austrijskog Wolfsbergera (5:0), a Vojvodini nije štetio domaći poraz od Sampdorije (2:0). Makedonski Rabotnički dovršio je iznenađenje protiv Trabzonspora: s igračem manje, u produžetku u Turskoj, u 112. minuti Markoski je pogodio za 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2015. u 11:22
    Da prokomentiram ostale: Vorskla se može poklopiti po ušima jer ovako ispasti, to samo papci mogu. Čestitke Rabotničkom na prolazu koji je igrao protiv Trabzonspora koji na papiru vrijedi i za nastup u skupinama EL, ali na terenu to i nije pokazao. Igrač više, kvaliteta, i onda primiš pacerski gol... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.08.2015. u 11:08
    Koliko znam, UEFA je prijetila nekim klubovima koji izvode rezervne sastave u EL da će ih kazniti za narušavanje ugleda natjecanja. Tottenham je bio na tapeti dugo, ali ništa od toga nije bilo. Ali ovo je baš bio skroz, skroz rezervni sastav, a u EL su ušli preko Fair Playa! Ja bih im na mjestu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ManchaVerde07.08.2015. u 10:13
    Kako je krenuo, Bilic ce dobit otkaz do Nove godine...
    ManchaVerde
  • Obrisan korisnik07.08.2015. u 00:36
    pa kockanje je da ako dobije arsenal nitko neće plakati za ovim. jer englezima je prioritet liga i posebno ovaj gradski derbi, dok im EL nije atraktivno natjecanje toliko i sitna lova za njihove pojmove. a nije ih odmarao nego čuvao od povreda i to nema veze s bahatizmom. jer već sam objasnio da ni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.08.2015. u 00:08
    debilić
    Obrisan korisnik