Nogomet

Skenderbeu traži pomoć sreće: "Dinamo je jako dobar, ali uz pomoć sreće sve je moguće"

Branimir Korać • utorak, 18.08.2015.
Skenderbeu traži pomoć sreće: "Dinamo je jako dobar, ali uz pomoć sreće sve je moguće"
Foto: UEFA

Albanski prvak Skenderbeu dočekuje u srijedu Dinamo i nada se čudu. Euforija je zahvatila Albaniju i Skenderbeu će imati nezapamćenu podršku u ovim susretima...

Uefina stranica donosi priču o albanskom prvaku koji je došao do posljednje stepenice od ulaska u skupinu Lige prvaka. Već i skupina Europske lige predstavljala je previsoku stepenicu kroz povijest, a sada su Albanci otišli korak dalje.

"Upisali smo se u povijest ovim rezultatima, ali nismo završili posao. Naša misija još uvijek nije završena. Dinamo je jako dobra momčad, ali ako odigramo na svom maksimumu, sve je moguće. Naš san se može nastaviti ako nas sreća pomazi", nada se trener Skenderbeua Mirel Josa.

Međutim, tako veliki optimist nije i albanski izbornik Giani De Biasi koji upozorava da se ne treba previše pouzdati u sreću.

"U jednoj utakmici možete imati sreće i te potrebne čarolije. Međutim u dva susreta gotovo je nemoguće da vam se sve to ponovi."

Najopasniji po vrata Dinama bit će Hamdi Salihi koji je u dosadašnjem dijelu natjecanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka postigao već pet pogodaka.

"Znao sam da je ovo sjajna momčad, vidio sam to od početka i odmah sam želio igrati za Skenderbeu. Naš uspjeh učinio je mnoge ljude u Albaniji ponosnima, ovo je fantastična priča", kaže Salihi koji se pokazao kao veliko pojačanje.

Pred kraj karijere uživa i kapetan Bledi Shkembi koji je osjetio i kako je igrati u HNL-u kroz nastupe u dresu Rijeke.

"Ovakav interes nije baš uobičajen za sportaše u Albaniji, posebno kada je u pitanju nogomet. Ovo je posebno, nešto o čemu sam sanjao kao dječak. Fantastično je osjetiti toliko podršku i znati da su Albanci iz cijelog svijeta uz nas."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • FrankMcgrath19.08.2015. u 19:54
    Hamdi Salihi, legenda FM08 :D
    FrankMcgrath
  • cameosis19.08.2015. u 00:40
    s pravim pristupom bi mogli napisati novo poglavlje lijepe priče.
    cameosis