Europska liga, 4. pretkolo, 20.08.2015, 19:00 h, Liberec, U Nisy
Suci: David Fernández Borbalán (Španjolska)
Slovan Liberec
Slovan Liberec
Lukaš Pokorny 79'
1:0(0:0) Hajduk
Hajduk

Hajduk poražen u Liberecu, Slovan iskoristio bolji nastup u drugom poluvremenu

Branimir Korać • četvrtak, 20.08.2015.
Hajduk poražen u Liberecu, Slovan iskoristio bolji nastup u drugom poluvremenu
Foto: Kristijan Komarica

Hajduk će pred punim tribinama stadiona u Poljudu morati pronaći rješenje za čvrstu i dobru momčad Slovana. Česi su uspjeli slaviti u prvom susretu play-offa Europske lige s 1:0...

Slovan Liberec
Slovan Liberec
Hajduk
21
Tomaš Koubek
5
Vladimir Coufal
11
David Hovorka
26
Lukaš Bartošak
29
Lukaš Pokorny
8
David Pavelka
9
Herolind Shala
(do 79')
10
Zdenek Folprecht
23
Josef Šural
27
Marek Bakoš
(do 90'+1')
28
Dzon Delarge
Pričuvni igrači
7
Michael Rabušic
62'
12
Isaac Sackey
79'
17
Milan Kerbr
90'+1'
Trener
Jindrich Trpišovsky
99
(do 66')
Pričuvni igrači
 
 
Trener
Damir Burić

Nije Damir Burić bez veze govorio da Hajduk očekuje vrlo težak posao u Češkoj. Čvrsta momčad Slovana odnijela je minimalnu pobjedu, a da Lovre Kalinić nije bio ovako raspoložen, susret je mogao završiti još pogubnije za Splićane.

Međutim, imao je i Hajduk dobrih prilika, posebice u prvom poluvremenu i da je tada stigao do vodstva, gledali bi sasvim drugačiji susret.

Burić je krenuo od prve minute s Milićem na lijevom i Juranovićem na desnom boku, a upravo je bivši igrač Dubrave imao najvećih problema i teško se nosio s Česima na neprirodnoj poziciji.

Već nakon 25 sekundi igre Hajduk je trebao doći do vodstva. Ohandza je sjajnim potezom izbacio dvojicu braniča domaćina, došao sam pred Koubeka i onda opalio svom snagom preko gola.

Nije to posebno pogubno djelovalo na igrače Slovana koji su se brzo oporavili i počeli prijetiti. Prije ozbiljnijih opasnosti pred golom Kalinića, još je Vlašić propustio odličnu priliku nakon asistencije Sušića.

Onda je krenuo domaćin,. Prijetili su Folprecht, Bartošak, Bakoš, ali Kalinić je bio u odličnom izdanju.

Milimetri su dijelili Hajduk od vodstva u 35. minuti kada je Sušić sjajno potegnuo s više od 20 metara, Koubek nije imao šanse, a lopta je odsjela na gredi.

Odmah na početku drugog poluvremena pokuša je Jefferson snažnim udarcem iskosa da bi nakon toga ostatak utakmice protekao u znaku Slovana.

Česi su pleli mrežu oko kaznenog prostora Hajduka, Rabušicu je Kalinić obranio zicer u 64. minuti, ali 15 minuta kasnije nije niti on mogao spasiti svoju momčad.

Izveden je korner s desne strane, niska lopta došla je do natrčalog Šurala, on pogađa Milića od kojeg se lopta odbija do Pokornyja, a ovaj iz blizine bez problema zabija.

Kasno je Hajduk krenuo po poravnanje, nije došao do prave prilike i morat će u Splitu hvatati zaostatak.

Europska liga

4. pretkolo

Slovan Liberec1:0Hajduk
Hajduk0:1Slovan Liberec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.08.2015. u 18:51
    mislim da je hajduk podcijenio slovana, tipični problem momčadi sa ovih prostora..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2015. u 17:37
    šut s dvadset i kusur metara nije čista šansa već udri pa gdje sjedne. da je to šansa bilo bi 50 po utakmici.no je, neke šanse imao je i hajduk, no jedan na jedan po sredini je najčistija šansa bila kad je kalinić obranio.ohandza je bio iskosa, ali to i je bila prava šansa hajduka. no u prvom djelu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • maxi21.08.2015. u 13:50
    a i ti komentiras kao da hajduk nije imao nikakve prilike, prvo poluvrijeme je bilo i s jedne i s druge strane prilika a pogotovo je hajduk imao prilika i to vece i cisce prilikejedino sta se da kritizirat je drugo poluvrijeme al i to se ne zna jel buric naredio ili su se igraci svjesno jos vise... [više na forumu]
    maxi
  • Zdren20.08.2015. u 23:33
    Gdje je Hajduk bio u drugom poluvremenu? Šteta.
    Zdren
  • Obrisan korisnik20.08.2015. u 22:55
    Šteta, baš mi je krivo zbog Hajduka... nadam se punom Poljudu na uzvratu, jer ova mlada ekipa može odigrati puno bolje i kvalitetnije, no baš što je ekipa mlada, onda su i oscilacije velike... Nadam se samo da UEFA neće drastično kazniti Hajduka, jer su svi hrvatski navijači odavno pod lupom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik