Europska liga, 4. pretkolo, 27.08.2015, 20:00 h, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Artur Dias (Portugal)
Hajduk
Hajduk
0:1(0:1) Slovan Liberec
Josef Šural 22'
Slovan Liberec

Česi pretvrd protivnik za Hajduk, skroman nastup Splićana i oproštaj od Europe

Branimir Korać • četvrtak, 27.08.2015.
Česi pretvrd protivnik za Hajduk, skroman nastup Splićana i oproštaj od Europe
Foto: Duje Bonačić

Nogometaši Hajduka završili su svoj europski nastup porazom od Slovana iz Libereca i u drugom susretu s identičnih 1:0. Loš nastup Splićana u najgorem trenutku i potpuna nemoć protiv odlično postavljenih Čeha koji su uzeli ono po što su i došli...

Slovan Liberec
Hajduk
Slovan Liberec
18
(do 49')
32
(do 73')
99
(do 34')
Pričuvni igrači
Trener
Damir Burić
21
Tomaš Koubek
5
Vladimir Coufal
11
David Hovorka
26
Lukaš Bartošak
29
Lukaš Pokorny
8
David Pavelka
9
Herolind Shala
(do 63')
12
Isaac Sackey
(do 74')
23
Josef Šural
27
Marek Bakoš
28
Dzon Delarge
(do 49')
Pričuvni igrači
17
Milan Kerbr
49'
22
Soune Soungole
63'
25
Jiri Fleišman
74'
Trener
Jindrich Trpišovsky

Očekivala se fešta i prolaz Hajduka, Poljud je bio do vrha napunjen, ali igra Hajduka nije se uklopila u taj štimung. Nikakve ideje nisu imali Splićani kako probiti vrlo dobro postavljene Čehe i do same završnice utakmice kada je sve već bilo riješeno, praktički nisu zaprijetili.

Jindrich Trpišovsky nadmudrio je Damira Burića, došao po pogodak, postigao ga, a onda pametno zatvorio utakmicu i mirno priveo meč kraju.

Prve minute pokazale su kakva će se utakmica uigrati. Igrači Slovana uopće nisu pokazali impresioniranost na travnjaku, dapače, igrali su sasvim dobro, a s druge strane Hajduk je bio vrlo usporen i nervozan.

Iako niti gosti ne mogu reći da su stvorili veliki broj prilika, prvih pola sata proteklo je u njihovoj dosta boljoj igri, znali su doći do 16 metara domaćina, stvoriti opasnost, a iz jedne loše reakcije obrane Hajduka, ali i uz dozu sreće, Slovan je poveo.

Taman je završavala 22. minuta kada Hajdukova obrana nije uspjela izbiti loptu iz 16 metara, ona se odbijala, dolazila do gostiju, a sve je presjekao fantastičnim udarcem Josef Šural koji je natrčao i svom snagom opalio te "rasparao" mrežu domaćina. Inače nezaposleni Kalinić nije mogao baš ništa.

Primljeni pogodak nije pokrenuo domaćina koji je nastavio u istom ritmu i bez stvaranja pritiska prema obrani gostiju. U 34. minuti Damir Burić pokušao je nešto promijeniti uvođenjem Malokua umjesto vrlo neraspoloženog Andrije Balića, ali do kraja prvog dijela nije se ništa promijenilo.

U drugom poluvremenu Slovan se dodatno povukao i dopustio Hajduku veći posjed lopte, no bila je to jalova inicijativa kada nitko nije imao nikakvu ideju što i kako učiniti prema naprijed. Na odbijenim loptama Slovanovi igrači bili su brži, odlično su zatvarali prostor i bez problema priveli utakmicu kraju.

Tek u posljednjim trenucima gosti su malo popustili, Roguljić je tako pogodio gredu, ali niti taj pogodak ne bi Hajduku puno značio po pitanju prolaza jer bi ih morao postići čak tri. S ovakvom igrom teško da bi u tome uspio i do početka Europske lige.

Svakako treba spomenuti i spornu situaciju iz sredine drugog dijela kada je Vlašić pogodio u ruku braniča Slovana u 16 metara, sudac Dias bio je u blizini i nije dosudio kazneni udarac. Možda bi to nešto promijenilo, ali i s tom situacijom i bez nje, Slovan potpuno zasluženo prolazi dalje. Pokazao se kroz dvije utakmice kao bolja, kompaktnija i taktički jača momčad od Splićana.

Europska liga

4. pretkolo

Slovan Liberec1:0Hajduk
Hajduk0:1Slovan Liberec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.08.2015. u 11:15
    dogodine bit će bolje.. bez Burića
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2015. u 10:39
    Prvo mi je žao da se nije ušlo u tu EL.Drugo volio bih da mi taj Burić objasni svoje viđenje igre Hajduka!Moram biti iskren i reći da za Burića kao trenera nisam čuo i nije mi jasno gdje ovi iz Hajduka nalaze takve.Izvaditi iz igre Balića koji jedini može svojom lucidnošću i svojim instiktom za gol... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2015. u 09:55
    A dobro da nisi stavili izvanredne vijesti zbog toga što je Torcida trubila. Stvara se atmosfera kao da oni čim vide Poljud odmah će gubiti 3 :0. Burić je igru postavio katastrofalno. Odnosno i on je pao pod utjecaj atmosfere što si trener nikada ne smije dozvolitit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2015. u 08:37
    Milić je strašno plivao, radili su Cesi što su htjeli.
    Obrisan korisnik
  • Zdren28.08.2015. u 08:28
    Užas od utakmice. Nepostojeći Hajduk i Slovan koji je to fino iskoristio.
    Zdren