Nogomet

Burić: "Na dobrom smo putu. Slovan nije bolji od nas, ali je sretniji"

Branimir Korać • petak, 28.08.2015.
Burić: "Na dobrom smo putu. Slovan nije bolji od nas, ali je sretniji"
Foto: Duje Bonačić

Za Hajduk je europska sezona završena i to na bolan način. Slovan je u dvije utakmice bio hrabriji i konkretniji, svoje prilike je iskoristio i prošao dalje. Izuzev 45 minuta u češkoj, Hajduk je pokazao jako malo.

U Liberecu i u Splitu vodila se šahovska bitka između Burića i Trpišovskog, a češki stručnjak dobio je partiju. Hajduku danas malo znači što ima talentiranije igrače, Česi su jednostavno bili pametniji i taktički daleko bolje postavljeni i zaslužili su prolaz.

I dok se očekivao uraganski start Hajduka i stvaranje velikog pritiska na krilima navijača, dogodilo se suprotno, Damir Burić odlučio se za kontroliraniju varijantu. U konačnici loš ulazak Hajduka u utakmicu, trener vidi drugačije i tvrdi da je tako postavljanje bilo planski.

"Dobro smo otvorili utakmicu, no primili smo taj rani pogodak. Zabili su nam iz prve prilike i igrači su potonuli. Dogovor je bio da im prepustimo igru i na kraju oni nisu niti imali šansi. Protivnik je iskusna momčad koja zna stati na loptu i primiriti igru, no mi smo na dobrom putu. Slovan nije bolja momčad od nas, ali je sretniji", tvrdi Burić.

Burić je obrazložio i zbog čega je izvadio Balića pred kraj prvog poluvremena.

"Riječ je o taktičkoj zamjeni jer smo trebali igrača na strani. Caktaš i Jefferson su ostali u sredini, Maloku otišao na stranu, a Vlašića smo gurnuli u napad. Nema to veze s Andrijom kao Andrijom, mene ne zanima je li se igrač preziva Vlašić, Balić ili Janković..."

Burić tvrdi kako ne žali što nije uveo Kiša ili Maglicu te se ne slaže da Hajduk nije pošteno zapucao na gol.

"Kako to mislite da nismo zapucali? Pogodili smo i gredu, a koliko puta su oni pucali? Drugog napadača igrao je Vlašić i ne vidim tu problem.Odigrao ga je jako dobro. Razočarani smo, ali svi ste mogli vidjeti organizirani Hajduk koji je tražio pogodak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dalmatino_Th29.08.2015. u 02:19
    Iskreno, Slovan se pokazao kao jača i kvalitetnija momčad u odnosu na Hajduka. Ta nisu slućajno bili među nositeljima pretkola.
    Dalmatino_Th
  • cameosis28.08.2015. u 20:04
    e moj buriću ... cameosis 07.08.2015. u 22:00 glavno da ne stiskate šake nakon ždrijeba kao protiv žiline.
    cameosis
  • Obrisan korisnik28.08.2015. u 17:18
    igra hajduka ispod svake kritike, trener nakon utakmice totalno nekritičan!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2015. u 14:28
    Buriću.....Slovan je bar dva koplja bolji od tvoje ekipe
    Obrisan korisnik
  • Zdren28.08.2015. u 14:00
    Ma nebitno to kako bi prošli. Tko zna kako bi bilo kad bi bilo.Šteta je što nisu ušli u EL zbog love i iskustva koje bi donijelo bar 5 utakmica.
    Zdren