Top tema

Pregled dana: Marin Čilić najbolji hrvatski tenisač, visoki porazi Mladosti i Cibone

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.09.2015.
Pregled dana: Marin Čilić najbolji hrvatski tenisač, visoki porazi Mladosti i Cibone
Foto: EPA

Osim prvog dana Europskog prvenstva u košarci i kvalifikacija za Europsko prvenstvo u nogometu, diljem svijeta nije nedostajalo sportskih događanja...

Slika 1 od 1.

Nogometaši Slaven Belupa polovicu reprezentativne stanke iskoristili su za odlazak na mini pripreme u Sveti Martin na Muri, a ove subote odmjerili su snage sa slovenskim prvoligašem Zavrčem. Momčad Željka Kopića upisala je 1:3 poraz uz pogodak Ejupija minutu prije kraja prvog poluvremena. Farmaceuti, koji u idućem kolu dočekuju sastav Splita, zaigrali su u sastavu: Rozman, Purić, Galović, Međimorec, Štiglec, Paracki, Crepulja, Gregurina, Delić, Ejupi, Ozobić, a minutažu su upisali i Marković, Barić, Potokar, Mikulić, Halilović, Jambor, Arap, Marcijuš, Mihaljević te Martinaga.

Dinamo je objavio cijene karata za utakmice Lige prvaka. Paketi ulaznica prodaju se po cijeni od 1200 kuna za Zapad dolje i 800 kuna za Zapad gore, 800 kuna je i Istok, a Sjever je 450 kuna. Ulaznice vrijede za sve tri utakmice u skupini. Cijena pojedinačnih ulaznica je 500 kuna Zapad dolje, 400 kuna Zapad gore i Istok te 300 kuna Sjever. Za utakmice juniorske Lige prvaka na Hitrec Kacianu ulaznice se prodaju po cijeni od 50 kuna.

Nedjelja talijanskoj nogometnoj reprezentaciji, lideru skupine H, donosi domaći susret protiv Bugarske. Tamošnji mediji svoj su prostor dan uoči susreta u Palermu posvetili mogućoj promjeni u formaciji Azzurra. Prema njihovom pisanju Antonio Conte ozbiljno razmišlja o povratku na 3-5-2 sustav u kojem tako ne bi bilo mjesta za veznjaka New York Cityja Andreu Pirla. Druga polovica medijskog prostora rezerviranog za nogometnu vrstu pripala je 37-godišnjem vrataru Gigiju Buffonu koji će protiv bugarske selekcije upisati 150 reprezentativni nastup. "Moram priznati, to je mnogo utakmica. Nadam se da ću biti spreman odigrati i one nadolazeće na visokoj razini. Bilo da ih budu samo dvije, 10 ili 30, ali ne ciljam na 200 nastupa. Neću ići s igranjem preko 40."

U subotu su odigrane i dvije prijateljske utakmice u kojima su se susreli Kostarika i Brazil te Čile i Paragvaj. Brazilci su slavili s minimalnih 1:0 zahvaljujući pogotku Hulka još u desetoj minuti susreta dok je Čile slavio s 3:2. Dva pogotka za Čileance postigao je Felipe Gutierrez, a jedan Alexis Sanchez dok su Fabbro i Benitez pogađali za Paragvaj. Junior Fernandes igrao je do 57. minute kada ga je zamijenio Angelo Henriquez.

Europsko prvenstvo, U21 kvalifikacije
Sjeverna Irska - Škotska 1:2
Island - Francuska 3:2
Makedonija - Ukrajina 1:0


Slika 2 od 2.

Košarkaši Cibone upisali su visok poraz u pripremnoj utakmici protiv Istanbula. Cibosi su poraženi s 98:71 u utakmici u kojoj su se Turci posve odvojili u drugom poluvremenu i osigurali pobjedu. Za Cibonu su ubacivali Berisha 18 poena, Rozić 17, Krušlin, Andrija Žižić i Zubac po osam poena, Hukić četiri, Ante Žižić tri, Puljko i Jagodić Kuridža po dva te Šiško jedan poen. Kod Turaka Armond je ubacio 20 poena, a Damir Markota osam.

Njemački reprezentativac Robin Benzing neće nastupiti u nedjeljnom dvoboju protiv Srbije. Benzing je zaradio ozljedu nožnog zgloba, a liječnici su odlučili kako neće riskirati težu ozljedu i Benzing će taj susret promatrati pokraj terena. Hoće li biti spreman za nastavak turnira, bit će poznato nakon što se obave dodatna snimanja.


Slika 4 od 4.

Na redovnoj Skupštini Hrvatskog teniskog saveza dodijeljene su nagrade za 2014. godinu. Naslov najboljeg hrvatskog tenisača ponio je Marin Čilić, za trenera godine proglašen je Goran Ivanišević dok je među tenisačicama najuspješnija u protekloj godini bila Mirjana Lučić-Baroni. U kategoriji juniora nagrađeni su Domagoj Bilješko te Borna Gojo kao junior s najvećim napretkom. Ana Biškić juniorka je koja je pokazala najveći pomak, a titulu najbolje u istoj kategoriji ponijela je Lana Slavica. Seniori s najvećim napretkom su Borna Ćorić i Ana Konjuh.

Poraz protiv Fabia Fogninija u trećem kolu US Opena osim kraja natjecanja označio je i prekid velikog niza za Rafaela Nadala. Španjolski tenisač tako je po prvi puta od 2005. godinu završio bez ijednog osvojenog Grand Slama. Od osvajanja prvog, Roland Garrosa osvojio ih je 14, a vlastiti kraj natjecanja ispratio je riječima: "Jedina istina koja proizlazi iz ovoga je da sam igrao lošije nego zadnjih 10 godina. To je moja realnost. Nevjerojatna je stvar, i vrlo teško za postići, osvojiti GS turnir 10 godina za radom, ali prihvaćam da ovo nije bila moja godina. Nastavit ću se boriti do kraja sezone kako bih je završio na pozitivan način za mene."

US Open, tenisači, 5. rujna
Berdych - Garcia-Lopez 6:7(2), 7:6(7), 6:3, 6:3
Tomic - Gasquet 4:6, 3:6, 1:6
Kohlschreiber - Federer 3:6, 4:6, 4:6
Isner - Vesely 6:3, 6:4 (predaja Vesely)
Troicki - Young 6:4, 6:0, 6:7(3), 2:6, 4:6
Wawrinka - Bemelmans 6:3, 7:6(5), 6:4

Na pitanje osjeća li pritisak javnosti na svojim leđima prva favoritkinja i braniteljica naslova US Opena Serena Williams, a nakon 3:6, 7:5, 6:0 pobjede nad Bethanie Mattek-Sand, odgovorila je potvrdno, priznavši da osjeća određenu razinu pritiska, ali je još jednom demonstrirala i svoju mentalnu snagu. "Naravno da je pritisak ovdje i da ga osjećam. Nisam robot ili štogod slično. Ali na kraju dana ja sam ovdje jednostavno da dam sve od sebe. Ako to znači i pobjedu, sjajno za mene. No u suprotnom, znate što tada? Ne mogu dopustiti da to utječe na mene jer imam i druge turnire ispred sebe koje treba odigrati."

US Open, tenisačice, 5. rujna
Petković - Konta 6:7(2), 3:6
Kvitova - Schmiedlova 6:2, 6:1
Errani - Stosur 5:7, 6:2, 1:6
Pennetta - Cetkovska 1:6, 6:1, 6:4
Lepchenko - Barthel 1:6, 6:3, 6:4
Azarenka - Kerber 7:5, 2:6, 6:4


Slika 3 od 3.

Hrvatski internacionalac Drago Vuković od ovoga ljeta na radu u njemačkom Füchseu u kratko je vrijeme impresionirao trenera Erlingura Richardssona koji je za tamošnje medije o 32-godišnjem srednjem vanjskom progovorio samo biranim riječima. "Drago je za nas jedan od ključnih igrača. S tolikim iskustvom može biti lider mladim igračima u kadru. Osim toga, odlično je odradio pripreme, a rado s njim pričam o našim taktičkim varijantama." Vuković je u prva dva kola postigao 12 pogodaka, sedam u gostujućoj 33:27 pobjedi nad Wetzlaru.

Rukometaši Paris Saint-Germaina osvajanjem naslova najbolje momčadi Trofeja prvaka krenuli su u novu natjecateljsku sezonu. Prvo je ovo od četiri natjecanja u Francuskoj, a nakon što su u petak rezultatom 30:28 svladali Nantes s dva su razlike svladali i Saint-Raphael u finalu. U susretu koji je zaključen s 29:27 u korist Serdarušićeve momčadi Igor Vori ostao je bez pogotka uz dva neprecizna šuta. Najefikasniji je bio Mikkel Hansen s 11 zgoditaka. U utakmici za treće mjesto Montpellier je s 34:30 slavio nad Nantesom.

Dukat Premijer liga, 1. kolo
Karlovac - Zamet 17:27
Moslavina - Dubrava 22:25
Vinkovci - Ivanić 29:26
Umag - Đakovo 32:27

Bundesliga, 3. kolo
Gummersbach - Wetzlar 29:24
Eisenach - Melsungen 27:30 (Koloper 1 / Marić 6)
Füchse Berlin - Leipzig 34:27 (Vuković 4, Gojun 0)
Hannover-Burgdorf - Bergischer 29:24
Lemgo - Balingen 30:28
Goppingen - N-Lubbecke 28:22

ASOBAL i Superliga, 1. kolo
Ademar - Huesca 22:21 (Tot 0)
Stal - Kielce 19:39 (Buntić 1, Štrlek 7, Čupić 5)


Slika 6 od 6.

Na domaćem tlu tima 'propetog konjića', Kimi Raikkonen ostvario je drugo mjesto kvalifikacija i nedjeljni start iz prvog reda. I samog Finca iznenadio je ovakav poredak. "Ako sagledamo stvari malo bliže i detaljnije pretpostavljam da smo i sami pomalo iznenađeni s rezultatom. Očigledno je da smo očekivali jak vikend no nismo vjerovali da će rezultat biti najjači ostvareni ove sezone. Na kraju se bolid pokazao u jako dobrom izdanju, a mi smo imali preko nekoliko kvalitetnih krugova." Odmah iza pobjednika kvalifikacija Lewisa Hamiltona startat će drugi Ferrarijev vozač Sebastian Vettel. "Prošlo je neko vrijeme od kada smo imali ovako dobru poziciju uoči starta, posebno nas to veseli uoči domaće utrke. Dat ćemo sve od sebe i zbog čitavog tima i zbog brojnih navijača", dodao je Raikkonen.

Još jedan pole-position ostvario je Lewis Hamilton, ovoga puta kroz kvalifikacije Velike nagrade Italije. I dok Britanac niže uspjehe njegov bivši tim McLaren reda problem za problem, a u utrku u Monzi krenut će s razočaravajućeg 16. (Button), odnosno 17. mjesta (Alonso). "Ovo zaista ne sliči na McLaren. Osjećam se jako čudno kada gledam na ploču s rezultatima i gledam kako se nekada legendaran tim bori S Marussijom. Sve mi to zajedno nema smisla, još uvijek ne mogu vjerovati da je momčad pala na tu razinu." McLaren se uoči talijanskog Grand Prixa nalazi na devetom mjestu u konkurenciji 10 momčadi s tek 17 osvojenih bodova do sada.


Slika 7 od 7.

Vaterpolisti Mladosti upisali su visok poraz u drugom susretu na kvalifikacijskom turniru za Ligu prvaka koji se odigrava u Herceg Novom. S 15:7 svladao ih je Spartak iz Volgograda i doveo u neugodnu situaciju. Nisu mladostaši bili raspoloženi, tek je Marin Dašić pružio pravu partiju sa šest postignutih pogodaka dok su ostali podbacili. U drugom susretu Jadran je svladao Montpellier s 11:7, a upravo Francuzi bit će protivnik Mladosti u posljednjem susretu.


Slika 5 od 5.

Svjetski kup u disciplini zračna pušta 10 metara Valentina Gustin okončala je na četvrtom mjestu dok se Snježana Pejčić sa svojim rezultatom smjestila dvije pozicije iza. Gustin je tako u finalu ostala na korak do medalje, s 165.5 pogodaka. Pejičić je pak natjecanje završila dva kruga ranije s rezultatom 123.4 pogotka. Hrvatski reprezentativac Petar Gorša s ukupno 10. mjestom u kvalifikacijama nije uspio izboriti muško finale. Našu zlatnu olimpijku u nedjelju očekuje nastup u disciplini MK puška 50 metara, trostav.

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

TV Bittenfeld27:31HSV Hamburg
Gummersbach29:24Wetzlar
Füchse Berlin34:27Leipzig
Hannover-Burgdorf29:24Bergischer
Eisenach27:30Melsungen
Lemgo30:28HBW Balingen-Weilstetten
Göppingen28:22TuS N-Lübbecke
Flensburg30:25Kiel
Magdeburg23:24Rhein-Neckar Löwen
1Rhein-Neckar Löwen 7205:147+5814
2Göppingen 7185:155+3010
3Kiel 7207:184+2310
4Melsungen 6171:153+1810
5Füchse Berlin 6183:155+289
6Flensburg 7196:177+199
7HSV Hamburg 6169:152+177
8Wetzlar 6157:161-47
9Gummersbach 5134:13406
10Magdeburg 6157:163-66
11Leipzig 6159:171-126
12Hannover-Burgdorf 6153:164-115
13Bergischer 7171:191-204
14Lemgo 6155:180-253
15HBW Balingen-Weilstetten 6157:175-182
16TV Bittenfeld 6148:172-242
17Eisenach 6154:200-462
18TuS N-Lübbecke 6156:183-270

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Top temaPregled dana
  • Najnovije
  • Najčitanije

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

TV Bittenfeld27:31HSV Hamburg
Gummersbach29:24Wetzlar
Füchse Berlin34:27Leipzig
Hannover-Burgdorf29:24Bergischer
Eisenach27:30Melsungen
Lemgo30:28HBW Balingen-Weilstetten
Göppingen28:22TuS N-Lübbecke
Flensburg30:25Kiel
Magdeburg23:24Rhein-Neckar Löwen
1Rhein-Neckar Löwen 7205:147+5814
2Göppingen 7185:155+3010
3Kiel 7207:184+2310
4Melsungen 6171:153+1810
5Füchse Berlin 6183:155+289
6Flensburg 7196:177+199
7HSV Hamburg 6169:152+177
8Wetzlar 6157:161-47
9Gummersbach 5134:13406
10Magdeburg 6157:163-66
11Leipzig 6159:171-126
12Hannover-Burgdorf 6153:164-115
13Bergischer 7171:191-204
14Lemgo 6155:180-253
15HBW Balingen-Weilstetten 6157:175-182
16TV Bittenfeld 6148:172-242
17Eisenach 6154:200-462
18TuS N-Lübbecke 6156:183-270

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!