Top tema

Pregled dana: Sinkovići motivirani rezultatima protivnika, Duvnjaku pet golova u izgubljenom derbiju

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.09.2015.
Pregled dana: Sinkovići motivirani rezultatima protivnika, Duvnjaku pet golova u izgubljenom derbiju

Iza hrvatskih reprezentacija ove su nedjelje dva poraza; nogometaši su poraženi od Norveške dok su košarkaši izgubili od Grčke. Osim ta dva središnja događaja dana, sportski program bio je iznimno bogat...

Slika 1 od 1.

Nogometaši Osijeka odigrali su prijateljsku utakmicu protiv Mladosti iz Satnice Đakovačke i upisali 6:0 slavlje. U tom susretu u dresu Osječana zaigrao je i novopridošli Matija Špičić, a posebno se istaknuo Nikola Mandić s tri pogotka. Bio je to ujedno i prvi susret Zorana Zekića na klupi kluba iz Gradskog vrta, a osim Mandića pogađali su i Mihaljević, Grgić i Štrkalj.

Po odlasku iz Chelseaja Didier Drogba skrasio se u MLS ligi u kojoj od srpnja nosi dres Montreal Impacta. 37-godišnji napadač prije dva je tjedna upisao debi, ušavši s klupe, a prvi pogodak stigao je ovog vikenda u 4:3 pobjedi protiv Chicago Firea. No nije se Drogba zaustavio na prvijencu, njegov drugi zgoditak poravnao je rezultat na 3:3, a zatim četiri minute kasnije i donio pobjedu njegovoj momčadi. U strijelce su se upisali i nekadašnji članovi Newcastlea odnosno Fulhama i Tottenhama, Obafemi Martins i Clint Dempsey. Njihovi su golovi Seattle Soundersima donijeli slavlje nad Torontom.

"Ovo bi mogla biti ta sezona u kojoj Roma osvaja Scudetto", komentirala je za Corriere dello Sport legenda kluba Paulo Roberto Falcao prisjetivši se svojih igračkih dana i osvajanja trofeja najbolje momčadi Serije A. Dotaknuo se nekadašnji napadač i dvojice igrača iz trenutnog kadra uz komplimente obojici. "Sjajne me uspomene vežu za klub, za osvajanje naslova. Čitav grad je tada poludio. Roma sada ima dobru priliku za isto, ali treba jednim okom paziti na to što rade Inter i Juventus. Edin Džeko je vrlo jak igrač, profil igrača kakav je Romi nedostajao. A po mom mišljenju Totti je zaslužio osvojiti Ballon d’Or. Da je ikada igrao finale Lige prvaka s Romom ona bi sigurno bila njegova."

Europsko prvenstvo, U21 kvalifikacije
Bjelorusija - Slovačka 1:0


Slika 2 od 2.

Košarkaši Cedevite i Zadra odradili su pripremne utakmice s polovičnim učinkom. Cedevita je svladala momčad Istanbula s 81:74 dok je Zadar poražen od Metalca rezultatom 82:68. U pobjedi Cedevite najefikasniji su bili Arapović s 19, Pilepić s 15 i Musa s 12 poena dok je Markota kod Istanbula upisao 20 poena. Zadrane su pak predvodili Bošnjak s 15 i Bašić s 13 poena, a Gabrić je na drugoj strani ubacio deset.

Kapetan talijanske reprezentacije Luigi Datome zaradio je ozljedu tijekom prvog poluvremena susreta protiv Islanda, primio je pomoć liječnika i nije se vraćao u igru. Kasnije snimanje pokazat će je li riječ o ozbiljnijoj ozljedi i hoće li Datome moći nastaviti s nastupima već od sljedećeg susreta ili će morati pauzirati.

Kevin Durant izabrao je svoju idealnu petorku svih vremena. Jedan od najboljih igrača današnjice u idealnih pet stavio je dvojicu aktivnih igrača, Kobea Bryanta i Tima Duncana dok im društvo prave Magic Johnson, Michael Jordan i Shaquille O'Neal.


Slika 4 od 4.

"Ključna stvar danas bila je pronaći moj ritam kod servisa, posebno u trećem setu", prvi su dojmovi branitelja US Opena Marina Čilića nakon 3:1 slavlja nad Jeremyjem Chardyjem. "Gležanj mi je zadavao probleme u drugom setu, prvih nekoliko gemova u trećem također nije bilo lako. Bio sam svjestan toga." Ozljeda Marina nije zaustavila, dobiveni tie-break dao mu je vjetar u leđa za, u konačnici lako dobiveni, četvrti set, a u 6:3, 2:6, 7:6, 6:1 pobjedu ugradio je 23 asa i 52 winnera.

US Open, tenisači, 6. rujna
Čilić - Chardy 6:3, 2:6, 7:6(2), 6:1
Paire - Tsonga 4:6, 3:4, 4:6
Lopez - Fognini 6:3, 7:6(5), 6:1

US Open, tenisačice, 6. rujna
Williams V. - Kontaveit 6:2, 6:1
Williams S. - Keys 6:3. 6:3


Slika 3 od 3.

Hrvatski rukometni prvaci na gostovanju u bjeloruskom Brestu svladali su domaćine rezultatom 24:21 i stigli do vrlo vrijednih bodova. Kolika je važnost ovakvih pobjeda istaknuo je nakon susreta i Sandro Obranović. "Gostovanje u Brestu možda je i najteže gostovanje u SEHA ligi, bio je teško i danas, no u ovom je susretu presudila naša obrana, napad se samo nadovezao i pobjeda je zasluženo zarađena. Imali smo malih grešaka, ponovno ušli u onu našu petominutnu crnu rupu gdje nas je Meškov stigao na kontre. Trener nam je na poluvremenu malo objasnio daljnje zadatke i uspjeli smo se posložiti. Ovakve pobjede protiv velikih klubova su nam potrebne, posebno one na gostovanjima kako bismo mi mladi igrači još više rasli."

Ukupnim rezultatom 46:42 rukometaši Poreča eliminirali su izraelski Maccabi Rishon LeZion iz EHF kupa. Subotnju utakmicu prve runde kvalifikacija apsolvirali su s +2 slavljem, a isto su ponovili i večeras u uzvratu. U 26:24 slavlju sa šest se pogodaka istaknuo Matija Radaković, a jedan manje postigao je Ante Marić koji je nakon tri isključenja prvi morao pod tuševe. Kod Maccabija najefikasniji bio je Gera (7) dok je slovenski dvojac Čančar - Vugrinec zajedno postigao devet zgoditaka (5+4).

Finalni susret francuskog Trofeja prvaka donio je Paris Saint-Germainu prvu ovosezonsku titulu, ali i brigu oko ozbiljnosti ozljede Nikole Karabatića. Pariški klub na svojim je stranicama potvrdio kako je u jednom kontaktu u susretu sa Saint-Raphaelom starijem Karabatiću slomljena jagodična kost uz oštećenje sinusa. U nedjelju je L'Equipe plasirao informaciju kako ovoljetnom PSG-ovu pojačanju prijeti pauza od tri do šest tjedana no još se uvijek čeka službena potvrda od strane francuskog prvaka. Karabatićeva ozljeda stigla je uoči samog početka domaćeg prvenstva i 15-ak dana prije starta Lige prvaka i okršaja s Flensburgom.

A čini se da bi u zvjezdanu svlačionicu PSG-a uskoro moglo sletjeti još jedno veliko ime. Nakon večerašnje utakmice s Magdeburgom član Rhein-Neckar Löwena Uwe Gensheimer potvrdio je kontakte s Parižanima i postojanje službene ponude te otkrio svoje planove u vezi istoga. "Ovom prilikom potvrđujem da sam dobio ponudu PSG-a i da ću svoju odluku donijeti vrlo brzo, u narednim danima ili maksimalno tjednu." Zajedno s ostatkom momčadi Gensheimer je u spomenutom susretu izborio minimalno gostujuće slavlje dok je u drugom susretu dana, u 84. bundesligaškom derbiju Flensburg s pet zgoditaka bio uspješnji od Kiela. Ključan trenutak dogodio se već u prvom poluvremenu, domaći rukometaši u šestoj su minuti gubili s 1:3 no već desetak minuta kasnije na semaforu je stajalo domaćih +3. Ista razlika zadržana je na poluvremenu, Kiel se na polovici drugog dijela uspio primaknuti na dva pogotka zaostatka, baš kao i četiri minute do kraja no do isteka vremena tek se igrači sastava u vodstvu upisuju u strijelce za konačnih 30:25. Eggert i Svan povukli su svaki s devet zgoditaka, a najbolji kod Kiela bio je hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak s pet pogodaka.

Rezultati dana
Medveščak - Kaštela 28:32
Magdeburg - Rhein-Neckar Lowen 23:24 (Musa 2)


Slika 6 od 6.

Iako je Lewis Hamilton nakon utrke Velike nagrade Italije proslavio pobjedu standardnom procedurom ona je neko vrijeme bila "na čekanju". Britanac u Mercedesovom timu našao se pod istragom zbog preniskog tlaka zraka u gumama prilikom stara. Uskoro je međutim stigla i potvrda pobjede iako se jedno vrijeme nagađalo i o mogućnosti diskvalifikacije. Sve do trenutka uobičajene konferencije za medije Hamilton nije znao da je otvorena istraga o ovom slučaju. "Ne mogu ništa komentirati jer mi nitko ništa nije rekao. Sve do ovog trenutka nisam bio svjestan da bilo što u vezi pobjede nije "čisto". Ono što mogu je skinuti kapu svom timu, bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Svi zajedno radimo zaista impresivan posao."

"Čitav ovaj vikend otišao je u krivom pravcu. Jasno je da je razočaranje ogromno. Pogotovo kada vam se dogodi situacija da od borbe morate odustati dva kruga prije završetka utrke. Da, razočaranje je neopisivo", komentirao je nakon odustajanja Nico Rosberg, dok drugi veliki gubitnik talijanskog Grand Prixa Kimi Raikkonen ni sam nije znao što se točno dogodilo prilikom starta: "Što god da je uključilo anti-stall mode razlog je što sam se nakon nekoliko sekundi utrke našao na posljednjem mjestu. Nikada do sada se nisam susreo s takvim slučajem. Nakon toga pokušali smo dati sve od sebe da popravimo situaciju i logično je da smo nakon svega poprilično razočarani. Kada krenete iz prvog reda, a padnete na posljednju poziciju do prvog zavoja to nikako nije idealna podloga za nastavak utrke."


Slika 8 od 8.

Martin i Valent Sinković u finalnoj utrci dvojca na pariće obranili su naslov svjetskih prvaka, ispisali novu stranicu hrvatske veslačke povijesti i potvrdili da su nedodirljivi u ovoj veslačkoj disciplini. "Uvijek je nakon ovako iscrpljujućih utrka teško pronaći prave riječi, ali vjerujemo da je naše veslanje reklo sve i da je zlato zasluženo u našim rukama. Osjećaj je uistinu savršen. Biti na krovu svijeta zapravo je potvrda vašeg rada i odricanja i svega onoga za što živite tih šest i nešto minuta. Tijekom cijele utrke smo bili sigurni u sebe i kontrolirali smo situaciju. Iako smo bili favoriti sve posade su odlične i velika konkurencija koju nikada nismo i nećemo podcijeniti, oni su nas i gurali do zlata i zapravo njihovi dobri rezultati su i nama motiv da budemo još bolji", konstatirao je nakon pobjedničke utrke Martin Sinković.

Slika 9 od 9.

Vaterpolisti Mladosti zaključili su nastup na kvalifikacijskom turniru za Ligu prvaka na posljednjem mjestu. U zadnjem kolu igrali su protiv Montpelliera, bio je to susret za treće mjesto, a zagrebačka momčad poražena je s 8:6. Po dva pogotka postigli su Luka Bukić i Franko Lazić dok su jednom strijelci bili Ivan Milaković i Marin Dašić.


Slika 5 od 5.

Hrvatski judo reprezentativci s Europskog kupa u Slovačkoj vraćaju se s dvije brončane medalje oko vrata. Beata Guszak u kategoriji -48 kilograma svoju je medalju osvojila u borbi s Fjolle Kelmendi dok se Bernard Azinović u kategoriji -60 do odličja istog sjaja izborio protiv Francuza Kamala Fikrija. Tena Šikić (-57kg) i Andreja Đaković (-63kg) natjecanje su završile na petom mjestu dok je Buga Kovač, također u kategoriji -63 zauzela sedmu poziciju.


Slika 7 od 7.

Prva gostujuća utakmica Medvjeda u aktualnoj sezoni donijela je i prvi poraz. Glavni trener Medveščaka Gordie Dwyer nakon susreta izjavio je kako je upravo ovakav dvoboj i očekivan te je istaknuo da bez obzira na prazne ruke nakon odmjeravanja snage sa Slovanom njegova momčad nema razloga za nezadovoljstvo. "Znali smo da će ovaj gostujući ispit biti težak i tijesan. Slovan ima kvalitetnu momčad čija vrata čuvaju jako dobri pojedinci. Zadovoljan sam startom u sezonu, sviđa mi se i razina i kvaliteta igre prikazana u ovoj utakmice, a tu je i dovoljno mjesta za napredak." Uzbudljivi finiš susreta svojim je riječima opisao branič Shaone Morrisonn: "Razočaravajuće je izgubiti pri samom kraju dvoboja, na ovakav način i nakon tolike borbe. Na kraju smo se našli na krivoj strani lude završnice. Moramo se okrenuti idućoj utakmici i izvući lekcije iz svojih grešaka."

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

TV Bittenfeld27:31HSV Hamburg
Gummersbach29:24Wetzlar
Füchse Berlin34:27Leipzig
Hannover-Burgdorf29:24Bergischer
Eisenach27:30Melsungen
Lemgo30:28HBW Balingen-Weilstetten
Göppingen28:22TuS N-Lübbecke
Flensburg30:25Kiel
Magdeburg23:24Rhein-Neckar Löwen
1Rhein-Neckar Löwen 7205:147+5814
2Göppingen 7185:155+3010
3Kiel 7207:184+2310
4Melsungen 6171:153+1810
5Füchse Berlin 6183:155+289
6Flensburg 7196:177+199
7HSV Hamburg 6169:152+177
8Wetzlar 6157:161-47
9Gummersbach 5134:13406
10Magdeburg 6157:163-66
11Leipzig 6159:171-126
12Hannover-Burgdorf 6153:164-115
13Bergischer 7171:191-204
14Lemgo 6155:180-253
15HBW Balingen-Weilstetten 6157:175-182
16TV Bittenfeld 6148:172-242
17Eisenach 6154:200-462
18TuS N-Lübbecke 6156:183-270

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Top temaPregled dana
  • Najnovije
  • Najčitanije

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

TV Bittenfeld27:31HSV Hamburg
Gummersbach29:24Wetzlar
Füchse Berlin34:27Leipzig
Hannover-Burgdorf29:24Bergischer
Eisenach27:30Melsungen
Lemgo30:28HBW Balingen-Weilstetten
Göppingen28:22TuS N-Lübbecke
Flensburg30:25Kiel
Magdeburg23:24Rhein-Neckar Löwen
1Rhein-Neckar Löwen 7205:147+5814
2Göppingen 7185:155+3010
3Kiel 7207:184+2310
4Melsungen 6171:153+1810
5Füchse Berlin 6183:155+289
6Flensburg 7196:177+199
7HSV Hamburg 6169:152+177
8Wetzlar 6157:161-47
9Gummersbach 5134:13406
10Magdeburg 6157:163-66
11Leipzig 6159:171-126
12Hannover-Burgdorf 6153:164-115
13Bergischer 7171:191-204
14Lemgo 6155:180-253
15HBW Balingen-Weilstetten 6157:175-182
16TV Bittenfeld 6148:172-242
17Eisenach 6154:200-462
18TuS N-Lübbecke 6156:183-270

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir07.09.2015. u 11:47
    Bravo burazi.....čestitam!!
    Mithrandir
  • litleben07.09.2015. u 08:33
    Zlatna medalja na svjetskom prvenstvu, spomenuta tek na dnu dnevnog pregleda? Dečkima velike čestitke, a uredništvu sportneta veliki minus.
    litleben