Top tema

Pregled dana: Nexe poražen u Makedoniji, Duvnjak i Marić najefikasniji Hrvati u Njemačkoj

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.09.2015.
Pregled dana: Nexe poražen u Makedoniji, Duvnjak i Marić najefikasniji Hrvati u Njemačkoj
Foto: Davor Sajko

Rukometno bogata srijeda donijela je niz nastupa za hrvatske rukometaše. Nexe je u SEHA ligi gostovao kod Vardara, a u pogonu su bili i internacionalci u ligama diljem Europe...

NOGOMET

Poznati su suci, delegati i kontrolori za prvenstvene utakmice 9. kola MAXtv Prve lige. Nadolazeće kolo igra se od 11. do 13. rujna, a otvorit će ga Lokomotiva i Dinamo u petak s početkom u 18 sati. Dvoboj u Kranjčevićevoj sudit će Željko Frković. Subota je pak rezervirana za dvoboje između Slaven Belupa i Splita te Hajduka i Zagreba, a pravdu će u Koprivnici i Splitu dijeliti Dalibor Mlakar, odnosno Marko Matoc. Radnu nedjelju imat će Bruno Marić kao glavni sudac susreta Osijeka i Intera te Fran Jović kojem je povjeren sudar između Istra 1961 i Rijeke.

Barcelona će u subotnji susret protiv Atletico Madrida morati bez vratara Claudia Brava koji je u ponedjeljak na treningu zaradio ozljedu mišića potkoljenice. "Vijest nas je sve zabrinula, no pregled je pokazao da nije riječ o najtežoj mogućoj ozljedi. Claudio je dobro, riječ je o ozljedi mišića koja se dogodila bez nekog specifičnog razloga. Otprilike tri tjedna trebat će mu da ponovno bude 100 posto spreman" izjavio je njegov agent Cristian Ogalde. Brava u konkurenciji tako neće biti niti za dvoboj Lige prvaka s Romom, a upitno je koliko će se za ovu utakmicu stići oporaviti veznjak rimskog kluba Miralem Pjanić koji je rupturu, također mišića potkoljenice, zaradio u reprezentativnom susretu protiv Andore.

Dvije pobjede u nedavnim kvalifikacijskim susretima donijele su Italiji prvo mjesto u skupini H, no paralelno s pozitivnim rezultatima sama izdanja potaknula su nova pitanja, a jedno od njih je što će budućnost donijeti Azzurrima s obzirom na nedostatak mladih snaga koje bi donijele napredak u igri selekcije Antonija Contea. "U ovom trenutku naš sustav treba velike, ako ne i radikalne promjene", uključio se u aktualnu raspravu i Guglielmo Stendardo dodavši za Rai: "Potrebno je što prije investirati u naše vlastite akademije i omladinski sektor." Član Atalante također je komplimentirao De Rossiju, a nakon tijesne pobjede nad Bugarskom. "Daniele ima izražen natjecateljski duh i na sreću po svoje suigrače uspio ga je prenijeti na njih. Moramo priznati da je Italija imala sreće."

Korejsko prvenstvo, 29. kolo:
Jeonnam - Seongnam 1:1 (Mislav Oršić 71.)
Ulsan - Jeonbuk 2:0 (Ivan Kovačec 84.)

Premijer liga BiH, 7. kolo:
Čelik Zenica - Široki Brijeg 2:1 (Dino Kresinger 90.)
Vitez - Olimpic Sarajevo 1:2 (Kenan Hadžić 90.)

KOŠARKA

Hrvatska je upisala 78:72 pobjedu protiv Nizozemske i definitivno će završiti kao drugoplasirana nakon grupne faze natjecanja. Izbornik Velimir Perasović nije bio zadovoljan nakon ovog susreta. "Loše smo krenuli u utakmicu, protivnik je lako postizao poene i to nije mirisalo na dobro. Sljedeće minute su to i pokazale, nakon što smo promašili nekoliko lakih šuteva i zicera protivnik je zaigrao rasterećeno. Nizozemska igra dobro i pokazuje to na cijelom ovom turniru. Nikad se ne predaje, agresivna je u prodoru, ima dobar napadački skok, a danas je i dobro šutirala za tri poena. To ti stvori nervozu i pritisak s kojim se također moraš boriti. Mi zadnjih 20 godina nismo ništa napravili i nemamo pravo razmišljati o tome da ćemo nekog dobiti 30 razlike čim se pojavimo na terenu." U posljednjem susretu Hrvatsku očekuje dvoboj protiv Gruzije u četvrtak od 18 sati.

TENIS

Nedjelja navečer donijela je Andyju Murrayu poraz od Kevina Andersona i izlaz s turnira. Jedan od razloga, zaključio je 28-godišnji Britanac u razgovoru za BBC, je i razlika u brzini terena na kojima je imao prilike igrati na ovogodišnjem US Openu. Teren na Louis Armstrong stadionu brži je od onoga na Arthur Ashe stadionu na kojem je odigrao prva tri meča. "Ovaj je teren mnogo brži od onoga na Asheu. Osjećao sam da sam dosta daleko iza osnovne linije, a takav nisam mogao napasti protivnikovu igru, upravo suprotno." Drugi je ovo poraz za Murraya u sedam susreta protiv istog protivnika.

US Open, tenisačice
Kvitova - Pennetta 6:4, 4:6, 2:6
Azarenka - Halep 3:6, 6:4, 4:6

Challenger Genova
Lorenzi - Delić 6:2, 6:4

RUKOMET

"Ne znamo točno kada će se odigrati susret s Vardarom, ali u ovome trenutku je najvažnije da nam se četvorica bolesnih igrača što prije vrate zdravi i odmorni", riječi su direktora PPD Zagreb Ante Ančića za službenu stranicu kluba čime je potvrdio kako je utakmica 3. kola SEHA lige, koja je trebala biti odigrana u Varaždinu u subotu 12. rujna odgođena. Razlog tome zdravstveni su problemi s kojima su se Filip Ivić, Domagoj Pavlović, Luka Stepančić i Leon Šušnja vratili iz Bresta. "Sigurno da ćemo tu utakmicu odigrati u varaždinskoj Areni jer su nam prijatelji iz Varaždina izašli u susret u trenutku kada nismo imali gdje odigrati taj susret", dodao je Ančić. Prvi idući ispit za Zagrebaše tako će biti Kiel, 17. rujna u sklopu 1. kola Lige prvaka.

Rukometaši Nexea u srijedu su gostovali u Skopju u sklopu 7. kola SEHA lige. Domaći Vardar u konačnici je ostvario 31:28 pobjedu ostavivši Našičane na tri boda osvojena iz susreta s Vojvodinom (26:24) prije četiri dana. Makedonski sastav nakon 10 minuta igre vodio je s 5:1, četiri minute prije kraja hrvatski predstavnik preko Zrnića pogađa za 6:6 i iako je isti igrač gostujući sastav doveo do +2 u 21. minuti, Vardar na odmor odlazi s tri gola prednosti. Preokret u završnici prvog dijela režirali su Marsenić, Šiškarjev i Dibirov. Tri minute nakon povratka na parket Karačić poentira za 16:11 i makedonska momčad sve do 56. drži uvjerljivu prednost. U spomenutoj minuti Nexe još jednom smanjuje na dva razlike, ali dalje od toga nije išlo. Najefikasniji u poraženom sastavu bili su Nuić i Halilković, obojica s učinkom 5/6, uz ukupno 14 obrana vratarskog dvojca Lelić - Juzbašić. Na drugoj strani domaći su vratari skupili tri obrane više, Lacković se u strijelce upisao četiri puta uz jedan promašaj, jednak broj zgoditaka postigao je i Karačić dok je Cindrić upisao tek jedan neprecizan šut.

Nakon ozljede vratara Marcusa Cleverlyja danski prvak KIF Kolding bio je primoran potražiti rješenje van svog kadra te će dogovorena suradnja s iskusnim Kristianom Asmussenom, bivšim čuvarem mreže Mindena i Magdeburga. "Teška je i tužna situacija u kojoj smo se našli, posebno za Marcusa. Nemamo drugog izbora nego vjerovati odlukama liječničkog tima i dati Marcusu svo potrebno vrijeme za rehabilitaciju kako bi se vratio na najvišoj razini, bez daljnjih rizika", objasnio je sportski direktor danskog kluba Lasse Boesen. "Ipak, sretni smo što smo u trenutku kada je sezona već počela uspjeli dovesti vratara poput Asmussena." 44-godišnji Asmussen stigao je iz redova Nordsjaellanda. "Čast mi je što sam dobio ovako veliku priliku, dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje. Želim osvajati titule, posebno kada je u pitanju Liga prvaka."

SEHA, rezultati dana
Vardar - Nexe 27:27
Vojvodina - Spartak 31:28

Dukat Premijer liga
Buzet - Poreč 21:22

Bundesliga, 4. kolo
Leipzig - Megdeburg 26:25 (Musa 1)
Rhein-Neckar Lowen - Goppingen 25:14
Balingen-W. - N.Lubbecke 32:25
Bergischer - Eisenach 30:22
Kiel - Lemgo 32:23 (Duvnjak 5)
Melsungen - Bittenfeld 30:26 (Marić 6, Čorić 0)
Wetzlar - Hannover-Burgdorf 31:28
HSV - Flensburg 21:22 (Brozović 1)

Mađarsko prvenstvo:
Mezökövesdi - Szeged 23:25 (Radnić 5 / Blažević 0)
Tatabanya - Sport 36 33:21 (Jerković 5)

Poljsko prvenstvo, 2. kolo:
Kielce Vive - Zaglebie Lubin 37:22 (Buntić 4, Štrlek 1, Čupić 4, Šego 10 obrana / Džono 4)
Legionowo - Orlen Wisla Plock 19:27 (Tarabochia 1)

AUTOMOTO

I dok Kimi Raikkonen još uvijek čeka svoju prvu pobjedu ove sezone njegov timski kolega Sebastian Vettel, u svojoj prvoj sezoni u Ferrariju, upisao je pobjede u Maleziji i Mađarskoj dok je u nedjelju u Monzi zauzeo drugu poziciju iza Lewisa Hamiltona. Talijanski tim nalazi se na drugom mjestu u poretku konstruktora, dovoljno za pozitivnu ocjenu od strane šefa Ferrarija Maurizija Arrivabene. "Tim jako dobro napreduje u ovoj postavi. Vettel je kolektivu donio veliku količinu entuzijazma, mnogo puta pomogao mi je potvrdom da napredujemo zajedničkim snagama i ono što je najvažnije, odlično surađuje sa svojim timskim kolegom. To je najvažnije na putu stabilnosti tima, a isto sam naglasio i prilikom Raikkonenova produženja ugovora. Sebastian je sjajan sportaš, ali i osoba koja je zajedno s Kimijem pomogla da napravimo napredak. Uvijek je nasmijan i pozitivan i to i mene čini fleksibilnijim kada prema njima moram uputiti neku primjedbu."

OSTALI SPORTOVI

Trojica hrvatskih hrvača nastupila su drugog dana Svjetskog prvenstva koje se održava u Las Vegasu i sva su trojica propustila osigurati direktan plasman na Olimpijske igre. U kategoriji do 59 kilograma Ivan Lizatović, nakon uspješne borbe protiv Gruzijca Murada Mikeladzea (4:2) zapeo je na Mađaru Mateu Krasznaiju (2:7) što mu je na kraju donijelo 19. mjesto. Mađarski predstavnik bio je koban i za Nevena Žugaja, Laszlo Szabo svladao ga je tušem za Nevenov kraj već nakon prve borbe i razočaravajuće 25. mjesto. S ukopno 11. mjestom u kategoriji do 71 kilograma najuspješniji od naših reprezentativaca bio je Danijel Janečić. Njega je u osmini finala svladao Kazahstanac Darhan Tugobajev s 5:0.

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Leipzig26:25Magdeburg
Rhein-Neckar Löwen25:14Göppingen
Melsungen30:26TV Bittenfeld
Wetzlar31:28Hannover-Burgdorf
Bergischer30:22Eisenach
HBW Balingen-Weilstetten32:25TuS N-Lübbecke
Kiel32:23Lemgo
HSV Hamburg21:22Flensburg
Füchse Berlin-:-Gummersbach
1Rhein-Neckar Löwen 7205:147+5814
2Göppingen 7185:155+3010
3Kiel 7207:184+2310
4Melsungen 6171:153+1810
5Füchse Berlin 6183:155+289
6Flensburg 7196:177+199
7HSV Hamburg 6169:152+177
8Wetzlar 6157:161-47
9Gummersbach 5134:13406
10Magdeburg 6157:163-66
11Leipzig 6159:171-126
12Hannover-Burgdorf 6153:164-115
13Bergischer 7171:191-204
14Lemgo 6155:180-253
15HBW Balingen-Weilstetten 6157:175-182
16TV Bittenfeld 6148:172-242
17Eisenach 6154:200-462
18TuS N-Lübbecke 6156:183-270

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Top temaPregled dana
  • Najnovije
  • Najčitanije

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Leipzig26:25Magdeburg
Rhein-Neckar Löwen25:14Göppingen
Melsungen30:26TV Bittenfeld
Wetzlar31:28Hannover-Burgdorf
Bergischer30:22Eisenach
HBW Balingen-Weilstetten32:25TuS N-Lübbecke
Kiel32:23Lemgo
HSV Hamburg21:22Flensburg
Füchse Berlin-:-Gummersbach
1Rhein-Neckar Löwen 7205:147+5814
2Göppingen 7185:155+3010
3Kiel 7207:184+2310
4Melsungen 6171:153+1810
5Füchse Berlin 6183:155+289
6Flensburg 7196:177+199
7HSV Hamburg 6169:152+177
8Wetzlar 6157:161-47
9Gummersbach 5134:13406
10Magdeburg 6157:163-66
11Leipzig 6159:171-126
12Hannover-Burgdorf 6153:164-115
13Bergischer 7171:191-204
14Lemgo 6155:180-253
15HBW Balingen-Weilstetten 6157:175-182
16TV Bittenfeld 6148:172-242
17Eisenach 6154:200-462
18TuS N-Lübbecke 6156:183-270

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!