Top tema

Pregled dana: Flavia Pennetta ide u mirovinu s titulom, Cibona svladala Cedevitu za trofej u Rijeci

Branimir Korać • nedjelja, 13.09.2015.
Pregled dana: Flavia Pennetta ide u mirovinu s titulom, Cibona svladala Cedevitu za trofej u Rijeci
Foto: EPA

Sportski iznimno bogata subota donijela je niz zanimljivih događanja u Hrvatskoj i svijetu. Kratak presjek donosimo u Pregledu dana...

NOGOMET

Bivši izbornici Engleske i Hrvatske, a danas treneri Newcastlea i West Hama, Steve McClaren i Slaven Bilić, susrest će se u novim ulogama. Bilić je McClarenu priuštio najtežu noć u karijeri kada ga je ostavio bez Europskog prvenstva 2008. godine. "To su bili najteži trenuci u mojoj karijeri, ta me utakmica skoro ubila, ali preživio sam. Bila je teška i dugačka noć za mene i Englesku", priznaje McClaren.

Chelsea bilježi neočekivano loš ulazak u sezonu, ali Jose Mourinho i dalje je optimist. Vjeruje da može okrenuti stvari u korist svoje momčadi i odvesti je do željenog rezultata. "Rezultati su najlošiji u mojoj karijeri, ali dobro se nosim sa situacijom i ne osjećam pritisak. I dalje mislim da sam pravi čovjek za ovu poziciju. Naslov prvaka nije u našim rukama, da bi osvojili titulu moramo poboljšati rezultate, ali i klubovi ispred nas moraju gubiti. Čak i ako sve do kraja pobijedimo, ovisit ćemo o drugima. Utakmica protiv Evertona bila je u potpunoj kontroli s naše strane, ali svaka pogreška je kažnjena. Svaki udarac na gol bio je pogodak, svaka pogreška pogodak. Sve ide protiv nas", tvrdi Mourinho.


red card Milan Badelj Fiorentina 1-0 Genova... by footballgoalslive

Bayern je uz dosta muke stigao do pobjede protiv Augsburga 2:1 i to zahvaljujući pogotku Thomasa Müllera u 90. minuti. U Augsburgu su vrlo ljuti na takvu odluku i smatraju da penal nije trebao biti dosuđen, a sudac Knut Kircher priznao je pogrešku. "Ako se nešto dogodi na travnjaku, a pomoćnik to uoči, dužan mi je signalizirati. U ovom slučaju bio je uvjeren da je bilo prekršaja u kaznenom prostoru. Ja sam situaciju lošije vidio iz svog kuta stoga sam odlučio vjerovati pomoćniku. Vidio sam snimku i moram priznati da smo pogriješili. Ovo neće vratiti bod Augsburgu, ali nam je žao, naša odluka bila je pogrešna."

Krunoslav Jurčić ponovno je na klupi. Hrvatski stručnjak debitirao je na klupi Maribora na sjajan način, pobjedom 4:1 na gostovanju kod Gorice čime je prekinut niz od sedam uzastopnih pobjeda Mariborovog protivnika. "Dobro poznajem slovenski nogomet, imam puno informacija i mislim da me neće biti lako iznenaditi. Jako sam sretan kako sam primljen u Sloveniji, prije svega od strane ljudi u klubu i igrača", govorio je zadovoljni Jurčić nakon susreta i pobjede u derbiju.

J-League, 27. kolo:
Yamagata - Hiroshima 1:3 (Mihael Mikić 39.)

Ukrajinsko prvenstvo, 7. kolo:
Dinamo Kijev - Oleksandrija 3:0 (Domagoj Vida 38.)

2. Bundesliga, 6. kolo:
Karlsruher - Union Berlin 0:3 (Damir Kreilach 12.)

Serie B, 2. kolo:
Crotone - Novara 2:1 (Ante Budimir 93.)

KOŠARKA

Cibona je pobjednik turnira igranog u Rijeci nakon što je u finalu nadigrala Cedevitu i slavila s 89:80. Obje momčadi nastupile su oslabljene, a Cibona se bolje snašla i pokrpala rupe te na kraju slavila. U redovima Cibosa još jednom se istaknuo Ivica Zubac koji je ubacio 22 poena i još jednom pokazao veliki napredak, 16 poena dodao je vrijedni Marko Jagodić Kuridža, 14 Slavica, 13 Šiško i Krušlin. Kod Cedevite Zubčić je ubacio 21 poen, Arapović 15, a White 12. U susretu za treće mjesto Zadar je nadigrao domaći Kvarner s 81:65. Zadrane su vukli Barać s 27 poena, Cosey s 19 i Šango s 15. Kod Kvarnera Štemberger je ubacio 19, a Bubnić 11 poena.

Real Madrid upisao je poraz od Unicaje u prijateljskoj utakmici rezultatom 74:73, a sjajnu utakmicu odigrao je mladi Luka Dončič koji je ubacio 15 poena uz deset asistencija. No ono po čemu će Dončič pamtiti ovaj dvoboj svakako je spektakularan ubačaj.

Nakon što se Slovenija oprostila od nastupa na Europskom prvenstvu, Jure Balažić objavio je kako završava reprezentativnu karijeru. "To je bio najvjerojatnije moj posljednji nastup u dresu reprezentacije", poručio je Balažić u suzama. Kapetan reprezentacije s 35 godina završava s karijerom u nacionalnom dresu, a klupsku karijeru nastavlja u Gaziantepu.

Španjolska je prošla u četvrtfinale Europskog prvenstva pobjedom protiv Poljske uz briljantan nastup Paua Gasola. 30 koševa uz tricu 6/7, ali i probleme s ozljedom za koje tvrdi da ga neće spriječiti u nastupu u četvrtfinalu. "Igram uz bolove, ozljeda je slična onoj s prošlog Europskog prvenstva. Riječ je o ozljedi mišića koja je srećom sada nešto lakša. Imamo dva dana odmora i to će nam dobro doći, sigurno ću igrati protiv Grčke", tvrdi Gasol.

TENIS

Pobjednica ovogodišnjeg US Opena je Flavia Pennetta. U prvom talijanskom finalu ikada Pennetta je svladala Robertu Vinci sa 7:6, 6:2 i ostvarila najveći uspjeh u karijeri u singlu. Osvojen Grand Slam ima u konkurenciji parova s Giselom Dulko 2011. godine kada su slavile na Australian Openu, a sada je uzela titulu i pojedinačno. Pennetta je iznenadila osvajanjem trofeja u New Yorku, nije bila u širem krugu favorita, a dodatno iznenađenje predstavljala je njezina objava nakon meča. "Ovo je pravi način za završetak karijere", poručila je Pennetta koja završava s igračkom karijerom. S 33 godine odlazi u mirovinu i titulom Grand Slam pobjednice.

Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut prvi su francuski par koji je osvojio US Open. U finalnom dvoboju svladali su Jamieja Murraya i Johna Peersa s dva puta po 6:4. Mahut je napokon uspio doći do titule u New Yorku, čak pet puta ovdje je gubio u finalu, a u karijeri je ukupno 11 puta bio na korak od Grand Slam trofeja u konkurenciji parova.

Ivan Dodig i Borna Ćorić plasirali su se u finale ovotjednih Challengera u St. Remyju i Baranquilli. Dodig je teže došao do finala, trebao je tri seta protiv Davida Gueza i igrat će za trofej protiv Nielsa Langera. Ćorić u Baranquilli u finalu igra protiv Rogerija Dutre da Silve.

Challenger Dalian, polufinale:
Julia Glushko (Izrael) - Petra Martić (Hrvatska) 6:1, 6:4

Challenger St. Remy, polufinale:
Ivan Dodig (Hrvatska) - David Guez (Francuska) 6:1, 6:7(1), 6:3

Challenger Baranquilla, polufinale:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Juan Ignacio Londero (Argentina) 6:3, 6:2

RUKOMET

Rukometaši Varaždina uspješno su odradili posao u uzvratu EHF kupa i plasirali se u drugo kolo kvalifikacija. Protiv Romagne su već u prvom susretu odradili glavninu posla, slavili su 26:16, a bolji su bili i u uzvratu u Italiji gdje su odnijeli pobjedu 21:20. Bruno-Vili Zobec sa šest golova bio je najefikasniji i pomogao je svojoj momčadi da izbori dvoboj protiv Nexea u sljedećoj rundi.

Iza rukometaša Nexea još je jedna utakmica u SEHA ligi i to napokon pred svojim navijačima. Ugostili su Tatran iz Prešova i nakon velike borbe morali su priznati gostima da su bili bolji. Slovaci su slavili 32:31 nakon što je Nexe u završnim minutama umalo uspio doći do boda poslije smanjenja s 32:28 na 32:31. Ipak, posljednji pokušaj Božića Pavletića nije bio uspješan. U Nexeovim redovima Saša Barišić-Jaman postigao je šest golova, a Tibor Jurjević pet. Kod gostiju Vladimir Božić imao je 13 obrana, osam pogodaka postigao je Jakub Hrstka, a šest Tomaš Čip.

Ljubomir Vranješ ostaje na klupi Flensburga i u budućnosti. Bivši švedski reprezentativac stavio je potpis na ugovor do ljeta 2020. godine, a dogovor je potvrđen neposredno prije susreta protiv Melsungena. U tom susretu Flensburg je poražen na svom parketu, a uništio ga je hrvatski reprezentativac Marino Marić, strijelac čak devet pogodaka.

Premijer liga, 2. kolo:
Ivanić - Buzet 23:23
Gorica - Medveščak 27:26
Umag - Karlovac 27:22

SEHA liga, 15. kolo:
Veszprem - Vojvodina 44:21 (Renato Sulić 5, Ivan Slišković 4; Mirko Alilović 22 obrane)

Poljska Superliga, 3. kolo:
Wisla Plock - Azoty Pulawy 35:33 (Marko Tarabochia 1)
Gwardia Opole - Kielce 26:38 (Nikola Kedžo 1 / Denis Buntić 3, Manuel Štrlek 4, Ivan Ćupić 6)

Bundesliga, 4. kolo:
Eisenach - Füchse Berlin 28:40 (Branimir Koloper 1 / Drago Vuković 3)

Bundesliga, 5. kolo:
Flensburg - Melsungen 32:33 (Marino Marić 9)

Asobal, 2. kolo:
Aragon - Barcelona 24:43 (Marko Kopljar 1)
Guadalajara - Ademar Leon 25:25 (Denis Tot 2)

Liga prvakinja, kvalifikacije:
Team Esbjerg - Ankara Yenimahalle 32:28 (Anita Gaće 3)
Baia Mare - Bel-AZ Minsk 31:21 (Katarina Ježić 2)

EHF kup, kvalifikacije, prvo kolo:
Riihimäki Cocks - St. Gallen 31:33 (Vedran Banić 7)

AUTOMOTO

EXCLUSIVE. The Australian Grand Prix brings tens of thousands of visitors to Victoria and creates so many local jobs...Posted by Daniel Andrews on Saturday, September 12, 2015

OSTALI SPORTOVI

U talijanskom Lonatu održava se Svjetsko prvenstvo u trapu, a zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz nije uspio doći do finala. U finale je išlo šest najuspješnijih strijelaca, a Cernogoraz je zauzeo 13. mjesto sa 118 pogodaka. Andrija Glasnović imao je isti broj pogodaka i zauzeo je 16. mjesto dok je Josip Glasnović bio 41. sa 115 pogodaka. Ekipno je Hrvatska zauzela peto mjesto s pogotkom manje od trećeplasiranog San Marina dok je zlato odnijela Rusija.

Stipan Prtenjača na fantastičan način završio je nastup na snažnom boksačkom turniru u Omsku. Prtenjača je osvojio zlatno odličje u lakoj kategoriji pobjedom protiv europskog doprvaka Gabila Memedova. Osim što je ostvario fantastičan rezultatom nanizavši neke od najboljih europskih boraca u ovoj kategoriji, zaradio je i titulu najboljeg stranog boksača na turniru.

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Flensburg32:33Melsungen
Eisenach28:40Füchse Berlin
Lemgo23:23Wetzlar
TV Bittenfeld28:26Leipzig
Göppingen31:19Bergischer
Gummersbach21:30HSV Hamburg
TuS N-Lübbecke23:33Kiel
Hannover-Burgdorf18:30Rhein-Neckar Löwen
Magdeburg28:27HBW Balingen-Weilstetten
1Rhein-Neckar Löwen 7205:147+5814
2Göppingen 7185:155+3010
3Kiel 7207:184+2310
4Melsungen 6171:153+1810
5Füchse Berlin 6183:155+289
6Flensburg 7196:177+199
7HSV Hamburg 6169:152+177
8Wetzlar 6157:161-47
9Gummersbach 5134:13406
10Magdeburg 6157:163-66
11Leipzig 6159:171-126
12Hannover-Burgdorf 6153:164-115
13Bergischer 7171:191-204
14Lemgo 6155:180-253
15HBW Balingen-Weilstetten 6157:175-182
16TV Bittenfeld 6148:172-242
17Eisenach 6154:200-462
18TuS N-Lübbecke 6156:183-270

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Top temaPregled dana
  • Najnovije
  • Najčitanije

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Flensburg32:33Melsungen
Eisenach28:40Füchse Berlin
Lemgo23:23Wetzlar
TV Bittenfeld28:26Leipzig
Göppingen31:19Bergischer
Gummersbach21:30HSV Hamburg
TuS N-Lübbecke23:33Kiel
Hannover-Burgdorf18:30Rhein-Neckar Löwen
Magdeburg28:27HBW Balingen-Weilstetten
1Rhein-Neckar Löwen 7205:147+5814
2Göppingen 7185:155+3010
3Kiel 7207:184+2310
4Melsungen 6171:153+1810
5Füchse Berlin 6183:155+289
6Flensburg 7196:177+199
7HSV Hamburg 6169:152+177
8Wetzlar 6157:161-47
9Gummersbach 5134:13406
10Magdeburg 6157:163-66
11Leipzig 6159:171-126
12Hannover-Burgdorf 6153:164-115
13Bergischer 7171:191-204
14Lemgo 6155:180-253
15HBW Balingen-Weilstetten 6157:175-182
16TV Bittenfeld 6148:172-242
17Eisenach 6154:200-462
18TuS N-Lübbecke 6156:183-270

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir13.09.2015. u 11:19
    Svaka čast za Flaviu Pennettu. U finalu prikaz škole tenisa. Raznovrsnost i kvaliteta svih udaraca u tenisu. Bravo i .........sretno!
    Mithrandir