Nogomet

Video: Real Madrid visoko porazio Šahtar, Manchester United poražen uz tešku ozljedu Shawa

Branimir Korać • utorak, 15.09.2015.
Video: Real Madrid visoko porazio Šahtar, Manchester United poražen uz tešku ozljedu Shawa
Foto: EPA

U skupinama A i B Lige prvaka domaćini su odnijeli puni plijen. U sva četiri susreta momčadi koje su igrale na svojem terenu ubilježile su pobjede...

Skupina A

PSG - Malmö 2:0

PSG potpuno je dominirao na Parku prinčeva protiv Malmöa, ali slavio je samo s 2:0. Vratar Šveđana Wiland spriječio je još teži poraz svoje momčadi u ovom susretu.

Već u četvrtoj minuti PSG stigao je do vodstva, a strijelac je bio Angel Di Maria koji je sjajno reagirao na dodavanje Marca Verrattija i zabio svoj prvi gol u dresu Parižana.

Do kraja prvog dijela domaćin je potpuno kontrolirao susret, stvorio niz prilika, ali Ibrahimović protiv svojeg bivšeg kluba nije bio uspješan u tom razdoblju igre, jednako kao i suigrači propisno se ispromašivao.

U drugom dijelu slična slika. Parižani su dominirali i napadali, ali konkretizirali su tek jednu situaciju pred švedskim golom. Dogodilo se to u 61. minuti kada je Maxwell ubacio, a Edinson Cavani glavom poslao loptu u mrežu.

Tih 2:0 ostalo je do kraja susreta, promjena više nije bilo i Parižani su na dobar način otvorili nastup u Ligi prvaka.

Real Madrid - Šahtar 4:0

Madridski Real sa visokih 4:0 svladao je Šahtar u susretu bogatom događanjima, a ponovno je mrežu protivnika punio Cristiano Ronaldo koji je ostvario hat-trick.

Pola sata trebalo je Madriđanima da dođu do pogotka i to zahvaljujući poklonu Andrija Pjatova. Vratar Šahtara vrlo loše je reagirao na ubačaj u kazneni prostor, lopta mu je ispala i došla do Karima Benzeme koji nije mogao promašiti prazna vrata iz blizine.

Odmah nakon pogotka u igru je ušao Mateo Kovačić koji je zamijenio Garetha Balea nakon što se Velšanin ozlijedio i nije mogao nastaviti susret.

Od vodećeg pogotka domaćina stvari se krenule nizbrdo za Šahtar. Ivan Bebek opravdano je dao drugi žuti karton Stepanenku u 50. minuti, a zatim neopravdano dodijelio kazneni udarac Madridu. Kriva je bila procjena da je Srna igrao rukom, a Ronaldo je iskoristio poklon i povisio na 2:0.

Do kraja susreta Ronaldo je zabio još dva pogotka od čega još jedan iz kaznenog udarca te je završeno s visokih 4:0. Modrić i Srna igrali su cijelu utakmicu dok je Kovačić na travnjaku proveo zadnjih sat vremena.

Skupina B

PSV Eindhoven - Manchester United 2:1

Louis van Gaal nije uspio s Manchester Unitedom odnijeti pobjedu iz Eindhovena. Domaćin je slavio preokretom s 2:1, a susret je obilježio lom noge Lukea Shawa nakon 15 minuta igre.

Shaw je nastradao nakon žestokog starta Hectora Morena, desetak minuta mu je pružana pomoć na travnjaku nakon čega je iznesen na nosilima i odvezen u bolnicu.

Unatoč tom šoku gosti su stigli do vodstva. U samoj završnici prvog poluvremena svojem dojučerašnjem klubu zabio je Memphis Depay koji je donio Manchesteru vodstvo.

Međutim na odmor se ipak otišlo se neriješenim rezultatom, a na 1:1 poravnao je Hector Moreno udarcem glavom u sudačkoj nadoknadi.

U drugom dijelu PSV je uspio dovršiti preokret, u 57. minuti sijevnuo je kontranapad koji je pogotkom zaključio Luciano Narsingh za konačnih 2:1.

Wolfsburg - CSKA Moskva 1:0

Debi Wolfsburga u Ligi prvaka završio je pobjedom protiv moskovskog CSKA s 1:0. Čovjek odluke bio je Julian Draxler koji je zabio u 40. minuti jedini pogodak na susretu.

Pobjeda Wolfsburga je potpuno zaslužena, bio je bolji protivnik, stvorio više prilika i na kraju je odnio sva tri boda.

Draxler je bio prvo ime susreta, a odličan nastup upotpunio je pogotkom u 40. minuti nakon što je osvojio loptu, a zatim nakon dodavanja Schürrlea bio uspješniji od Akinfejeva.

Do kraja susreta Wolfsburg je mogao i do uvjerljivije pobjede, međutim Akinfejev je obranio niz pokušaja domaćina.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

PSG2:0Malmö
Real Madrid4:0Šahtar
1Real Madrid 511:3+813
2PSG 510:1+910
3Šahtar 57:12-53
4Malmö 51:13-123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • BanzaiLizalica17.09.2015. u 00:10
    To, ja znam, al "sportski novinar" koji je pisao članak to ne zna...
    BanzaiLizalica
  • Obrisan korisnik16.09.2015. u 13:39
    Ovo je bio debi Wolfsburga u Ligi prvakahttp://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2010/matches/round=2000028/match=2000398/index.html
    Obrisan korisnik
  • serieA16.09.2015. u 13:33
    bebek je valjda mislio da se igra graničar a ne nogomet
    serieA
  • Prorok16.09.2015. u 13:11
    Više Hrvata bilo sinoć na Bernabeu (igrači, suci...) nego što će večeras biti u Dinamovih prvih 11 u Maksimiru
    Prorok
  • qvestor16.09.2015. u 12:15
    valjda su i u Šahtaru shvatili da je Srna svoje odigrao, jednostavno protiv godina se ne može, novi izbornik bi po meni trebao krenuti od novog desnog beka
    qvestor