Nogomet

Video: Chelsea lakoćom svladao Izraelce, Zenit odnio tri boda iz Valencije

Branimir Korać • srijeda, 16.09.2015.
Video: Chelsea lakoćom svladao Izraelce, Zenit odnio tri boda iz Valencije
Foto: EPA

U skupinama G i H Lige prvaka pogodaka nije nedostajalo. Najuvjerljiviji bio je Chelsea koji je vrlo visoko na Stamford Bridgeu svladao momčad Maccabija iz Tel Aviva...

Skupina G

Chelsea - Maccabi 4:0

Chelsea je loše otvorio sezonu u Premier ligi, ali je zato očekivano startao u Ligi prvaka. U prvom susretu ugostio je Maccabi iz Tel Aviva i visoko ga je svladao s 4:0.

U Londonu nikakve dvojbe nije bilo. Vrlo motivirani Chelsea učinio je sve da bi podignuo samopouzdanje nakon prvenstvenih posrtaja i uspio je. Mogao je već u prvim minutama do vodstva, u šestoj minuti vratar gostiju Rajković srušio je Williana, dosuđen je kazneni udarac, a loše ga je izveo Eden Hazard i pucao preko gola.

Međutim u 15. minuti raspoloženi Willian iznenadio je Rajkovića i na njegovo iznenađenje pogodio mrežu za vodstvo domaćina.

Willian je deset minuta kasnije zbog ozljede napustio igru, zamijenio ga je Diego Costa, ali i bez njega Chelsea je nastavio s dominacijom.

U završnici prvog dijela novi kazneni udarac za Chelsea, ovaj put Ben Haim je srušio Costu, a Oscar je bio precizniji od Hazarda i povisio vodstvo.

U nastavku susreta nastavak dominacije Chelseaja. U 58. minuti fantastičnim volejom Costa podiže na 3:0 da bi u 78. minuti Cesc Fabregas pogotkom zaključio kontranapad za konačnih 4:0.

Dejan Radonjić ušao je u igru u 64. minuti.

Dinamo Kijev - Porto 2:2

Porto je propustio priliku za pobjedom na gostovanju u Kijevu gdje je imao vodstvo do 89. minute, ali onda je Vitalij Bujalskij zabio za 2:2 i bod domaćina.

Domagoj Vida ostao je na klupi domaćina koji je stigao do vodstva u 20. minuti. Strijelac je bio Oleh Husjev nakon ubačaja Garmaša koji je promašio Veloso, ali iskusni Ukrajinac na drugoj vratnici dobro je ispratio akciju i zabio za vodstvo.

Vrlo brzo Portugalci su odgovorili. U 23. minuti Layun je u kaznenom prostoru pronašao Aboubakara, a ovaj glavom pogodio za poravnanje.

Sve do završnice susreta i posljednjih deset minuta promjene nije bilo. Onda je prvo u 81. minuti Aboubakar svojim drugim golom donio Portu preokret, ali u samom finišu, u 89. minuti Bujalskij zabija za 2:2 i bod domaćina. Gosti su tražili zaleđe, no želja im nije udovoljena.

Skupina H

Gent - Lyon 1:1

Hrabru utakmicu na svom travnjaku odigrao je Gent koji je remizirao s Lyonom 1:1. I s dva igrača manje na travnjaku, uspio je ostati neporažen. S igračem manje je poravnao, a s dvojicom manje izdržao.

Već u desetoj minuti Belgijci su bili blizu vodstva kada je Depoitre pucao, ali Lopes dovoljno dirao loptu da bi ona završila u gredi.

Od 41. minute Gent je bio s igračem manje nakon što je možda prestrogo isključen Dejaegere koji je startao na Gonalonsa i zaradio izravni crveni karton.

S igračem više Lyon je uspio doći do vodstva u 58. minuti nakon kornera koji u biti nije bio, Valbuena je ubacio, a Jallet pobjegao čuvarima i zabio za prednost.

Hrabar nastup domaćina i s igračem manje isplatio se u 68. minuti kada Danijel Miličević poravnava na 1:1.

Veliku priliku za pobjedu Lyon je dobio u završnici. Focket skrivljuje kazneni udarac i zarađuje isključenje, a Lacazette upotpunjuje lošu večer slabim udarcem koji Sels brani.

Valencia - Zenit 2:3

Odlična utakmica na Mestalli otišla je na stranu Zenita. Rusi su odnijeli pobjedu 3:2 u utakmici u kojoj su imali ugodnu prednost na odmoru, a onda dopustili domaćinu potpuni povratak.

Već na poluvremenu bilo je očito da to neće biti lijepa večer za Valenciju. S dva pogotka Hulka Zenit je stigao do vodstva 2:0 i odlične situacije.

Međutim, u nastavku susreta Valencia je zaigrala bolje i uspjela se vratiti. U 55. minuti Joao Cancelo smanjio je na 2:1, a 20 minuta kasnije Andre Gomes poravnava na 2:2 uz pomoć vratara Lodigina.

Kada se činilo da je Valencia bliža pobjedi, svega dvije minute nakon poravnanja Axel Witselponovno vraća Zenit u vodstvo i osigurava mu pobjedu.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Chelsea4:0Maccabi Tel Aviv
Dynamo Kijev2:2Porto
1Chelsea 511:3+810
2Porto 59:6+310
3Dynamo Kijev 57:4+38
4Maccabi Tel Aviv 51:15-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo17.09.2015. u 08:42
    Maccabi gadno pokraden kod 2. penala
    chepo