Nogomet

Čačić objavio svoj prvi popis kandidata, Pivarić i Čop ponovno u reprezentaciji

Branimir Korać • utorak, 22.09.2015.
Čačić objavio svoj prvi popis kandidata, Pivarić i Čop ponovno u reprezentaciji
Foto: FaH

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić predstavljen je jasnosti te je ujedno predočio popis kandidata za nastupe protiv Bugarske i Malte za kraj kvalifikacija...

Ante Čačić nije iznenadio svojim prvim popisom reprezentativaca otkako je preuzeo ulogu izbornika. Na popisu se nalaze uglavnom oni igrači koji su tu bili i kod Nike Kovača, a povratnici među kandidate su Josip Pivarić i Duje Čop.

Donekle i očekivana odluka s obzirom na Pivarićeve nastupe u posljednje vrijeme te probleme u napadačkom dijelu zbog ozljede Mandžukića i kartona Olića.

Na popisu se nalaze:

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

BRANIČI: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Marko Lešković (Rijeka), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Josip Pivarić (Dinamo)

VEZNJACI: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milano), Ivan Rakitić (Barcelona)

NAPADAČI: Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo), Ivan Perišić (Inter), Ivica Olić (HSV), Mario Mandžukić (Juventus), Andrej Kramarić (Leicester City), Duje Čop (Malaga).

"Hrvatska nogometna reprezentacija je puno više od nogometa, veća je od svakog nogometaša i trenera, te sam svjestan da sam dobio izuzetno nadarene igrače. Dobio sam u ruke hrvatski nacionalni ponos. Moj je motiv golem. Ciljevi su reprezentacije jasni, prvi je imperativ plasman na EP u Francuskoj iduće godine i dat ću sve od sebe da se ti ciljevi ispune, već od danas", poručio je Čačić.

Desna ruka bit će mu i Josip Šimunić koji će debitirati u ulozi trenera.

"Bio sam mu trener u Dinamo i pravo je oličenje profesionalca i poštenja. Omiljen je među navijačima i igračima te će pomoći u stvaranju pozitivnog ozračja. Što se tiče pojedinih igrača, Pivarić se ustalio u Dinamu i igra jako kvalitetno već neko vrijeme, a Čop je i ranije bio na širem popisu, igra u Malagi i potreban je zbog problema Mandžukića i Olića. Trenirao sam i Eduarda i također ću ga sa zadovoljstvom pozvati ako skrene pozornost svojim igrama."

Javnost je podijeljena izborom Čačića za Kovačevim nasljednikom. On smatra da zaslužuje ovu priliku.

"Svatko ima pravo na svoje mišljenje, a iza mene stoji rad. Ovo je vrh moje karijere, trenirao sam već devetoricu igrača s popisa i nisam pao s Marsa već ostavljao dobro odrađen posao gdje god sam bio."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.09.2015. u 13:52
    Slažem se, a vidim da se neki baš i ne slažu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2015. u 13:44
    Iličević dobro igra i trebao ga je zvati, ali važnije je prodati Pjacu, to je i zadatak za Čačića u mandatu. Mora se prodati Pjacu, Pivarića koji doduše igraju solidno trenutno, a kasnije ostale igrače Dinama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2015. u 07:31
    Viš neću pogledati repku dok je mamić i šuker živ a o čačiću neću trošiti riječi,
    Obrisan korisnik
  • qvestor23.09.2015. u 00:06
    Pivarić je u dobroj formi ali je kao i svi naši bekovi tanak u obraniSrna bi trebao biti na klupi jer je star i spor valjda će Vrsaljko odigrat bar jednu utakmicu na svojoj prirodnoj poziciji desnog bekaČop je pozvan jer je Mandžo ozljeđen, ali što je sa Jelavićem jedan robusni napadč može dobro... [više na forumu]
    qvestor
  • Obrisan korisnik22.09.2015. u 21:35
    Već vidim Olića na krilu, dok Halilović i Iličević koji igraju odlično nisu pozvani
    Obrisan korisnik