Nogomet

Real Madrid i PSG slavili u gostima, u skupini B svi na tri boda

Branimir Korać • srijeda, 30.09.2015.
Real Madrid i PSG slavili u gostima, u skupini B svi na tri boda
Foto: EPA

U skupinama A i B odigrani su susreti drugog kola Lige prvaka i dok su u skupini A Real Madrid i PSG odvojeni na vrhu ljestvice, u skupini B svi su poravnati i imaju po tri boda...

Skupina A

Malmö - Real Madrid 0:2

Cristiano Ronaldo postigao je dva pogotka u pobjedi Real Madrida u Švedskoj, došao do brojke od 323 gola u dresu Real Madrida čime se izjednačio na ljestvici svih vremena s dosad usamljenim Raulom.

Madriđani su potpuno dominirali susretom i zasluženo su slavili iako su pitanje pobjednika trebali riješiti i ranije. Međutim, realizacija je ponovno štekala i do kraja susreta su strahovali.

Pola sata trebalo je Ronaldu da dođe do 500. pogotka u karijeri. Isco je krasno proigrao Ronalda koji je rutinski došao do pogotka za vodstvo.

U 42. minuti malo je nedostajalo da Madriđani udvostruče prednost, pucao je Carvajal, ali je lopta pogodila gredu.

U drugom dijelu Malmö je ostao brojčano hendikepiran kada je u 78. minuti ostao bez Yotuna koji je zaradio drugi žuti karton, a gosti su na ulasku u sudačku nadoknadu definitivno riješili sve dvojbe i to Ronaldo pogotkom kojim je uhvatio Raula.

U gostujućem sastavu Mateo Kovačić igrao je do 73. minute, a Luka Modrić ušao je u 67.

Šahtar - PSG 0:3

PSG slavio je u Lvivu s visokih 3:0 čime je ostao u društvu madridskog Reala sa stopostotnim učinkom dok je Šahtar na dnu skupine bez bodova i s gol razlikom 0:7.

Imali su Ukrajinci dosta prilika, ali Parižani su svoje bolje iskoristili, rano su se odvojili i stvorili prednost te su na kraju i zasluženo slavili.

Već u sedmoj minuti Maxwell je odradio odličan posao na lijevom boku, ubacio u kazneni prostor gdje Serge Aurier dobiva zračni dvoboj s Taisonom i dovodi Parižane u vodstvo.

Gosti su bili opasniji protivnik i stvarali prilike te su u 23. minuti došli i do drugog pogotka. Di Maria je ubacio, obrana Šahtara vrlo loše reagirala i lopta je došla do Davida Luiza koji bez problema zabija za povećanje prednosti.

Tek u posljednjih 20 minuta napadi domaćina postali su opasniji i konkretniji. Alex Teixeira je bio najopasniji, ali nije uspio nadmudriti Trappa iako je u 79. minuti bio milimetrima udaljen od pogotka kada je lopta pogodila gredu. U samoj završnici PSG je iz kontranapada stigao do konačnih 3:0. Zlatan Ibrahimović pucao je prema golu Pjatova, lopta je zakačila Darija Srnu i završila uz vratnicu u golu.

Šahtar je tako stigao do novog uvjerljivog poraza te je učvrstio posljednju poziciju. Srna je odigrao cijelu utakmicu dok Eduardo nije ulazio.

Skupina B

CSKA - PSV 3:2

Čak pet golova viđeno je u odličnom susretu u Moskvi u kojem je PSV-u isprva prijetila katastrofa, a onda su Moskovljani spašavali tri boda. CSKA je ipak na kraju odnio pobjedu 3:2 u uzbudljivom i posve otvorenom dvoboju.

U sedmoj minuti CSKA je iskoristio lošu reakciju gostujuće obrane i stigao do vodstva. Tošić je ubacio loptu iz kornera, a Musa je najbolje reagirao, došao do lopte ispred Breneta te pogodio kut Zoeta.

Doumbia prošle sezone u Romi nije puno pokazao, ali povratkom u Rusiju, vratio se i u formu. Postigao je drugi pogodak za Moskovljane u 21. minuti kada je glavom pucao nakon ubačaja Fernandesa.

U zadnjih deset minuta činilo se da će se gosti potpuno raspasti. Prvo je u 35. minuti Zoet srušio Tošića u 16 metara, a Doumbia iz kaznenog udarca povisio na 3:0 da bi u 44. minuti Arias skrivio kazneni udarac, ali ovaj put Doumbia je pucao preko gola.

Taj promašeni penal kao da je probudio Nizozemce koji su bolje krenuli u drugo poluvrijeme. To im se isplatilo u 60. minuti kada Lestienne smanjuje na 3:1 da bi isti igrač osam minuta kasnije vratio PSV u život novim pogotkom.

Deset minuta prije kraja Moskovljani imaju igrača više, drugi žuti karton zaradio je Arias i to im olakšava posao jer PSV ipak nije mogao stvoriti takav pritisak s igračem manje na terenu.

Manchester United - Wolfsburg 2:1

Manchester United na Old Traffordu je stigao do pobjede protiv Wolfsburga iako su gosti brzo šokirali domaće navijače ranim pogotkom već u četvrtoj minuti. Uspjeli su se igrači Manchestera oporaviti i okrenuti susret u svoju korist.

Ulazak Wolfsburga u utakmicu bio je savršen, manje od pet minuta trebalo je gostima da dođu do vodstva i to preko Daniela Caligiurija u sjajnoj akciji.

Vrlo brzo počeo je domaćin stvarati prilike, Benaglio je bio pod sve većim pritiskom, ali na pogodak se čekalo do 32. minute. Kazneni udarac izborio je Mata, nakon njegovog ubačaja lopta je završila na ruci Caligiurija, a Španjolac je uspješno izveo i penal za poravnanje.

Na početku drugog poluvremena Manchester United stigao je do preokreta. Mata je ovaj put bio u ulozi asistenta, krasno je proigrao Chrisa Smallinga koji zabija za 2:1.

Promjena više nije bilo i Manchester United je stigao do prve pobjede u ovoj sezoni Lige prvaka.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Šahtar0:3PSG
Malmö0:2Real Madrid
1Real Madrid 511:3+813
2PSG 510:1+910
3Šahtar 57:12-53
4Malmö 51:13-123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • j.s.veron01.10.2015. u 00:53
    upravo.
    j.s.veron
  • Obrisan korisnik30.09.2015. u 23:46
    kakva asistencija Mate,strasno nesto :D
    Obrisan korisnik