Liga prvaka, skupina C, 2. kolo, 30.09.2015, 20:45 h
Astana
Astana 2:2 Galatasaray
Galatasaray

U utakmici s čak tri autogola, Astana protiv Galatasaraya stigla do svog prvog boda u Ligi prvaka

Denis Drljepan-Mihoci • srijeda, 30.09.2015.
U utakmici s čak tri autogola, Astana protiv Galatasaraya stigla do svog prvog boda u Ligi prvaka
Foto: EPA

Debitant u Ligi prvaka Astana stigao je do prvog boda u najprestižnijem nogometnom natjecanju odigravši 2:2 na svom terenu protiv favoriziranog Galatasaraya, a do tog boda stigli su u samom finišu susreta...

Prvi kazahstanski klub u Ligi prvaka Astana osvojila je prvi bod u skupini odigravši 2:2 protiv turskog Galatasaraya koji je dva puta imao prednost u susretu, ali Astana se oba puta uspjela vratiti.

Galatasaray je poveo u 31. minuti, a autor sjajnog pogotka je Bilal Kisa, nakon kratkog dodavanja Wesleyja Sneijdera, Kisa je uputio snažan udarac s tridesetak metara koji je završio u mreži Astane za vodstvo gostiju.

Mreže su mirovale sve do 77. minute, turski stoper Onur Kaya gubi loptu u šesnaestercu nakon duela s Juniorom Kabanangom koji nakon dobivenog duela pokuša asistirati, ali njegov pokušaj neuspješno blokira Hakan Balta koji je loptu skrenuo u vlastitu mrežu.

Devet minuta kasnije novi autogol na susretu, Sinan Gumus povukao je loptu po lijevog strani te je ubacio u šesnaesterac gdje loptu pokuša blokirati vratar Nenad Erić, ali na njegovu nesreću loptu mu je otišla iza leđa te završila u mreži. Vratar domaćih je ovim neopreznim potezom doveo svoju momčad u rezultatski minus.

Ali taj rezultatski minus trajao je samo tri minute, jer je Astana do izjednačenja i konačnog rezultata od 2:2 stigla u 89. minuti, nakon ubačaja s lijeve strane vratar gostiju Fernando Muslera loptu boksa izvan šesnaesterca, ali lopta dolazi do Rogera Canasa koji je s dvadesetak metara pogodio prazna vrata. Udarac Canasa pokušao je blokirati Lionel Carole, ali neuspješno.

Nakon dva kola obje momčadi imaju po bod, dok Atletico Madrid i Benfica imaju tri boda s utakmicom manje.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Atlético Madrid1:2Benfica
Astana2:2Galatasaray
1Atlético Madrid 59:2+710
2Benfica 59:6+310
3Galatasaray 55:9-44
4Astana 54:10-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2015. u 21:45
    Čudo jedno kako je ovaj Galatasaray s tolikim proračunom ovako loš, ovi "sotonisti" su ih potpuno nadigrali, Galatasaray svojom igrom nije zaslužio ni taj bod, ali ih je počastio domaći golman.
    Obrisan korisnik