Nogomet

Agüero donio pobjedu Cityju u Njemačkoj, Juventus pobjeđuje barem u Europi

Branimir Korać • srijeda, 30.09.2015.
Agüero donio pobjedu Cityju u Njemačkoj, Juventus pobjeđuje barem u Europi
Foto: EPA

Benfica i Manchester City stigli su do vrijednih gostujućih pobjeda u skupinama C i D. Benfica je odigrala dobru utakmicu na Vicente Calderonu gdje je svladala Atletico, a Manchester City u završnici susreta došao je do sva tri boda u Mönchengladbachu...

Skupina C

Atletico Madrid - Benfica 1:2

Preokret je viđen u Madridu gdje je Atletico ugostio Benficu, vodio, ali dozvolio gostima da dođu do pobjede. Madriđanima malo znači to što su dominirali gotovo cijelim tijekom susreta, Portugalci su ipak bili mirniji pred vratima.

Susret je bio vrlo sadržajan i od samog početka bogat prilikama. Na obje strane igralo se otvoreno, a činilo se da će gosti povesti nakon 15 minuta igre kada je Goncalo Cuedes prebacio Oblaka, ali je Filipe Luis izbio loptu pred praznim vratima i spasio svoju momčad.

U 25. minuti Atletico je poveo. Angel Correa u svom debiju u Ligi prvaka doveo je Atletico u prednost nakon lijepog poteza Antoinea Griezmanna.

Već u sljedećoj minuti nova velika prilika. Jackson Martinez odlično je pucao glavom nakon ubačaja Juanfrana, no lopta je pogodila vratnicu.

Martinez je nastavio promašivati i umjesto da je Atletico već stekao visoku prednost, Benfica je stigla do poravnanja. U 36. minuti Nico Gaitan iskoristio je loše postavljanje domaće obrane i poravnao rezultat.

Odmah na početku drugog dijela Benfica je potpuno kaznila promašaje domaćina. kada već Atletico nije uspio riješiti pitanje pobjednika, gosti su iskoristili svoje prilike i ovaj put preko Cuedesa stigli do pogotka za preokret.

U nastavku utakmice Atletico je činio sve da bi došao do poravnanja, međutim nije uspio i Benfica odnosi velika tri boda iako se ne može reći da je bila bolja i dominirala susretom.

Skupina D

Juventus - Sevilla 2:0

Sevilla nije napravila ništa u Torinu i Juventus je apsolutno zasluženo stigao do sva tri boda. Slavio je s 2:0 i zadržao stopostotan učinak. Sevilla pred Juventusovim golom nije stvorila veću opasnost dok je na drugoj strani u više navrata opasno živjela.

Massimiliano Allegri bio je pod velikim pritiskom uoči ovog susreta, loše otvaranje prvenstva stavilo je dosta upitnika nad njegov ostanak u klubu i u narednim danima, ali ova pobjeda malo će utišati kritičare.

Od samog početka utakmice torinska momčad nizala je prilike i u 40. minuti se otvorilo. Barzagli je odlično ubacio, a raspoloženi Alvaro Morata glavom je poslao loptu pokraj Rica.

Slična slika i u nastavku susreta, gosti su vrlo teško dolazili do nekih prilika i Juventus je bez većih problema kontrolirao utakmicu. U 87. minuti Simone Zaza napravio je sve sam, oduzeo loptu Andreolliju, sjurio se prema golu i onda prevario Sergija Rica za konačnih 2:0.

Nakon tog gola sve je bilo jasno, Sevilla s ovakvom igrom nije imala šanse i Juventus zasluženo ostaje stopostotan.

Borussia (M) - Manchester City 1:2

Manchester City preokretom je stigao do vitalne pobjede u Mönchengladbachu čime si je olakšao poziciju u skupini. Borussia ima za čim žaliti, vodila je, autogolom je City poravnao, a do pobjede je došao iz penala u 90. minuti.

Poraz od Juventusa na Etihadu pobudio je ružna sjećanja za navijače Manchester Cityja, koji su prošle sezone naučili na sve od svojih igrača. No pobjeda u Mönchengladbachu vraća City u igru za sam vrh ljestvice.

Ona je izborena teško, morao je Manchester puno raditi da bi došao do ova tri boda.

Borussia je mogla povesti već nakon 20 minuta igre. Raffael je pao u 16 metara nakon dvoboja s Otamendijem, isti igrač je i izveo kazneni udarac, ali Hart ga je pročitao.

City nije igrao dobro u prvih 45 minuta i osim obranjenog penala, Hart je imao još niz obrana koje su održale njegovu momčad u rezultatskoj ravnoteži.

U 55. minuti niti on nije ništa mogao. Stindl je doveo Borussiju u vodstvo i to u tom trenutku zasluženo vodstvo.

Deset minuta kasnije poravnanje. Nakon kornera odlično je pucao Demichelis, činilo se da je lopta prešla gol liniju prije nego je očišćena, no suci su šutjeli, ali srećom po njih i po City, Otamendi je bio na pravom mjestu i uz pomoć Christensena pogodio mrežu.

Kada se činilo da će završiti remijem, trenutak genijalnosti Agüera koji je odlično primio loptu i izborio kazneni udarac nakon prekršaja Johnsona. Argentinac je preuzeo odgovornost i zabio za pobjedu na ulasku u sudačku nadoknadu.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Atlético Madrid1:2Benfica
Astana2:2Galatasaray
1Atlético Madrid 59:2+710
2Benfica 59:6+310
3Galatasaray 55:9-44
4Astana 54:10-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2015. u 16:31
    to je allegrijeva škola
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2015. u 11:14
    Juve kao Milan prije par godina. Doma ništa, a u CL rasturaju.
    Obrisan korisnik