Tenis

Donna Vekić ponovno poražena u finalu Taškenta, Japanka do prvog naslova u karijeri

Branimir Korać • subota, 03.10.2015.
Donna Vekić ponovno poražena u finalu Taškenta, Japanka do prvog naslova u karijeri
Foto: EPA

20-godišnja Japanka Nao Hibino pobjednica je WTA turnira u Taškentu. Hibino je u finalu bila bolja od Donne Vekić s dva puta po 6:2 i tako došla do svoje prve WTA titule u karijeri...

117. igračica svijeta, Nao Hibino, osvojila je WTA turnir u Taškentu. Prvo WTA finale i najbolji tjedan u profesionalnoj karijeri i odmah titula.

Donna Vekić po drugi put u karijeri došla je do finala u Taškentu, tu je igrala svoje prvo WTA finale u karijeri i izgubila od Irine Camelije Begu, a bolje sreće nije bila niti protiv Hibino.

Japanka je potvrdila da je u dobroj formi, u posljednja četiri mjeseca igrala je finale na četiri ITF turnira i odnijela titulu na njih tri pobjedama protiv Eri Hozumi, An-Sophie Mestach i Samathe Crawford.

U Taškentu je do naslova došla bez izgubljenog seta, a Vekić nije bila niti blizu da prekine taj niz.

Meč je otvorila ulaskom u minus, odmah je izgubila servis i Japanka je održavala prednost. Kod 3:2 Donna je imala šansu za povratak u set, ali nije iskoristila break loptu, vrlo brzo je izgubila još jednom servis i prvi set sa 6:2.

U drugom setu vrlo slična slika. Break već u prvom gemu, dvije break prilike za povratak sredinom seta, a nakon što nisu iskorištene Japanka radi još jedan break i zaključuje priču.

Ulazak u finale Taškenta za Donnu Vekić znači i skok od 30-ak mjesta na WTA listi te približavanje granici ulaska u Top 100 ženskog svjetskog tenisa. Nao Hibino bi pak trebala napredovati za 40 mjesta sve do 77. pozicije.

WTA Taškent, finale:
Nao Hibino (Japan) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2015. u 12:59
    Očekivano
    Obrisan korisnik