Nogomet

Rakitić: "Uvjeren sam da možemo bolje, jasno mi je da sam dužan reprezentaciji"

Branimir Korać • nedjelja, 11.10.2015.
Rakitić: "Uvjeren sam da možemo bolje, jasno mi je da sam dužan reprezentaciji"
Foto: FaH

Vrlo dobar nastup je i iza Ivana Rakitića koji je postigao svoj prvi pogodak u ovim kvalifikacijama. Protiv Bugarske je odigrao možda i najbolju svoju utakmicu u ovim kvalifikacijama...

Svjestan je Ivan Rakitić da u dresu reprezentacije može i bolje. Pokazao je takvu igru protiv Bugarske, nešto što je nedostajalo u nekim ranijim susretima.

"Uvjeren sam da možemo još puno bolje, ja kao prvi. I meni je jasno da sam dužan reprezentaciji i našim navijačima i ovaj put smo odigrali dosta dobro, čvrsto i solidno."

Atmosfera na Maksimiru bila je otužna, kiša koja je padala cijeli dan uz prazne tribine, ali igrači su se izdignuli iznad toga.

"Bilo je neugodno igrati, ali bilo je važno ne razmišljati o tome što se događa oko reprezentacije. Situacija je bila takva, ali mislim da smo se uspjeli skupiti i odigrati jako dobru i pametnu utakmicu."

Preduvjet da se može razmišljati o nečem kasnijem je pobjeda protiv Malte.

"Prvo što moramo napraviti je pobijediti Maltu i dat ćemo sve od sebe da to i napravimo. Nadamo se da će Talijani odigrati kako oni uvijek i znaju te da će nam malo pomoći da dođemo do drugog mjesta."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199011.10.2015. u 16:44
    Tako je Raketa. Ti si taj igrač koji svoji nastupon i izlaskon na teren po defaultu diže vridnost ekipi, takva ti je orijentacija da igrač tvog kalibra mora isporučit 5-6 direktnih asistencija il 3-4 gola u svakim kvalifikacijama, i tu nema alibija ni skrivanja. Nije to posal livog beka nego tebe... [više na forumu]
    Hrvoje1990