Nogomet

Eduardo i Srna strijelci u pobjedi Šahtara, Real minimalno nadvisio PSG, Manchester Uniteda na čelu ljestvice

Niko Rukavina • utorak, 03.11.2015.
Eduardo i Srna strijelci u pobjedi Šahtara, Real minimalno nadvisio PSG, Manchester Uniteda na čelu ljestvice
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U 4. kolu skupine A i B nisu se dogodila velika iznenađenja. Iako je PSG odigrao jako dobru utakmicu, Real Madrid je upisao minimalnu domaću pobjedu. Srna i Eduardo zabili su u visokoj pobjedi Šahtara, a Manchester United i PSV su domaćim pobjedama preskočili Wolfsburg.

Real nadvisio PSG, Eduardo i Srna strijelci u uvjerljivoj pobjedi Šahtara

Real Madrid – PSG 1:0

U najzvučnijoj utakmici večerašnjeg programa Lige prvaka, Real Madrid je s minimalnih 1:0 nadvisio jako dobrog francuskog prvaka PSG na Santiago Bernabeuu. Jedini pogodak na utakmici zabio je Nacho u 35. minuti koji je iskoristio neoprezno istrčavanje golmana Kevina Trapa i poentirao iskosa.

U prvom dijelu Parižani su igrali odlično. Zlatan Ibrahimović je imao dvije jako dobre prigode, a vrlo raspoložen bio je i bivši Realovac Angel Di Maria. PSG je dominirao sve do 33. minute kada zbog ozljede Marcela u igru ulazi Nacho. Samo dvije minute nakon što je ušao španjolski branič postiže jedini pogodak na utakmici.

Dvije minute kasnije PSG stvara još jednu dobru prigodu, ali je udarac Adriena Rabiota završio na vratnici Navasovog gola. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela obje su momčadi imale veliku prigodu za izjednačenje, ali precizni nisu bili Isco i Edinson Cavani.

I u nastavku PSG je bio bolja momčad na terenu. Ipak, nakon sat vremena igre, Real je počeo bolje igrati, a do kraja dvoboja imali su dvije dobre prigode preko Isca i Nacha, dok je za PSG Di Maria pogodio još jedan okvir gola. Kod Kraljeva Luka Modrić je odigrao svih 90 minuta, a Mateo Kovačić posljednjih 8.

Šahtar – Malmö 4:0

Nakon što u prve tri utakmice nogometaši Šahtara nisu zabili niti jedan pogodak, večeras su se ispucali na Malmöu u Lvivu. Ukrajinici su slavili s 4:0, a po jedan pogodak su upisali Darijo Srna i Eduardo da Silva.

Šahtar je od samog početka nametnuo visoki ritam švedskom prvaku i na kraju su stigli do potpuno zaslužene pobjede. Jedini pogodak u prvom dijelu zabio je Oleksandr Gladkyj u 29. iz ponovljenog pokušaja, nakon što mu je udarac glavom obranio Johan Wiland

Ukrajinci su dominaciju iz prvog dijela nastavili i u nastavku. U 48. Anton Tinnerholm ruši Teixeiru za kazneni udarac kojeg je realizirao Srna. Samo sedam minuta kasnije, Eduardo, koji je na poluvremenu zamijenio prvog strijelca Gladkyja, postiže svoj pogodak nakon što je glavom skrenuo udarac Bernarda.

Nakon trećeg pogotka Šahtar je usporio tempo, no uspio je zabiti još jedan pogodak za konačnih 4:0. Strijelac posljednjeg pogotka na utakmici bio je Teixeira u 73. glavom iz blizine. U 5. kolu Šahtar mora dobiti Real Madrid ukoliko želi ostati u igri za nokaut fazu, a Malmö dočekuje PSG.

Manchester United minimalno nadvisio CSKA, PSV pobjedom skočio na drugo mjesto

Manchester United – CSKA Moskva 1:0

Manchester United s minimalnih je 1:0 nadvisio moskovski CSKA i čime je momčad s Old Trafforda od Wolfsburga preuzela vodeću poziciju na ljestvici. Jedini pogodak na utakmici djelo je Waynea Rooneya u 78. minuti.

Domaćini su bili puno bolja momčad na terenu i na kraju su zasluženo slavili. U prvih 15 minuta propustili su tri velike prigode, dok CSKA u prvom dijelu nije niti jednom zapucao na Unitedov gol. No unatoč dominaciji Manchestera na odmor se otišlo bez pogodaka.

I u nastavku su utakmice Crveni Vragovi bili bolja momčad na terenu no tvrde goste probili su tek 11 minuta prije kraja kada je Rooney poentirao glavom na asistenciju Jessea Lingarda. Do kraja dvoboja United nije dozvolio iznenađenje i upisao je vrijednu pobjedu.

U sljedećem kolu Manchester United domaćom pobjedom nad PSV-om može osigurati plasman u nokaut fazu, dok CSKA ne smije izgubiti od Wolfsburga u Moskvi kako bi ostao u igri za drugi krug.

PSV – Wolfsburg 2:0

Nizozemski prvak je domaćom pobjedom nad Wolfsburgom skočio na drugo mjesto ljestvice. U vrlo izjednačenoj utakmici svladali su njemačkog doprvaka dvama pogocima u nastavku utakmice i tako ostali u igri za drugi krug.

Prvi dio je bio vrlo tvrd s nekoliko ozbiljnih pokušaja s obje strane no bez golova. Domaćinima se otvorilo u 55. minuti kada je Jurgena Locadia izbio sam pred Diega Benaglija i rutinski pogodio za vodstvo PSV-a. I nakon vodećeg pogotka utakmica je bila vrlo izjednačena s po jednim dobrim pokušajem s obje strane.

Dvoboj je prelomio Luuk de Jong pogotkom u stilu Davora Šukera Danskoj 1996. te je s lijeve strane lobao istrčalog Benaglija. Ovom pobjedom PSV je ostao u igri za plasman u nokaut fazu, dok će Wolfsburg svoju šansu morati tražiti protiv CSKA u gosima i Uniteda doma.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Real Madrid1:0PSG
Šahtar4:0Malmö
1Real Madrid 511:3+813
2PSG 510:1+910
3Šahtar 57:12-53
4Malmö 51:13-123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2015. u 00:45
    nazalost Dudua su otjerali iz repke i on više neće igrati-to je službeno obnanjeno još poslije Sp u Brazilu 2014
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2015. u 00:18
    Treba Eduarda vratiti u repku, uvijek je za jedan pogodak dobar. Ako ne moze cijelu tekmu igrati, moze biti zamijenjen, ali ga potpuno zanemarivati nije u redu. Bolji je jos uvijek od nekih koji su trenutno u repki.
    Obrisan korisnik