Nogomet

Manchester City i Benfica pobijedili, Juventus do boda s igračem manje

Sportnet • utorak, 03.11.2015.
Manchester City i Benfica pobijedili, Juventus do boda s igračem manje
Foto: EPA

U četvrtom kolu C i D skupina Lige prvaka vidjeli smo odlične i napete utakmice, a Manchester City izborio je prolazak u osminu finala...

Juve s igračem manje do boda u Mönchengladbachu

Juventus je dobro ušao u utakmicu i Evra je već u drugoj minuti pucao malo iznad gola nakon gužve u šesnaestercu domaćina. Nakon početnog pritiska Nijemci su počeli igrati bolje i prvo preko Dahouda pogodili prečku u 13. minuti, a potom i mrežu Buffona u 18. minuti. Strijelac za vodstvo bio je Johnson nakon što je Chiellini predao loptu Raffaelu u svom šesnaestercu.

Nošeni publikom igrači Borussije Möchengladbach su mogli i udvostručiti vodstvo, ali Buffon je u nekoliko navrata sjajno reagirao.

Momčadi kao da su se dogovorile da svaka ima po 15-ak minuta inicijative obzirom da su Bianconeri od 30. minute žestoko krenuli po izjednačenje. Chiellini se u 33. minuti mogao iskupiti za pogrešku kod gola, ali njegov udarac odlazi pored gola, dok je Evru u postizanju pogotka u 39. minuti sjajno spriječio Sommer. On je ipak bio nemoćan u 44. minuti kada je Pogba sjajno pronašao Lichtsteinera koji iz voleja pogađa za 1:1.

Početkom drugog poluvremena prvu priliku na utakmici imao je napadač Juventusa Morata, a onda je u 53. minuti Juve ostao s igračem manje. Hernanes je s dvije noge ušao u protivničkog igrača i zasluženo otišao ranije pod tuš.

Domaćini su potom potpuno preuzeli inicijativu, ali Buffon je branio kao u najboljim danima i držao pozitivan rezultat za Staru damu. Najbliže pobjedi domaćina bili smo u 89. minuti kada je Buffon vršcima prstiju uz pomoč grede obranio udarac Hazarda.

Građani blitzkriegom dobili Sevillu

Od prvog sučevog zvižduka gosti su pokazali da su došli do tri boda. Posebno insprirani za igru danas su bili Raheem Sterling i Fernandinho.

Već u šestoj minuti Cityu je mogao biti dosuđen jedanaesterac, ali brzo su zaboravili tu situaciju i poveli u osmoj minuti. Fernandinho je napravio nered u protivničkoj obrani i poslužio Sterlinga koji odmjerenim udarcem unutar šesnaesterca s lijeve strane gađa daljnji kut. Tri minute kasnije Sterling je oduzeo loptu i proslijedio do Bonya čiji udarac brani Rico, ali Fernandinho glavom posprema odbijanac za 0:2. Potom je i Navas mogao rješiti pitanje pobjednika već u 13. minuti, ali njegov udarac odsjeo je na vratnici.

Nakon 15 minuta Sevilla se pojavila na utakmici i malo se oporavila od početnog šoka. Nagrada za buđenje došla je deset minuta kasnije. Nakon akcije po desnoj strani Tremoulinas na drugoj vratnici pogađa glavom za smanjenje zaostatka. Tri minute kasnije Sevilla je mogla izjednačiti, ali Hart je sjajno obranio udarac glavom Kolodziejczaka. I taman kada su gledatelji na Sanchez Pizjuanu pomislili da će Sevilla okrenuti tijek utakmice na svoju stranu, Rico je vadio treću loptu iz svoje mreže. Navas je u 43. minuti povukao kontru po desnoj strani i odlično poslužio Bonyja koji poentira za 1:3.

U drugom poluvrmenu City je Sevilli prepustio inicijativu i potvrdu pobjede tražio kroz kontre. Prilike su u drugoj polovici drugog poluvremena imali Bony i De Bruyne, ali rezultat se više nije mijenjao.

Benfica uzvratila Galatasarayu za poraz u prošlom kolu

Prvo poluvrijeme prošlo je u dominaciji portugalske momčadi. Najveća prijetnja po turska vrata bio je Jonas koji se u 18. minuti izborio za udarac, ali Muslera je ukrotio njegov pokušaj. Galatasaray je u početnoj postavi imao imena poput Sneijdera i Podolskog, ali Benfica je bila ta koje je stvarala šanse.

Dobru igru iz prvog dijela Benfica je naplatila u 52. minuti kada Jonas nakon prekida dobiva loptu na rub peterca i zabija za vodstvo. Galatasaray je ekspresno izjednačio u 58. minuti nakon što je Sneijder proigrao Podolskog koji pokazuje klasu i s ruba 16 metara poentira za 1:1.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor domaćina koji je znao da je bolja momčad na terenu. U 67. minuti brazilski branič Borussije Luisao je u maniri vrsnog u strijelca zabio u gornji desni kut nakon primanja lopte u kaznenom prostoru.

Benfica nije stala nakon ovog pogotka i njezini igrači su krenuli po treći pogodak za potvrdu pobjede.

Planove je pomrsio Gaitan zaradivši drugi žuti karton u 85. minuti tako da je do kraja utakmice pobjedu morao spašavati Julio Cesar. Najopasnije je bilo u 93. minuti kada je obranio udarac Umuta Buluta da bi strijelac drugog pogotka Luisao u nastavku akcije očistio loptu s crte i osigurao svojoj momčadi sva tri boda.

Astana uzela bod protiv Atletica

U Kazahstanu su u ranijem terminu svoju utakmicu 4. kola skupine C odigrali domaća Astana i madridski Atletico.

Za razliku od prošle utakmice ovih dvaju suparnika, u kojoj je Atletico na Vicente Calderonu glatko slavio s 4:0, u ovu su utakmicu domaćini ušli potpuno ravnopravni i podosta konkretniji s loptom u nogama. U 7. minuti Oblak je ubilježio svoju prvu obranu nakon pokušaja Dmitrija Šomka.

Atletico je potom uspostavio kontrolu nad loptom, ali njegovi igrači u ovom dijelu utakmice nisu uspijeli ozbiljnije ugroziti domaća vrata. U 32. minuti pokušao je Torres s desetak metara, ali lopta je otišla pokraj gola. Zadnju priliku u prvom poluvremenu imao je Koke u 45. minuti susreta. Kada su svi očekivali ubačaj, Koke je iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca pogodio gornji dio prečke.

Danas raspoloženi Šomko pokušao je dalekometnin udarcem iznenaditi Oblaka početkom drugog poluvremena, ali lopta je išla ravno u madridskog čuvara mreže. Vidjelo se da gosti nisu naviknuti na umjetnu podlogu, a igrači Astane su podizali tempo i djelovali spremnije za juriš na sva tri boda. U 72. minuti strateg Madriđana Diego Simeone u igru uvodi Yannicka Carrasca koji mijenja stanje na terenu.

Atletico se njegovim ulaskom konsolidirao i mogao povesti u 74. minuti kada je Griezmann nakon lijepe akcije pucao pored gola i minutu poslije kada je pokušaj ubačaja Carrasca završio na gredi. U nastavku ja nakon kornera još jednom zaprijetio Griezmann glavom.

Zadnju priliku na utakmici imao je Carrasco u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali vratar domaćina Erić je obranio njegov udarac za veliki bod.

Ivan Detelić

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Astana0:0Atlético Madrid
Benfica2:1Galatasaray
1Atlético Madrid 59:2+710
2Benfica 59:6+310
3Galatasaray 55:9-44
4Astana 54:10-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!