Liga prvaka, skupina F, 4. kolo, 04.11.2015, 20:45 h, Karaiskákis
Suci: Antonio Mateu Lahoz (Španjolska)
Olympiakos
Olympiakos
Felipe Pardo 65', 90'
2:1(0:1) Dinamo
Armin Hodžić 21'
Dinamo

Kobni Felipe Pardo srušio Dinamo pogotkom u 90. minuti, Modri ispustili vodstvo

Branimir Korać • srijeda, 04.11.2015.
Kobni Felipe Pardo srušio Dinamo pogotkom u 90. minuti, Modri ispustili vodstvo
Foto: EPA

Dinamo nije izdržao na gostovanju u Pireju. Imao je vodstvo, dobro se držao sve do ulaska Felipea Parda u 63. minuti nakon čega je primio dva pogotka, posljednji u 90. minuti, te upisao poraz 2:1...

Olympiakos
Olympiakos
Dinamo
16
Roberto
3
Alberto Botia
(do 52')
14
Omar Elabdellaoui
23
Dimitris Siovas
26
Arthur Masuaku
5
Luka Milivojević
7
Kostas Fortounis
11
Pajtim Kasami
(do 80')
77
Hernani
(do 64')
92
Seba
99
Ideye Brown
Pričuvni igrači
6
Manuel da Costa
52'
90
Felipe Pardo
64'
9
Alfred Finnbogason
80'
Trener
Marco Silva
15
(do 57')
20
(do 80')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Svjesni težine gostovanja Modri su u Pirej doputovali kao "umjereni optimisti", uvjereni da mogu igrati s Olympiakosom bez obzira na snagu protivnika i vruć teren. I odigrali su dobru utakmicu u većem dijelu susreta, dobro su stajali na travnjaku, ali nisu izdržali.

Grci su u konačnici ipak slavili, a za to je najzaslužniji Felipe Pardo, strijelac oba domaća pogotka.

Dinamo se postavio hrabro od samog početka, nije se zatvorio i prepustio Grcima loptu već je igrao i bio posve ravnopravan protivnik. Olympiakos nije lako dolazio do kaznenog prostora Modrih i izuzev dalekometnog pokušaja Fortounisa, nije bilo veće prijetnje.

Praktički prva prilika Dinama završila je pogotkom. Nisu Grci "ozbiljno shvatili" Pivarića na lijevoj strani, ostavili su mu dosta prostora, a lijevi branič hrvatske reprezentacije sjajno je centrirao, Armin Hodžić odlično je pucao glavom i lopta je otišla od grede u mrežu.

Nakon primljenog gola Olympiakos se počeo buditi i sve više pritiskati. Modri su radili puno prekršaja u opasnoj zoni otkud se moglo ubacivati u kazneni prostor, igrači Olympiakosa u nekoliko navrata pokušavali su to iskoristiti, ali srećom nisu bili precizni.

Opasnost je najčešće prijetila po desnoj strani Dinamove obrane gdje je Matel imao dosta problema, srećom bez posljedica za Dinamo.

Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Modrih 1:0 i Olympiakos je očekivano pritisnuo u nastavku i od početka drugog poluvremena krenuo po poravnanje.

Najbliže tome bio je u 54. minuti. Opasni Fortounis prošao je nekoliko Dinamovih igrača, ušao u 16 metara gdje ga ruši Goncalo, a Lahoz pokazuje na 11 metara. Ipak Eduardo čita pokušaj Fortounisa, brani njegov udarac i drži Modre u prednosti.

U 63. minuti na klupu odlazi nevidljivi Hernani, na travnjak ulazi Pardo i u prvom kontaktu s loptom poravnava na 1:1. Pivarić ga nije uspio dobro pokriti, Pardo se uspio izboriti za dovoljno prostora i pogoditi suprotni kut.

Nakon poravnanja Grci su počeli nešto više riskirati prema naprijed, ostavljalo je to prostora i u njihovoj obrani pa je tako Henriquez imao sjajnu situaciju kada je dobio dosta prostora i krenuo prema Robertu, ali i previše čekao i Grci su ga zatvorili.

Od 78. minute Dinamo je ostao s igračem manje nakon zasluženog drugog žutog kartona Pivarića. Pardo ga je još jednom prevario, a Pivarić ga je povukao s leđa i čim je napravio prekršaj bilo je i njemu jasno da se može pripremiti za put u svlačionicu.

I kada se činilo da će susret završiti remijem, ponovno se ukazao Pardo i donio pobjedu Olympiakosu. Dugačka lopta iza leđa Dinamove obrane, Eduardo je pokušao skratiti kut, ali ostao je na pola puta i Pardo je lakoćom poentirao.

Nakon nezasluženog poraza u Zagrebu protiv istog protivnika, Dinamo je ispustio bod(ove) i u Pireju.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bayern5:1Arsenal
Olympiakos2:1Dinamo
1Bayern 619:3+1615
2Arsenal 612:10+29
3Olympiakos 66:13-79
4Dinamo 63:14-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche06.11.2015. u 00:27
    ne znam ja sta si ti gledao, ali kad vodis 1:0 do 65. minute u nogometu je to jako blizu bodova pa da igras i protiv Barcelone... i grci apsolutno nicim nisu zasluzili preokret i 3 boda jer tu nije bilo nikakvog pritiska na gol, stajali su daleko, a golovi su popadali nakon nesretnih izgubljenih... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik05.11.2015. u 10:36
    grci nisu zaslužili kažeš a dinamo je?? dakle, ekipa koja napada, dominira i koja je imala bar pet udaraca glavom iz kakvog je jednog dinamo zabio, i ostalih šuteva. pa onda promašeni penal i uz to zabije dva komada i nije zaslužila, ali zato je dinamo zaslužio iz jednog ubačaja, pa to samo kod nas... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2015. u 10:17
    dinamo prvo poluvreme vrlo dobar, drugo tako tako.. i jače ekipe su padale kod olympiacosa tako da ovo nije uopće loše.. međutim, za bolji rezultat trebalo je biti nećega što 90% ljudi zatrovanih raznoraznim glupostima mamićima i slično ne vidi - dobro suđenje.. užaaaas, što je ovaj sudac radio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • zovche05.11.2015. u 09:15
    lijepo si ti to nabrojao ali ne stoji bas, ima dinamo mana ali bome ima ih i Olympiakos i Arsenal i mnogi drugi, kog briga... ne moze mi nitko reci da je Olympiakos zasluzio tri boda, ja nisam vidio nista spektakularno od njih, nit akcija nit udaraca nit neke nadmoci na terenu, naravno da se dinamo... [više na forumu]
    zovche
  • zovche05.11.2015. u 09:10
    nista nego nevaspitani frustrirani magarac, plakat ćeš ti vrlo brzo kad ajduk opet zasjedne na cetvrtu poziciju u ligi...
    zovche