Nogomet

Mamić: "Najtužniji sam zbog igrača jer smo u dvije utakmice protiv Olympiakosa prikazali dobar nogomet"

Branimir Korać • srijeda, 04.11.2015.
Mamić: "Najtužniji sam zbog igrača jer smo u dvije utakmice protiv Olympiakosa prikazali dobar nogomet"
Foto: EPA

Zoran Mamić bio je tužan zbog poraza svoje momčadi u Pireju, ali i zadovoljan jer je Dinamo odigrao dobru utakmicu i dobro se držao kroz dva susreta s Grcima...

Golovima Felipea Parda Dinamo je poražen na gostovanju kod Olympiakosa s 2:1, a kod Zorana Mamića miješali su se osjećaji ponosa što se Dinamo dobro nosio s Grcima i tuge zbog poraza.

"Prije svega čestitke Olympiakosu na pobjedi, napravio je veliki korak prema drugoj fazi Lige prvaka. Strašno sam žalostan jer je momčad uložila puno truda bez obzira na sve izostanke koje imamo i probleme koji su nas pratili. Najtužniji sam zbog igrača jer smo u dvije utakmice protiv Olympiakosa prikazali dobar nogomet, ali nismo nagrađeni bodovima. Momčad je ipak pokazala da je sada konkurentnija i da može igrati na puno većoj razini bez obzira na te izostanke koji su za nas strašni jer mi nemamo tu širinu i moć da ih možemo iskompenzirati."

Iako je u posljednjim susretima na vratima bio Ježina, u Pireju je branio Eduardo, a trener Modrih imao je zamjerke i na suđenje.

"Postavljanje Eduarda na gol je bila moja odluka i neću obrazlagati zašto i kako. Penal je obranio fantastično, a je li mogao bolje reagirati kod golova, sad mi ne izgleda da je tako. Kod prvog gola Olympiakosa čini mi se da je asistent izašao iz nedozvoljene pozicije i volio bih to vidjeti na TV-u. Sudački kriterij također je malo diskutabilan, ali nećemo se žaliti."

Posebno ga je zasmetao kriterij dodjele žutih kartona.

"Drugi žuti karton Pivariću je opravdan, ali prvi je dobio zbog prvog prekršaja i to ne opasnog. Isto tako je i Rog dobio žuti za prvi prekršaj, a to su igrači nositelji agresivnosti koji su se onda morali drugačije kontrolirati."

U sljedećem susretu Dinamo gostuje kod Arsenala gdje će imati ključnu utakmicu u borbi za treće mjesto u skupini.

"Sportski je nadati se i vjerovati, bilo bi suludo reći da nema nade. Objektivno je da je Arsenal puno bolji nego što smo mi, ali u prvoj utakmici pokazali smo da možemo puno napraviti dobrom organizacijom i disciplinom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor06.11.2015. u 07:56
    slažem se sa tvojom zadnjom rečenicom ako ovako nastave..... ali dosadašnja praksa je pokazala da će rasprodati najbolje igrače i od sljedeće sezone će se "pojačati" igračima Lokomotive i opet ponovno stvarati momčad i gubiti utakmice u Europi, najviše će od toga profitirat dva brata, a posebno... [više na forumu]
    qvestor
  • zovche06.11.2015. u 00:18
    dobro ali ne mogu usporediti dinamo u zadnjih 5-6 godina u europi i ovogodisnji dinamo, to su dva razlicita svijeta, prije je bilo ne sklada, nije se znalo tko kako treba stajati na terenu, vrtili nas ko malu djecu, od prve minute bi se vidjelo da mi nemamo nikakve sanse... ove godine je sasvim... [više na forumu]
    zovche
  • qvestor05.11.2015. u 15:40
    @zovchekad netko nema 20 godina sreće koliko ja pratim Dinamo onda teško da to može biti samo srećana kraju golovi koje je Dinamo dobio plod su grešaka obrane i golmana a ne neke dobre igre Grkao tome ja govorim kad kažem da nemaju mentalnu stabilnost, i ne sjećam se kad to Dinamo nije ispao iz... [više na forumu]
    qvestor
  • Obrisan korisnik05.11.2015. u 11:23
    točno. tog beusana imaju ko svetu kravu na televiziji a lik je katastrofa. još nedavno je govorio kako je najstroža kazna u nogometu penal i da je glupo da se još daje i crveni a on bi goncalu dao i crveni.. uopće ne spomene da se lik kod prvog gola vratio iz ofsajda a za kriterij da ne govorimo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2015. u 11:08
    Potpuno se slažem!
    Obrisan korisnik