Nogomet

Bayern se lako obračunao s Arsenalom, nova golijada na utakmici između Rome i Bayera

Denis Drljepan-Mihoci • srijeda, 04.11.2015.
Bayern se lako obračunao s Arsenalom, nova golijada na utakmici između Rome i Bayera
Foto: EPA

U skupini F u kojoj se nalazi zagrebački Dinamo, Bayern je stigao do visoke pobjede protiv Arsenala i tako došao na korak do plasmana u daljnje natjecanje, dok je pred Arsenalom teška misija...

U skupini F u kojoj se nalazi i zagrebački Dinamo, Bayern München s visokih 5:1 svladao je Arsenal i tako mu se osvetio za poraz u prošlom kolu od 2:1. Bayern je poveo već u desetoj minuti pogotkom glavom koji je postigao Robert Lewandowski, a sjajnom asistencijom istaknuo se Thiago Alcantara. 19 minuta kasnije Bayern je postigao drugi pogodak na susretu. Nakon ubačaja u šesnaestercu je nastala gužva, a u njoj se najbolje snalazi Thomas Müller koji posprema loptu u mrežu.

U finišu prvog poluvremena Bayern stiže i do trećeg pogotka na susretu, a sjajan pogodak s tridesetak metara postigao je David Alaba. Nakon samo minutu provedenu u igri Arjen Robben je postigao pogodak za visokih 4:0. Do smanjenja vodstva njemačkog sastava Arsenal je stigao u 69. minuti, a pogodak je postigao Olivier Giroud. Konačnih 5:1 svojim drugim pogotkom postavio je Müller.

Ovom pobjedom Bayern je stigao do treće pobjede te ima jednak broj bodova kao i Olympiakos, dok su Arsenalu potrebne pobjede protiv Olympiakosa i Dinama ukoliko želi u daljnje natjecanje.

U skupini E, Barcelona je očekivano stigla do uvjerljive pobjede protiv BATE Borisova, a rezultat utakmice bio je 3:0. U 20. minuti loša vijest zadesila je trenera Barcelona Luisa Enriquea, ali i izbornika hrvatske reprezentacije Antu Čačića jer je zbog ozljede teren napustio Ivan Rakitić.

Deset minuta kasnije Barcelona je povela iz kaznenog udarca, a pogodak je postigao Neymar. Točno pola sata kasnije Barcelona je postigla drugi pogodak na susret. Na asistenciju Neymara strijelac je Luis Suarez. Konačnih 3:0 svojim drugim pogotkom na susretu postavio je Neymar.

Nakon 4:4 u prošlom kolu, Roma i Bayer Leverkusen ponovno su pružili sjajnu utakmicu, a rezultat je bio 3:2 u korist Rome koja je povela već u drugoj minuti susreta pogotkom Mohameda Salaha. Gotovo identičan pogodak u 29. minuti postigao je Edin Džeko za vodstvo Rome od 2:0.

Nakon predaha Bayeru je bilo dovoljno samo šest minuta da pogocima Admira Mehmedija i Javiera Hernandeza stigne do poravnanja rezultata. Do konačnih 3:2 Roma je stigla iz kaznenog udarca u 81. minuti, a pogodak je postigao Miralem Pjanić.

Nakon četiri utakmice Barcelona je vodeća s deset osvojenih bodova, a slijede ih Roma s pet, Bayer s četiri, dok se na posljednjem mjestu nalazi BATE Borisov s tri osvojenih boda.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Barcelona3:0BATE Borisov
Roma3:2Bayer Leverkusen
1Barcelona 514:3+1113
2Bayer Leverkusen 512:11+15
3Roma 511:16-55
4BATE Borisov 55:12-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!