Nogomet

Willian spasio Chelsea; Gent zasluženo do prve pobjede

Nikola Raič • srijeda, 04.11.2015.
Willian spasio Chelsea; Gent zasluženo do prve pobjede
Foto: EPA

Večeras smo gledali zanimljive utakmice u skupinama G i H Lige prvaka. Willian je pogotkom iz slobodnog udarca spasio Chelsea, Zenit ostao stopostotan…

Skupina G

Chelsea – Dynamo Kijev 2:1

Chelsea je napravio ključan korak prema prolasku skupine, iako je Dynamo izjednačio u posljednjim trenucima utakmice, spasitelj Chelseaja bio je Willian, koji je sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca osigurao tri važna boda.

Jose Mourinho nije stavio imperativ pobjede pred svoju momčad večeras: “Siguran sam da ćemo se kvalificirati kao prvi. Današnju utakmicu ne moramo pobijediti, ali ne smijemo izgubiti.“ Trener gostiju Sergej Rebrov svjestan je situacije u kojoj se nalazi Chelsea: “Ne bismo trebali misliti o tome kroz što prolazi Chelsea, kroz to prolaze sve momčadi u određenom trenutku. Siguran sam da je njihov trener sposoban pronaći izlaz iz te situacije.“

Zanimljivu utakmicu gledali smo u Londonu. Svakoj momčadi pripalo je po poluvrijeme. Iako bolji u prvom dijelu Chelsea nije sam uspio pronaći put do mreže, zato im je pomogao gostujući Dragović pogotkom u svoju mrežu.

Dynamo je dobro odgovorio u drugom dijelu, a Dragović se u potpunosti iskupio pogotkom i u mrežu Chelseaja. Ipak, to nije bilo dovoljno za bod. U 83. minuti Willian još jednom ove sezone sjajno izvodi slobodan udarac i donosi svojoj momčadi pobjedu.

Maccabi – Porto 1:3

Porto je u Tel Aviv došao po nastavak odlične serije u Ligi prvaka i u tome su i uspjeli. Usput, napravili su i veliki korak prema prolasku skupine. Uvjerljivih 1:3 za treću uzastopnu pobjedu Porta.

Trener Porta Julen Lopetegui: “Naš glavni cilj je proći skupinu i danas moramo dati sve od sebe. Maccabi je odlična momčad s dobrim pojedincima i danas će imati veliku podršku svoje publike.“ Trener Maccabija Slaviša Jokanović izjavio je kako ne očekuje ništa manje od pobjede večeras.

Od samog početka utakmice Porto je pokazao da je bolji protivnik i bilo je jasno kako Maccabiju prestaje samo orijentacija na obranu. Strijelci za visokih 0:3 bili su Tello, Andre i Layun. Počasni pogodak, nakon kasnog buđenja Maccabija zabio je Zahavi iz kaznenog udarca.

Skupina H

Lyon – Zenit 0:2

Zenit je ostvario i svoju četvrtu pobjedu te osigurao plasman u drugi krug. Lyon je i dalje bez pobjede i proljeće u Europi im je sve dalje. Večeras je Zenit bio bolji s 2:0.

Andre Vilas-Boas: “Svjesni smo kako smo u dobroj situaciji, ali želimo se kvalificirati što prije.“ Trener domaćina, Hubert Fournier: “Pod pritiskom smo, zato večeras moramo biti pozitivni i odigrati ludu utakmicu. Ovo je velik izazov za nas.“

Lyon je odigrao dobru utakmicu, pokazao da ima razloga vjerovati u treće mjesto, ali će morati poraditi na realizaciji. Tako je bilo i večeras, unatoč brojnim napadima Lyona, mreža Zenita je ostala netaknuta. S druge strane, gosti su svoje prilike iskoristili preko Dzjube koji je postigao po pogodak u svakom poluvremenu.

Gent – Valencia 1:0

Gent je konačno naplatio svoje vrlo dobre nastupe u Ligi prvaka. Pobjedom nad Valencijom napravili su korak prema proljeću u Europi, ali si i odškrinuli vrata prolaska skupine.

Hein Vanhaezebrouck večeras se uzdao u svoje navijače: “Valencia je pokazala koliko je dobra momčad te su iskoristili sve naše pogreške. I danas se moramo čuvati njihovih kontranapada, ali jedna velika razlika je ta što igramo kod kuće.“ Gostujući trener Nuno Espirito Santo svjestan je dobrih Gentovih igara: “Oni su odlična momčad, pogotovo kod kuće. Mi smo spremni i fokusirani, znamo da nas očekuje teška utakmica.“

Gent je u potpunosti nadigrao Valenciju. Gosti nisu uputili niti jedan udarac u okvir vrata. Iako su zasluženo trebali voditi još i u prvom dijelu, Gent je pobjedu osigurao tek u nastavku. Strijelac za vrijedna tri boda bio je Kums koji je realizirao kazneni udarac.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Chelsea2:1Dynamo Kijev
Maccabi Tel Aviv1:3Porto
1Chelsea 511:3+810
2Porto 59:6+310
3Dynamo Kijev 57:4+38
4Maccabi Tel Aviv 51:15-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!