Košarka

Dobar nastup Drapera u glatkoj pobjedi Lokomotiva protiv Novgoroda

Branimir Korać • nedjelja, 15.11.2015.
Dobar nastup Drapera u glatkoj pobjedi Lokomotiva protiv Novgoroda
Foto: EPA

U nedjelju su na rasporedu bila samo dva susreta VTB lige, a obje pobjede ubilježili su domaćini. Lokomotiv Kuban stigao je do četvrte pobjede slaveći na svom parketu protiv Nižnji Novgoroda.

Vrlo loše otvaranje susreta od strane gostiju na kraju je presudilo, Lokomotiv je u prvih deset minuta stigao do čak 16 poena prednosti i Nižnji Novgorod nije se mogao vratiti.

Gostima su nedostajali Maksim Grigorjev i Evgeni Baburin i Lokomotiv je potpuno dominirao susretom te nije dozvolio gostima da pomisle na pozitivan rezultat.

"Ova utakmica došla nam je svega dva dana nakon teškog gostovanja kod Barcelone, dugo smo putovali kući i tek u subotu smo se vratili. Umor od puta je sasvim normalan, Nižnji Novgorod imao je sjajan nastup protiv Galatasaraya, ali je bio očito vrlo umoran u ovom dvoboju", tražio je ispriku za goste Georgios Bartzokas.

U njegovoj momčadi sedmorica su bili dvoznamenkasti, Chris Singleton ubacio je 15 poena (4/11) uz pet asistencija, Malcolm Delaney 13 poena (4/11) uz pet skokova, Victor Claver 12 poena (4/8) uz deset skokova, a Dontaye Draper je za 18 minuta upisao deset poena (2/2 za dva, 2/2 za tri) te po dva skoka i asistencije.

Kod gostiju Andrej Kirdjačkin ubacio je 13 poena (5/8) uz pet skokova, a po deset poena su dodali Rašid Mahalbašić (4/10) i Ivan Strebkov (4/12, sedam asistencija, pet skokova).

Rezultati:
Lokomotiv Kuban - Nižnji Novgorod 92:69 (Chris Singleton 15p, 5sk / Andrej Kirdjačkin 13p, 5sk)
Enisej - Vita Tbilisi 83:73 (David Kennedy 22p, 9sk / Irakli Člaidze 24p, 5sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!