Liga prvaka, skupina F, 6. kolo, 09.12.2015, 20:45 h
Olympiakos
Olympiakos 0:3 Arsenal
Arsenal

VIDEO: Hat-trick Oliviera Girouda za prolazak Arsenala

Davor Mikulić • srijeda, 09.12.2015.
VIDEO: Hat-trick Oliviera Girouda za prolazak Arsenala
Foto: EPA

Iako je Olympiakos ne tako davno imao velikih šest bodova prednosti ispred svog večerašnjeg protivnika, Arsenal je uspio to nadoknaditi i u izravnom susretu izboriti prolazak među šesnaest najboljih momčadi Europe. Igrač večeri i susreta u Pireju bio je trostruki strijelac Olivier Giroud...

Ne pretjerano zanimljivih prvih dvadesetak minuta proteklo je bez ijednog pokušaja prema vratarima, da bi onda Seba zaprijetio s ruba kaznenog prostora, ali ipak neprecizno. Nije se dugo čekalo kako bi Arsenal uzvratio na suprotnoj strani i umalo stigao do vodstva. Flamini je dobio loptu i uputio udarac koji zaustavlja greda, a nakon njega neuspješno pokušava i Giroud. Francuz je zato precizniji bio u 29. minuti kada je Arsenal došao do željene prednosti. Odlično je ispratio ubačaj Ramseyja s lijeve strane i glavom pogodio bliži kut domaćeg vratara. Čuvar mreže Olympiakosa imao je loptu na ruci i gotovo zaustavio udarac, no ona ipak prelazi preko gol-linije.

Veći broj pokušaja prema Petru Cechu domaćinu nije previše pomogao jer do poluvremena nisu uspjevali pronaći put do mreže. Možda i najopasniji bio je Masuaku u 42. minuti. Gosti su prijetili preko Walcotta čiji udarac prolazi tik uz vratnicu.

Već u četvrtoj minuti drugog poluvremena pitanje pobjednika riješio je svojim drugim pogotkom Olivier Giroud. Odlično je ispratio još bolju asistenciju Campbella koji ga pronalazi između nekoliko domaćih braniča i ostavlja vratara bez ikakvih šansi.

U 65. minuti Petr Cech zaustavlja udarac Kasamija, a samo minutu kasnije na suprotnoj strani domaći branič radi prekršaj za najstrožu kaznu. Loptu na bijelu točku namješta Giroud i svojim trećim večerašnjih pogotkom zaokružuje sjajnu predstavu protiv razbijenog protivnika.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo0:2Bayern
Olympiakos0:3Arsenal
1Bayern 619:3+1615
2Arsenal 612:10+29
3Olympiakos 66:13-79
4Dinamo 63:14-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2015. u 19:49
    zasluženo
    Obrisan korisnik