Nogomet

Španjolski mediji: "Opasna skupina, Hrvatska je uvijek čvrsta"

HINA • subota, 12.12.2015.
Španjolski mediji: "Opasna skupina, Hrvatska je uvijek čvrsta"
Foto: Kristijan Komarica

Skupina je opasna, Španjolska nije imala sreće, a Hrvatska je pod vodstvom Modrića i Rakitića uvijek čvrsta, prvi je komentar španjolskih medija nakon ždrijeba skupina Europskog prvenstva u Francuskoj gdje će se u lipnju sučeliti Hrvatska, Španjolska, Turska i Češka.

„Teška grupa za Španjolsku“, ističu najveće dnevne novine El País. „Dostojanstveni nasljednici talenta i nestalnosti bivše Jugoslavije, Hrvati su se predstavili svijetu trećim mjestom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Sada se vraćaju u Francusku po nove pobjede, s nimalo manje nogometne kvalitete nego onda“, napominje taj list.

„Hrvatska je uspjela zasjesti u europsku nogometnu panoramu i od tada joj jedino preostaje rasti. Teško je očekivati da iskrsne druga generacija poput čudesne u kojoj su igrali Boban, Prosinečki i Šuker i koja je bila u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998., no oni koji su ih naslijedili nastavljaju njegovati isti talent i urođenu sposobnost natjecanja“, piše sportski dnevni list AS s naslovom „Uvijek čvrsta Hrvatska pod vodstvom Rakitića i Modrića“.

„Aktualna momčad Rakitića, Modrića i Mandžukića ostavlja trag u natjecanjima u kojima nastupa. Nekoliko lošijih uzastopnih rezultata doveli su do smjene Kovača i dolaska Čačića bez učinjene štete. Srećom po Hrvate došlo je do reakcije pa će se momčad opet vratiti u elitu“, dodaje taj list.

Druge sportske novine, Marca, napominju „Opasna grupa za Španjolsku“.

Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni piše: „Jedina dobra stvar za Španjolsku je što otvara prvenstvo protiv Čeha. Španjolska će se zatim morati ogledati s Turskom Fatiha Terima čija je zvijezda Arda Turan (Barcelona). A onda protiv Hrvatske Ivana Rakitića, Luke Modrića, a možda i Alena Halilovića. To su dva protivnika kojih se treba čuvati“.

„Španjolska nije imala sreće“, pišu dnevne novine El Mundo. „Hrvatska je najteži protivnik“, ističe državna televizija TVE.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2015. u 16:24
    Kako lijepo Spanjolci respektiraju svoje protivnike iako brane titulu. A ne onaj Turan turko govori kako ce oni imati posljednju rijec, a dosao kao treceplasirani na turnir.
    Obrisan korisnik