Zimski sportovi

Aleksander Horošilov vodi nakon prve vožnje u Adelbodenu, Hrvati završili s nastupom

Mihaela Bradovski • nedjelja, 10.01.2016.
Aleksander Horošilov vodi nakon prve vožnje u Adelbodenu, Hrvati završili s nastupom
Foto: Ana Legradi

Hrvatski skijaši niti u Adelbodenu neće doći do slalomskih bodova. Tek Natko Zrnčić Dim upisao je plasman, ali daleko od onih koji će nastupiti u drugoj vožnji...

Nakon što je u subotu otkazan veleslalom u Adelbodenu zbog kiše i prilično oštećene staze, danas je na rasporedu slalom koji se ipak održao. Prva vožnja nije donijela neka velika iznenađenja i oni od kojih se to i očekivalo nalaze se pri vrhu poretka.

Najbrže vrijeme prve vožnje ostvario je Rus Aleksander Horošilov koji se niz stazu spustio za 55 sekundi i 21 stotinku, krenuo je sa startnim brojem jedan i nitko nije uspio nadmašiti njegov rezultat.

Odmah iza njega je Marcel Hirscher koji zaostaje 24 stotinke dok je treći Henrik Kristoffersen s 32 stotinke zaostatka. Upravo ovaj trio trebao bi voditi borbu za konačnu pobjedu s obzirom da su zaostaci ostalih skijaša ipak veći.

Jedini koji su još u sekundi zaostatka su Fritz Dopfer koji kasni 81 stotinku i Alexis Pinturault s 97 stotinki sporijim vremenom od Horošilova.

Hrvatski skijaši nastavili su sa skromnim slalomskim nastupima. Ivica Kostelić i Filip Zubčić nisu uspjeli završiti utrku dok je Natko Zrnčić Dim pri dnu poretka na 53. mjestu sa zaostatkom 5.58. Jedini koji su bili sporiji od njega su Amerikanac Robby Kelley i Albanac Erjon Tola.

Slalom, Adelboden, prva vožnja:
1. Aleksander Horošilov (Rusija) 55.21
2. Marcel Hirscher (Austrija) +0.24
3. Henrik Kristoffersen (Norveška) +0.32
4. Fritz Dopfer (Njemačka) +0.81
5. Alexis Pinturault (Francuska) +0.97
6. Felix Neureuther (Njemačka) +1.03
7. Sebastian Foss-Solevaag (Norveška) +1.10
8. Stefano Gross (Italija) +1.14
9. Victor Muffat-Jeandet (Francuska) +1.58
10. David Chodounsky (SAD) +1.70
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!