Tenis

Marin Čilić u drugom kolu Australian Opena, oprostili se Ćorić i Karlović

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.01.2016.
Marin Čilić u drugom kolu Australian Opena, oprostili se Ćorić i Karlović
Foto: EPA

Trojica hrvatskih igrača noćas su nastupila na Australian Openu, a dalje je prošao samo Marin Čilić. Čilić je bio bolji od Thiema de Bakkera, a poraze se upisali Ivo Karlović i Borna Ćorić...

Ipak ništa od hrvatskog dvoboja u drugom kolu Australian Opena. Marin Čilić ostvario je svoj dio uvjeta i upisao je pobjedu protiv Thiema de Bakkera, ali Borna Ćorić nije pobijedio Alberta Ramosa stoga Čilića očekuje dvoboj protiv Španjolca.

Prvi hrvatski reket trebao je tri sata za pobjedu u četiri seta protiv Nizozemca, slično kao u Davis Cupu prije dvije godine nakon osvajanja US Opena. Ponovno je De Bakker osvojio prvi set, ali Čilić nakon toga okrenuo meč u svoju korist.

Marin je propustio već u četvrtom gemu doći do prednosti, nije iskoristio 0:40 i do kraja seta nije uspio oduzeti servis Nizozemcu. Otišli su u 13. igru gdje je De Bakker bio uspješniji sa 7:4.

Niti na početku drugog seta nije izgledalo dobro, De Bakker je krenuo s 3:0, ali onda su stvari polako počele sjedati na svoje mjesto. Marin je napravio preokret i nakon spašene dvije set lopte stigao do breaka i sa 7:5 uzeo drugi set da bi u trećem i četvrtom imao lakši posao i prošao dalje.

Susret je završio s 19 as servisa, pet breakova i omjerom winnera i neforsiranih pogrešaka 49:28 dok je s druge strane De Bakker iskoristio samo jednu priliku za oduzimanje servisa i imao 46 neforsiranih uz 34 winnera.

Razočarao je Borna Ćorić koji je glatko poražen od Alberta Ramosa bez ikakve šanse da izbori meč protiv Čilića. Vrlo skroman nastup Ćorića koji je u svakom setu po dva puta gubio svoj početni udarac, ušao u mlin Španjolcu i neočekivano brzo se oprostio od turnira.

Konačnih 6:2, 6:2, 6:3 puno govori kakav je bio meč i koliko je Ramos bio bolji. U posljednja dva međusobna dvoboja Čilić je bilježio pobjede protiv Ramosa bez izgubljenog seta.

Kraj nastupa je i za Ivu Karlovića koji je također igrao protiv zemljaša, ali ga je na kraju zaustavila ozljeda. Karlović je od početka meča imao problema i u trećem setu odlučio je prekinuti muku i predati dvoboj kod 7:6, 6:4, 2:1 za Delbonisa.

Australian Open, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 12) - Thiemo De Bakker (Nizozemska) 6:7(4), 7:5, 6:2, 6:4
Albert Ramos (Španjolska) - Borna Ćorić (Hrvatska) 6:2, 6:2, 6:3
Federico Delbonis (Argentina) - Ivo Karlović (Hrvatska, 22) 7:6(4), 6:4, 2:1 predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.01.2016. u 13:07
    Sve cestitke Marinu!
    Obrisan korisnik
  • interreg18.01.2016. u 11:30
    Bravo Marine! Ali ostala knjiga na jednom slovu: svi ostali ispali. :-(
    interreg