Rukomet

Babić: "Ovo je čudo iz Međugorja", Stevanović: "Nagrađeni smo za igru punu fanatizma"

HINA • srijeda, 27.01.2016.
Babić: "Ovo je čudo iz Međugorja", Stevanović: "Nagrađeni smo za igru punu fanatizma"
Foto: EPA

Hrvatskim rukometašima su u srijedu u posljednjem kolu drugog kruga EP trebala dva čuda, prvo je Norveška morala svladati Francusku, a potom je Hrvatska protiv Poljske ganjala pobjedu od 11 golova razlike.

"Nisam vjerovao u čudo, ali sam željan pobijediti u svakom susretu. No, moram reći ono što osjećam, ovo je čudo iz Međugorja. Zahvaljujem svom prijatelju Isusu i njegovom prijatelju Zlatku, i neka mi oprosti moju slabu vjeru", izjavio je izbornik Željko Babić nakon što su hrvatski rukometaši u Krakowu svladali domaćina Poljsku sa 37-23 (15-10) u jednoj od najnevjerojatnijih utakmica u povijesti hrvatskog sporta.

"Tko to zna što se dogodilo Poljacima. No, mi smo se psihološki dobro pripremili, igrali smo dobru obranu, vratar je počeo braniti i uhvatili smo jedan dobar ritam. To je sport", dodao je Babić.

Na novinarski upit da li sada Hrvatska ide po medalju, izbornik Babić je rekao: "Ne znam. Ne znam ni s kime igramo u polufinalu, ali ćemo se dobro pripremiti, i ne treba se kladiti protiv Isusa i gospe Međugorske, nikada".

Hrvatska će 29. siječnja igrati polufinale u Krakowu sa Španjolskom, dok se u drugom polufinalu sastaju Njemačka i Norveška.

Jedan od najboljih kod Hrvatske bio je vratar Ivan Stevanović sa 13 obrana.

"Znam da je teško bilo vjerovati u ovo što se večeras dogodilo, ali kad smo vidjeli da je Norveška svladala Francusku pomislili smo da su se napokon i zvijezde okrenule u našu korist. Igrali smo fantastično, s puno fanatizma i nagrađeni smo. Osjećaj je fantastičan, ali vjerojatno ćemo tek sutra ujutro shvatiti što smo napravili. Predsjednica države svima nam je čestitala", rekao je Stevanović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2016. u 14:51
    Ovako nešto izjaviti i popljuvati trud i zalaganje svojih igrača može samo totalni idiot. Što vjerski fanatici i jesu. Babiću može te biti sram. Ti sa svojim imaginarnim prijateljima isusom i zlatkom možeš voditi samo rukometnu sekciju Bolnice Vrapče, a ne jednu respektabilnu reprezentaciju.Kamo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2016. u 11:21
    E nek je na RTL-u ono izjavio pa taman Jadni reporter je mijenjao boje kao na semaforu i u sebi vjerojatno mislio "gdje Babića zovnuh na intervju, sad mi ne gine otkaz". I sveprisutni olajavač svega hrvatskog i onog povezanog s vjerom, Zoki (Jovanović) Šprajc, je ostao paf i nije uspio izvući... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Zdren28.01.2016. u 08:39
    https://www.youtube.com/watch?v=7-NOZU2iPA8
    Zdren
  • bubici28.01.2016. u 07:31
    Ma Zlatko Sudac, koji Saračević
    bubici
  • emilio2128.01.2016. u 01:24
    Sviđaju mi se intervjui našeg izbornika. Bravo za pobjedu!!
    emilio21