Nogomet

VIDEO: Augsburgu presudio kazneni udarac, Valencia još jednom uvjerljiva

Davor Mikulić • četvrtak, 25.02.2016.
VIDEO: Augsburgu presudio kazneni udarac, Valencia još jednom uvjerljiva
Foto: EPA

Osim susreta Rapida i Valencije, sve druge uzvratne utakmice Europske lige igrane u ranijem terminu nudile su nam dvoboje u kojima su obje momčadi imale realne šanse za prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Prvi dijelovi nisu nam ponudili mnoštvo pogodaka, ali zato je sve nadoknađeno u nastavcima...

Gostujuću pobjedu slavio je Athletic Bilbao proteklog tjedna kada je s minimalnih 0:1 bio bolji od Marseillea. Naizgled velika prednost, no poništena je već u prvom poluvremenu večerašnjeg susreta. Bolji je bio francuski sastav i zasluženo stigao do pogotka kada je domaćin mislima bio već na predahu. Batshuayi je bio igrač koji je pogodio mrežu domaćeg vratara u 40. minuti.

Taj rezultat održao se sve do pred kraj susreta kada ipak i domaćin stiže do pogotka koji se pokazao odlučujućim. Pet minuta nakon ulaska u igru strijelac je bio Merino Zuloaga.

Vrijedan pogodak u gostima imao je Bayer uoči uzvratnog susreta s Galatasarayem koji je znao da se večeras ne može samo braniti, ali već nakon pola sata igre na semaforu je stajalo 1:0 za domaći sastav. Bellarabi je dobro reagirao na asistenciju Chicharita i svojoj momčadi donio prednost. Međutim, samo osam minuta bilo je potrebno da se stvari ponovno vrate na početak. Mario je ispratio loptu koju odbija domaći vratar i bez problema zabija za 1:1. Bio je to i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Dvadeseta minuta se igrala u nastavku kada je Bayer stigao i do drugog večerašnjeg pogotka. Strijelac je još jednom bio Bellarabi koji goste dovodi u zaista tešku situaciju u kojoj im za prolazak trebaju minimalno dva nova pogotka. Iako je tada već sve bilo gotovo, Calhanoglu u 87. minuti potvrđuje prolazak momčadi iz Leverkusena u kojoj je Tin Jedvaj odigrao svih 90 minuta.

Bolje otvaranje utakmice nije mogao zamisliti Liverpool jer momčad Jurgena Kloppa već u 5. minuti je dobila priliku s bijele točke. Siguran izvođač bio je Milner i Augsburg praktički na samom početku mora mijenjati svoje planove. Kako se kasnije pokazalo, to je bio i odlučujući trenutak, iako su obje momčadi imale svojih prigoda koje nisu uspjele pretvoriti u pogodak.

Nakon što su u Ukrajini mreže mirovale, Schalke je na svom terenu morao tražiti barem jedan pogodak protiv Šahtara u čijim je redovima od samog početka zaigrao Darijo Srna. U 27. minuti ipak gosti stižu do prvog vodstva i velike prednosti iz koje se Schalke jednostavno nije mogao izvući. S minimalnom prednošću otišli su gosti na odmor, a u nastavku postižu još dva u periodu od 63. do 77. minute. Strijelci su bili Ferreyra i Kovalenko, a obojici je asistirao Taison kojeg tri minute nakon trećeg pogotka gostiju mijenja Eduardo.

Na daleko i teško gostovanje u Rusiju otputovala je Sparta koja je u prvom poluvremenu bila u sasvim podređenom položaju, ali čiste mreže, što je bilo i najbitnije nakon prvog susreta u Pragu. Kuban nije uspio iskoristiti niti jednu prigodu, a kazna je stigla odmah početkom nastavka. Češki predstavnik u 51. minuti stiže do vodstva i velike prenosti, a samo šest minuta kasnije novim pogotkom praktički rješavaju pitanje svog prolaska.

U 68. minuti domaćin zbog drugog žutog kartona Kaborea ostaje s desetoricom na terenu, da bi dvije minute kasnije stigao novi udarac u obliku trećeg gostujućeg pogotka.

Nešto bolji dojam ostavio je domaćin, a sve je nadoknađeno u nastavku kada su u periodu od samo trinaest minuta gledatelji mogli vidjeti čak četiri pogotka. Poveo je Lazio u 59. minuti preko Parola, a u idućoj minuti povećava Anderson koji Laziju donosi 2:0.

Ipak, gosti se ne predaju pa u 62. minuti Öztekin smanjuje rezultat i vraća nadu svojoj momčadi. Deset minuta kasnije, samo dvije minute nakon što je ušao u igru, Miroslav Klose otklanja sve dvojbe i postiže treći pogodak za Lazio nakon čega gosti više nisu imali šanse.

Veliku pobjedu iz prvog susreta Valencia je potvrdila na gostovanju u Austriji gdje je bila gotovo jednako uvjerljiva. Četiri pogotka potigli su igrači Garya Nevillea u posljednjih pola sata utakmice i u sljedeću fazu natjecanja prošli s ukupnih i nevjerojatnih 10:0!

Rodrigo je načeo domaću mrežu u 59. minuti, a samo četiri minute poslije u strijelce se upisuje i Feghouli. Alžirski igrač u 72. minuti asistira Piattiju, a on isto čini Vezu na samom kraju koji postavlja konačnih 0:4. Matej Jelić ušao je u igru u 65. minuti.

Europska liga, uzvrati
Athletic Bilbao – Marseille 1:1
Bayer – Sporting 3:1
Liverpool – Augsburg 1:0
Schalke – Shakhtar 0:3
Kuban – Sparta 0:3
Lazio – Galatasaray 3:1
Rapid – Valencia 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!