Hrvatski kup, Polufinale - prve utakmice, 15.03.2016, 18:00 h, Rujevica, gledatelja: 3665
Suci: Mario Zebec, Borut Križarić, Marko Stolnik
Rijeka
Rijeka
Roman Bezjak 10'
Florentin Matei 15'
2:1 Slaven Belupo
Soren Christensen 71'
Slaven Belupo

Rijeka slavila u prvom susretu polufinala Kupa, Christensen dao nadu Koprivničancima

Branimir Korać • utorak, 15.03.2016.
Rijeka slavila u prvom susretu polufinala Kupa, Christensen dao nadu Koprivničancima
Foto: FaH

Rijeka je odnijela pobjedu u prvom susretu polufinala Hrvatskog kupa, međutim Koprivničanci nisu nezadovoljni. Postigli su pogodak u gostima i rezultat 2:1 najavljuje otvoren uzvrat...

Rijeka je napravila korak prema finalu Hrvatskog kupa, ali ne ide nespokojna na uzvrat u Koprivnicu. Slaven Belupo došao je do gola u gostima, Danac Christensen iskoristio je nepažnju domaće obrane i postavio konačnih 2:1.

Domaćin je na Rujevici dobro krenuo, od početka je imao inicijativu i to mu je donijelo dva brza pogotka. Međutim kako je susret odmicao, gosti su uspostavili ravnotežu i igralo se posve ravnopravno do završnice kada je Rijeka stvorila pritisak tražeći treći pogodak.

Već u desetoj minuti domaćin je stigao do vodstva nakon što je Matei ušao u 16 metara i s lijeve strane ubacio u peterac, Tomasov je prvi pokušao, ali je blokiran da bi lopta došla do Bezjaka koji ne propušta takvu priliku.

Pet minuta kasnije već je 2:0. Ovaj put Paracki je izgubio loptu uz aut liniju, ona je došla do Mateija koji s lijeve strane iskosa ulazi u kazneni prostor i snažni preko Rozmana zabija za povećanje vodstva.

Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao, obje momčadi dosta su se mučile s ulaskom u završnicu i Rijeka je sačuvala prednost.

U drugom dijelu na pogodak se čekalo do 71. minute kada Koprivničanci odigravaju odličnu akciju i šokiraju uspavanu obranu domaćina.

Lopta je na desnoj strani došla do Vedrana Purića koji odlično ubacuje u 16 metara gdje natrčava iz drugog plana Danac Christensen, dolazi između Mitrovića i Samardžića i neometan zakucava glavom loptu u mrežu.

Rijeka je ubrzo pritisnula tražeći treći pogodak, najbliže mu je bila kada je pokušao u završnici Balaj, ali Rozman je odbio njegov pokušaj na gredu.

Gosti su uspjeli sačuvati taj minimalan zaostatak koji im daje nadu za uzvrat.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!