Hrvatski kup, Polufinale - prve utakmice, 16.03.2016, 17:30 h, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 12973
Suci: Damir Batinić, Dalibor Conjar, Bojan Zobenica
Hajduk
Hajduk
0:2 Dinamo
El Arbi Hillel Soudani 23'
Ante Ćorić 29'
Dinamo

VIDEO: Dinamo lakoćom slavio u Splitu i napravio veliki korak prema finalu Kupa

Branimir Korać • srijeda, 16.03.2016.
VIDEO: Dinamo lakoćom slavio u Splitu i napravio veliki korak prema finalu Kupa
Foto: FaH

Hajduk je pao praktički bez ispaljenog metka. Dinamo je bio bolji protivnik u prvom polufinalnom susretu Kupa, na kraju je zasluženo slavio golovima Soudanija i Ćorića i pokazao da je u ovom trenutku dosta bolja momčad od Hajduka. Domaćin je bio potpuno nemoćan i Ježina nije imao previše posla dok je s druge strane Kalinić spriječio i uvjerljiviji poraz...

Hajduk dugo nije izgledao nemoćnije i skromnije protiv Dinama na Poljudu. Modri su pitanje pobjednika, a vjerojatno i prolaza u finale Kupa, riješili već u prvih pola sata. Ono što je najporaznije za Splićane je dojam koji ne vara, a prema njemu Dinamo je jednostavno povukao ručnu i da je bilo potrebe mogao je i teže dotući domaćina.

Hajdukove igre od zimske stanke bile su vrlo skromne, Splićani su previše izgubili u zimskom prijelaznom roku i razlika u kvaliteti između najvećih rivala samo je postala još veća. Bilo je to više nego očito u ovom susretu u kojem je Hajduk prvi put zapucao prema golu u 43. minuti i do kraja susreta nije stvorio nijedan pravi zicer.

Dinamo je od početka susreta bio bolji i krenuo je po pogodak dok je domaćin krenuo dosta suzdržano i oprezno, bez ikakvog traga najavama o agresivnom i motiviranom Hajduku.

Nekoliko dobrih intervencija Lovre Kalinića zadržalo je Hajduk na životu u prvih 20 minuta, a onda je Dinamo poveo. U 23. minuti Pjaca je na 18 metara dao loptu za Soudani, a Alžirac je lijepim udarcem doveo Dinamo u vodstvo.

Šest minuta kasnije Kalinić mora ponovno vaditi loptu iz mreže nakon odlične akcije gostiju. Soudani je dobio loptu na desnoj strani, odlično je u sredini uočio ulazak Ćorića koji iz blizine zabija za povećanje vodstva.

Do odlaska na odmor gosti su mogli i do trećeg pogotka. Pjaca je napravio dar-mar u domaćoj obrani, poigrao se s Hajdukovim braničima, dobro pucao, ali Kalinić spašava u posljednji trenutak.

Prvi i jedini pokušaj Hajduka bilo je dodavanje Tudora glavom za Ježinu, nešto što se inače ne bi niti zabilježilo kao nekakav pokušaj. Dogodilo se to u 43. minuti.

U drugom dijelu Hajduk je nešto pokušavao iz prekida i sporadičnim udarcima iz daljine, ali niti jedna lopta izuzev pokušaja Roguljića sredinom drugog dijela, nije natjerala Ježinu da značajniju intervenciju.

Razlika u kvaliteti bila je taman tolika koliko rezultat pokazuje. Loša vijest za Zorana Mamića je ozljeda Marka Pjace koji je prilikom dvoboja sa Šimićem nezgodno pao i ozlijedio rame te je morao napustiti travnjak.

Damir Burić ima puno razloga za zabrinutost, Hajduk nema igru, malo je tu kvalitete i teško je za očekivati čudo u Maksimiru. Pred Splićanima je do kraja sezone očito teško razdoblje u kojem će se boriti za zadržavanje europskih pozicija, barem prema viđenom ove godine.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • MateBilic17.03.2016. u 08:46
    Imam i ja dovoljno godina da se sjećam ex-Yu dana i gospodskog Dinama koji je i meni ostao u lijepom sjećanju. Plus, nije mi jasno kako netko tko simpatizira Liverpool koji je btw i meni oduvijek drag može podržavati ovaj i ovakav GNK, ali to nije tema. A kad već spominješ stare godine, mislim da... [više na forumu]
    MateBilic
  • jungle17.03.2016. u 00:17
    I da, ne mogu da ne komentiram dinaminja i njegove nebuloze, jer da si gledao utakmicu vidio bi da je pjaca nezgodno pao usred duela ramenima i da je potom sudac dosao do njega i pozvao lijecnicku pomoc..marku definitivno zelim sve najbolje i da se ne radi o ozbiljnoj ozljedi..
    jungle
  • Obrisan korisnik17.03.2016. u 00:11
    Veći otpor nemjerljivo prćija pružila,aj potrgali po najavi malog Pjacu.Barem nešto. I kad gube i kad tuku...
    Obrisan korisnik
  • jungle17.03.2016. u 00:09
    Apsolutno potpisujem komentar el pistolera..pa vec mi je stvarno dosta ovakvih komentara o kmecanju i kojekakvim idiotarijama koje se u zadnje vrijeme sve cesce spominju kad za to nema potrebe..pa zar nije dovoljno komentirati da je trenutacno dinamo za ligu vise, sto se vidjelo u danasnjoj... [više na forumu]
    jungle
  • Obrisan korisnik16.03.2016. u 23:41
    Dobro čemu onda potreba za spominjanjem kmečavaca. Isti si kao i mi onda, samo vrijeđaš. Aj stvarno, sad barem kad nema nikoga od nas s komentarom opet je cilj provokacija. Osjećam se prozvanim, al šta da se kaže osim čestita sportski na pobjedi. Kamo sreće da ovakvu nadmoć pokazuju u svim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik