Hrvatski kup, Polufinale - prve utakmice, 16.03.2016, 17:30 h, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 12973
Suci: Damir Batinić, Dalibor Conjar, Bojan Zobenica
Hajduk
Hajduk
0:2 Dinamo
El Arbi Hillel Soudani 23'
Ante Ćorić 29'
Dinamo

VIDEO: Dinamo lakoćom slavio u Splitu i napravio veliki korak prema finalu Kupa

Branimir Korać • srijeda, 16.03.2016.
VIDEO: Dinamo lakoćom slavio u Splitu i napravio veliki korak prema finalu Kupa
Foto: FaH

Hajduk je pao praktički bez ispaljenog metka. Dinamo je bio bolji protivnik u prvom polufinalnom susretu Kupa, na kraju je zasluženo slavio golovima Soudanija i Ćorića i pokazao da je u ovom trenutku dosta bolja momčad od Hajduka. Domaćin je bio potpuno nemoćan i Ježina nije imao previše posla dok je s druge strane Kalinić spriječio i uvjerljiviji poraz...

Hajduk dugo nije izgledao nemoćnije i skromnije protiv Dinama na Poljudu. Modri su pitanje pobjednika, a vjerojatno i prolaza u finale Kupa, riješili već u prvih pola sata. Ono što je najporaznije za Splićane je dojam koji ne vara, a prema njemu Dinamo je jednostavno povukao ručnu i da je bilo potrebe mogao je i teže dotući domaćina.

Hajdukove igre od zimske stanke bile su vrlo skromne, Splićani su previše izgubili u zimskom prijelaznom roku i razlika u kvaliteti između najvećih rivala samo je postala još veća. Bilo je to više nego očito u ovom susretu u kojem je Hajduk prvi put zapucao prema golu u 43. minuti i do kraja susreta nije stvorio nijedan pravi zicer.

Dinamo je od početka susreta bio bolji i krenuo je po pogodak dok je domaćin krenuo dosta suzdržano i oprezno, bez ikakvog traga najavama o agresivnom i motiviranom Hajduku.

Nekoliko dobrih intervencija Lovre Kalinića zadržalo je Hajduk na životu u prvih 20 minuta, a onda je Dinamo poveo. U 23. minuti Pjaca je na 18 metara dao loptu za Soudani, a Alžirac je lijepim udarcem doveo Dinamo u vodstvo.

Šest minuta kasnije Kalinić mora ponovno vaditi loptu iz mreže nakon odlične akcije gostiju. Soudani je dobio loptu na desnoj strani, odlično je u sredini uočio ulazak Ćorića koji iz blizine zabija za povećanje vodstva.

Do odlaska na odmor gosti su mogli i do trećeg pogotka. Pjaca je napravio dar-mar u domaćoj obrani, poigrao se s Hajdukovim braničima, dobro pucao, ali Kalinić spašava u posljednji trenutak.

Prvi i jedini pokušaj Hajduka bilo je dodavanje Tudora glavom za Ježinu, nešto što se inače ne bi niti zabilježilo kao nekakav pokušaj. Dogodilo se to u 43. minuti.

U drugom dijelu Hajduk je nešto pokušavao iz prekida i sporadičnim udarcima iz daljine, ali niti jedna lopta izuzev pokušaja Roguljića sredinom drugog dijela, nije natjerala Ježinu da značajniju intervenciju.

Razlika u kvaliteti bila je taman tolika koliko rezultat pokazuje. Loša vijest za Zorana Mamića je ozljeda Marka Pjace koji je prilikom dvoboja sa Šimićem nezgodno pao i ozlijedio rame te je morao napustiti travnjak.

Damir Burić ima puno razloga za zabrinutost, Hajduk nema igru, malo je tu kvalitete i teško je za očekivati čudo u Maksimiru. Pred Splićanima je do kraja sezone očito teško razdoblje u kojem će se boriti za zadržavanje europskih pozicija, barem prema viđenom ove godine.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Hrvatski kup

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • MateBilic17.03.2016. u 08:46
    Imam i ja dovoljno godina da se sjećam ex-Yu dana i gospodskog Dinama koji je i meni ostao u lijepom sjećanju. Plus, nije mi jasno kako netko tko simpatizira Liverpool koji je btw i meni oduvijek drag može podržavati ovaj i ovakav GNK, ali to nije tema. A kad već spominješ stare godine, mislim da... [više na forumu]
    MateBilic
  • jungle17.03.2016. u 00:17
    I da, ne mogu da ne komentiram dinaminja i njegove nebuloze, jer da si gledao utakmicu vidio bi da je pjaca nezgodno pao usred duela ramenima i da je potom sudac dosao do njega i pozvao lijecnicku pomoc..marku definitivno zelim sve najbolje i da se ne radi o ozbiljnoj ozljedi..
    jungle
  • Obrisan korisnik17.03.2016. u 00:11
    Veći otpor nemjerljivo prćija pružila,aj potrgali po najavi malog Pjacu.Barem nešto. I kad gube i kad tuku...
    Obrisan korisnik
  • jungle17.03.2016. u 00:09
    Apsolutno potpisujem komentar el pistolera..pa vec mi je stvarno dosta ovakvih komentara o kmecanju i kojekakvim idiotarijama koje se u zadnje vrijeme sve cesce spominju kad za to nema potrebe..pa zar nije dovoljno komentirati da je trenutacno dinamo za ligu vise, sto se vidjelo u danasnjoj... [više na forumu]
    jungle
  • Obrisan korisnik16.03.2016. u 23:41
    Dobro čemu onda potreba za spominjanjem kmečavaca. Isti si kao i mi onda, samo vrijeđaš. Aj stvarno, sad barem kad nema nikoga od nas s komentarom opet je cilj provokacija. Osjećam se prozvanim, al šta da se kaže osim čestita sportski na pobjedi. Kamo sreće da ovakvu nadmoć pokazuju u svim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik