Nogomet

VIDEO: Poljska ''razbila'' Finsku, Prosinečki upisao poraz

Ivan Detelić • subota, 26.03.2016.
VIDEO: Poljska ''razbila'' Finsku, Prosinečki upisao poraz
Foto: EPA

U ranijim terminima nogometnih prijateljskih susreta vidjeli smo u akciji četiri reprezentacije predstojećeg Europskog prvenstva. Rusija je bila bolja od Litve, Austrija od Albanije, Poljska je ''razbila'' Finsku, a Azerbajdžan kojeg vodi Robert Prosinečki upisao je minimalan poraz protiv Kazahstana...

Rusija – Litva 3:0

Domaćin je bio puno bolja momčad na terenu i zasluženo su igrači ruske reprezentacije odnijeli uvjerljivu pobjedu. Rusija je u sklopu priprema za jednu od jačih skupina na predstojećem Europskom prvenstvu gdje će odmjeriti snage s Engleskom, Slovačkom i Walesom. Prednost je Rusima donio Fedor Smolov u 41. minuti kada se unutar kaznenog prostora lijepo oslobodio čuvara i poslao loptu pokraj nemoćnog vratara. Posao su u drugom dijelu završili Aleksandr Golovin pogotkom iz voleja u 61. minuti te Denis Glušakov u 72. minuti glavom nakon udarca iz kuta.

Austrija – Albanija 2:1

Debitanti EURO-a došli su u goste reprezentaciji koja će te drugi puta na smotru najboljih europskih reprezentacija. Morati će Gianni De Biasi poraditi na suzbijanju treme kod svojih igrala, jer Albanija je u prvih 15 minuta primila dva pogotka nakon grubih grešaka u obrani. Prvu je u šestoj minuti iskoristio Marc Janko, a drugu u 13. minuti Martin Harnik. Albanija je ipak nakon toga pokazala da nije slučajno izborila nastup na Europskom prvenstvu. Početkom nastavka u 47. minuti Ermir Lenjani je smanjio zaostatak, utakmica je bila prava natjecateljska, bez obzira na karakter prijateljske tako da su gosti u želji za pozitivnim rezultatom malo pretjerali što je rezultiralo i crvenim kartonom Ergysa Kacea u 78. minuti utakmice.

Poljska – Finska 5:0

Visoka pobjeda Poljske rezultat je ozbiljnog pristupa kao i činjenice da reprezentativci Finske nisu imali isti pristup obzirom da su od starta utakmice bili svjesni kako su došli kao sparing partner za poljsko dizanje samopouzdanja. Goste je načeo Kamil Grosicki u 18. minuti utakmice. Samo dvije minute kasnije Pawel Wszolek povećao j vodstvo lagano zabivši iz blizine nakon brze akcije po lijevoj strani. U 32. minuti već je bio 3:0, strijelac je bio Filip Starzynski. Gledatelji na prepunom stadionu u Wroclawu tražili su i dobili još pogodaka. U drugom dijelu zabio je svoje druge pogotke na utakmici zabili su prvo Wszolek u 66. minuti, a potom i Grosicki u 85. minuti utakmice.

Kazahstan – Azerbajdžan 1:0

Reprezentacije s istočnog ruba europskog kontinenta za svoj prijateljski susret odabrali su Belek u Turskoj. Momčad Roberta Prosinečkog upisala je minimalni poraz, a strijelac za Kazahstan bio je Abzal Bejsebekov u osmoj minuti utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!