Liga prvaka, Polufinale - prve utakmice, 26.04.2016, 20:45 h, City of Manchester
Suci: Cüneyt Çakır, Çem Satman,Tarik Ongun (Turska)
Manchester City
Manchester City
0:0(0:0) Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid propustio kazniti preoprezni Manchester City

Nikola Raič • utorak, 26.04.2016.
Real Madrid propustio kazniti preoprezni Manchester City
Foto: EPA

U prvoj polufinalnoj utakmici između Manchester Cityja i Real Madrida nismo vidjeli pogotke, a ni pretjerano zanimljivu utakmicu, a najbolji igrač susreta bio je domaći vratar Hart...

Manchester City
Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
1
Joe Hart
3
Bacary Sagna
4
Vincent Kompany
6
Fernando
10
Sergio Agüero
15
Jesus Navas
(do 76')
17
Kevin de Bruyne
21
David Silva
(do 41')
22
Gael Clichy
25
Fernandinho
30
Nicolas Otamendi
Pričuvni igrači
72
Kelechi Iheanacho
41'
7
Raheem Sterling
76'
Trener
Manuel Pellegrini
1
Keylor Navas
3
Pepe
4
Sergio Ramos
8
Toni Kroos
(do 89')
9
Karim Benzema
(do 46')
11
Gareth Bale
12
Marcelo
14
Casemiro
15
Daniel Carvajal
18
Lucas Vazquez
19
Luka Modrić
Pričuvni igrači
20
Jese Rodriguez
46'
22
Isco
89'
Trener
Zinedine Zidane

Unatoč najavama iz Realova tabora, Ronaldo nije bio spreman za večerašnju utakmicu, odrazilo se to na ubojitost gostiju, ali za ono što je ponudio Manchester City jednostavno nema opravdanja. Domaćin punih 90 minuta nije preuzeo 1 posto rizika kako bi došao do pobjede pred svojim navijačima. Na koncu Real može žaliti za ovih 0:0, jer su u nastavku susreta promašili nekoliko solidnih prilika.

Osim neočekivanog izostanka ponajboljeg nogometaša današnjice, početne jedanaestorke bile su u skladu s najavama, a na mjesto ozlijeđenog Portugalca uskočio je mladi Lucas Vazquez. Iako je uglavnom spominjan u kontekstu spremnosti zajedno s Ronaldom, Benzema je utakmicu započeo od prve minute.

Osim dva najbolja igrača iz obje momčadi, mnogo toga nedostajalo je u prvom dijelu ili u prvoj četvrtini ovog dvoboja. „Građani“ i „Kraljevi“ zaigrali su pozicioni nogomet s puno opreza, gdje je i jednima i drugima na pameti prije svega bilo ne primiti pogodak.

Prvih 30 minuta nismo vidjeli niti jednu ozbiljniju prijetnju, prigodu ili akciju za izdvojiti. City je imao nešto više posjed lopte u svojim nogama, ali taj posjed uglavnom je pripadao stoperskom dvojcu Kompany - Otamendi.

Do kraja prvog dijela Real se nastavio organizirano braniti sa svih 11 igrača iza lopte veliku većinu vremena, s druge strane domaćini nisu pronašli nikakav način da se uopće približe, a ne da ugroze vrata Keylora Navasa. Tako se na odmor otišlo bez pogodaka i prilika, a nastavak će biti osiromašen i za Davida Silvu, koji je zbog ozljede napustio teren u 41. minuti.

Nastavak susreta ponudio je nešto dinamičniji nogomet, a kroz prvih 15-ak minuta momčadi su prijetile iz prekida. Jedinu intervenciju imao je Hart, nakon mlakog udarca glavom Ramosa.

Prvu pravu akciju na utakmici vidjeli smo tek u 71. minuti susreta, a završio ju je Jése udarcem glavom koji je odsjeo na gredi domaćeg gola. Bila je to prilika koja je označila početak boljeg razdoblja u igri gostiju. Real je zaigrao nešto brže, a tri minute kasnije zaprijetio je i Bale, ali je njegov udarac otišao za malo pored vratnice.

Nastavljaju gosti s lovom na pogodak u gostima. Odličnu priliku imao je Casemiro nakon ubacivanja iz kuta Kroosa, ali je njegov udarac fantastičnom reakcijom obranio Hart. U 82. minuti Real je imao još dvije velike prilike, prvo je Bale iz slobodnog udarca pogodio „živi zid“, a nakon ubacivanja iz kuta, Pepe je s doslovno dva metra pogodio Harta.

City je konačno zaprijetio u sudačkoj nadoknadi, ali pokušaj De Bruynea iz slobodnog udarca, Navas odbija u korner.

I prije susreta bilo je vjerojatno kako će se pobjednik ovog dvoboja odlučivati u Madridu, a nakon ove jalove predstave obje momčadi sada je to sigurno. Domaćini su očigledno odlučili pod svaku cijenu sačuvati svoju mrežu te su igrom bez rizika spriječili mogućnost kontranapada iz kojih bi ih gosti mogli iznenaditi. Oprezna igra im se umalo i obila u glavu, da na vratima nije bio raspoloženi Hart koji je s dvije fenomenalne obrane sačuvao svoju mrežu.

Što se tiče uzvrata u Madridu, prije svega nadamo se da će obje momčadi biti kompletne, a samim time i da će nam ponuditi bolji nogomet od onoga što smo gledali večeras. Real će u vidu Ronalda dobiti neprestanu prijetnju po obranu Cityja, dok bi povratak Tourea Manchesteru donio još jednog igrača na terenu koji može jednim potezom riješiti utakmicu.

Liga prvaka

polufinale - prve utakmice

Manchester City0:0Real Madrid
Atlético Madrid1:0Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.04.2016. u 15:38
    Modric i Pepe najbolji. Bale i Benzema nekako izgubljeni. Lijeva strana bez Ronalda na velikim mukama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.04.2016. u 14:58
    nadam se da neće dugo pamtiti pepeov zicer- pogotovo do sljedeće tekme jer su im otvorena 2 fronte za naslov
    Obrisan korisnik
  • qvestor27.04.2016. u 14:33
    na ovoj utakmici se jako dobro vidjelo koliko realu nedostaje Ronaldo, praktično su igrali bez lijeve strane napada i imali bolje prilike ali nisu zabili, Marcelo je bio visoko naprijed ali Lucas na lijevoj strani nije CR7
    qvestor
  • Obrisan korisnik27.04.2016. u 07:40
    ako smijem reći - Modrić glavni igrač Reala
    Obrisan korisnik