Nogomet

VIDEO: Villarreal pogotkom u sudačkoj nadoknadi srušio Liverpool, Šahtar i Sevilla remizirali u Lavovu

Niko Rukavina • četvrtak, 28.04.2016.
VIDEO:  Villarreal pogotkom u sudačkoj nadoknadi srušio Liverpool, Šahtar i Sevilla remizirali u Lavovu
Foto: EPA

Nakon prvih utakmica polufinala Europske lige finalu su puno bliže španjolske momčadi. Villarreal je kasnim pogotkom svladao Liverpool, a Sevilla je odigrala 2:2 kod Srninog i Da Silvinog Šahtara.

Šahtar – Sevilla 2:2

Jako dobar dvoboj odigrali su u Lavovu domaćin Šahtar i branitelj naslova Sevilla. Gosti su poveli, Šahtar preokrenuo, no veliki remi Andalužanima donio je Kevin Gameiro u 82. minuti iz kaznenog udarca.

Sevilla je jako dobro otvorila utakmicu i poentirala već u 6. minuti nakon lijepe akcije u tri poteza koju je zaključio Victor Vitolo. No, Šahtar je potom pritisnuo te je nakon nekoliko propuštenih šansi izjednačio u 23. pogotkom Marlosa koji je rutinski poentirao na asistenciju Jaroslava Rakitskog.

Šahtar je nastavio s odličnom igrom i nizao je prilike pred vratima Sevilla, a do zasluženog preokreta stigao je u 36. pogotkom Tarasa Stepanenka glavom. Šahtar je u prvom dijelu imao devet udaraca na suparnički gol, a Sevilla samo jedan u okvir.

Ipak, u nastavku utakmice Španjolci su bili konkretnija momčad na terenu. Gosti su stvorili nekoliko jako dobrih prigoda za izjednačenje, čak je i Gameiru poništen diskutabilan pogodak, no do vrijednog gola za izjednačenje Sevilla je stigla u 82.

Facundo Ferreyra skrivio je jedanaesterac kojeg je realizirao Gameiro za konačnih 2:2. Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta te je u sudačkoj nadoknadi dobio žuti karton, a Eduardo da Silva igrao je tek sudačku nadoknadu.

Villarreal – Liverpool 1:0

Villarreal je na El Madrigalu u prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige svladao Liverpool pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Do završnice dvoboja obje momčadi imale su po nekoliko dobrih prigoda, a pobjednika je odlučio kasni pogodak Adriana.

Veliku prigodu za Liverpool u 5. minuti propustio je Joe Allen, kada je iz dobre situacije pucao ravno u Sergia Asenja. Villarreal je mogao do gola u 11. ali je udarac Roberta Soldada otišao kraj vratnice.

Žuta podmornica je do kraja dva puta opasno zaprijetila, no udarac Tomasa Pine obranio je Simon Mignolet, a Soldado je pred kraj poluvremena pucao kraj gola.

Villarreal je bolje otvorio i nastavak utakmice kada je zaprijetio preko Cedrica Bakambua, no potom je Liverpool preuzeo inicijativu, a najveću prigodu Redsi su propustili u 65. kada je Roberto Firmino iz dobre prigode pogodio stativu.

Do same završnice nije bilo šansi. No, tada je za Villarreal mogao zabiti Bakambu, a u sljedećem napadu, ogromnu šansu na drugoj strani propustio je Alvaro Moreno. I, kada se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Villarreal je u sudačkoj nadoknadi napravio kontru i nakon kombinacije Denisa Suareza i Adriana došao do pobjede.

Dejan Lovren odigrao je svih 90. minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.05.2016. u 11:49
    sevilla ima sreć-vidjet ćemo jel mogu do three-peata- tako bi španjolska teoretski mogla imati 6 sudionika lige prvaka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2016. u 08:27
    dobra utakmica u Lavovu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2016. u 07:07
    Hvala bogu, da je i taj omrazeni liverpool izgubio konacno
    Obrisan korisnik