Nogomet

Split peti put u nizu slavio protiv zagrebačkih momčadi, Vrgorac zadržao četvrto mjesto

Josip Piršljin • subota, 30.04.2016.
Split peti put u nizu slavio protiv zagrebačkih momčadi, Vrgorac zadržao četvrto mjesto
Foto: Duje Bonačić

Pretposljednje kolo 1. HMNL nije donijelo odgovore tko je zadnji putnik u doigravanje za prvaka i za ostanak u ligi. Za četvrto mjesto borit će se u izravnom dvoboju Square i Vrgorac, a spasu se nadaju Alumnus i Novo Vrijeme. U derbiju kola sastali su se Futsal Dinamo i Split Tommy i još jednom su bili uspješniji Splićani.

U zagrebačkom Domu sportova sastali su se treća i druga momčad lige, no atmosfere derbija nije bilo zbog toga što se dvoboj igrao pred praznim tribinama nakon što je HNS odlučio kazniti Futsal Dinamo zbog izgreda na utakmici s Nacionalom. Muk u dvorani više je odgovarao gostima koji su čak peti put u nizu slavili protiv zagrebačkih ekipa.

Split Tommy je u Zagreb došao bez nekolicine važnih igrača, ali i Dinamo je bio bez kapetana Đulvata i kartoniranog Ziberija. Vodstvo gostima već u četvrtoj minuti donosi Bajrušović, a isti je igrač strijelac i pred sami kraj prvog poluvremena za 2:0.

No, slično kao i u dvoboju četvrtfinala Kupa, Split se tada opustio, te je Dinamo malo agresivnijim pristupom uspio izjednačiti preko Kanjuha i Čekola. Ipak, samo minutu kasnije Split vraća vodstvo golom Perišića, a odličnu igru Bajrušović "okrunjuje" hat-trickom za konačnih 2:4. Ove dvije momčadi srest će se i u polufinalu doigravanja za prvaka. Nažalost, i taj zagrebački dvoboj bit će bez prisustva navijača.

Square je u pretposljednjem kolu imao priliku preskočiti Vrgorac na tablici i doći do željenog četvrtog mjesta, no Dubrovčani su kiksali na Murteru. Posljednjeplasirana momčad i novi drugoligaš pružio je sjajan otpor i bio vrlo blizu tek druge pobjede ove sezone.

Kolega i Vujević su do 11. minute zabijali za 2:0 domaćina, potom je Đuraš smanjio, a u 30. minuti novi gol za Murter postiže Katalinić. Kada se već činilo da će domaći odnijeti sva tri boda, u zadnje tri minute Square preko Šamije i Reze dolazi do 3:3 i u zadnjem kolu se obračunava s Vrgorcem za mjesto u play-offu.

Vrgorac ipak nije uspio prirediti iznenađenje pred svojom publikom u Domu sportova. Aktualni prvak i trenutni lider Nacional slavio je 2:0 i time potvrdio "jedinicu" uoči početka play-offa, za koji će se Vrgorčani morati dobro namučiti jer u posljednjem kolu gostuju u Dubrovniku kod izravnog konkurenta Squarea. Utakmicu je odlučio srpski reprezentativac Kocić golovima u 11. i 21. minuti.

U sportskoj dvorani Zrinjevac u Osijeku domaćin je ugostio zagrebačku Uspinjaču, a gosti su visoko slavili 4:0. Unatoč porazu Osijek je uoči zadnjeg kola siguran u ostanak u društvu prvoligaša jer pobijedili nisu niti Novo Vrijeme niti Alumnus. Uspinjača, pak, zbog lošijeg omjera s Vrgorcem nema više šansi za play-off. Sjajnu utakmicu u redovima žutih odigrao je Grbić koji je postigao tri pogotka, a još jedan je dodao Starčević.

Zanimljivo je bilo u Bilankuši gdje su Solin i Alumnus postigli osam pogodaka, a rezultat je na kraju bio 4:4. Gosti sa zagrebačke Martinovke imali su prednost 4:1 osam minuta prije kraja, ali ipak nisu uspjeli pobijediti i riješiti se briga oko ostanka u ligi. Za Alumnus su strijelci bili Šagud, Markić i dva puta Matan, dok su za domaće pogađali Andrijašević dva puta, Nikolić i Duvnjak.

1. HMNL, 21. kolo:
Futsal Dinamo - Split Tommy 2:4
Potpićan - Novo Vrijeme 4:0
Murter - Square 3:3
Solin - Alumnus 4:4
Osijek Kelme - Uspinjača 0:4
Vrgorac - Nacional 0:2

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!