Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 01.05.2016, 17:00 h
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain 32:32 RK Zagreb
RK Zagreb

PPD Zagreb ispustio pobjedu u Parizu na oproštaju od europske sezone

Branimir Korać • nedjelja, 01.05.2016.
PPD Zagreb ispustio pobjedu u Parizu na oproštaju od europske sezone
Foto: FaH

Rukometaši PPD zagreba odigrali su u uzvratnom susretu protiv PSG-a vrlo dobro, ostali su neporaženi i mogu žaliti što na oproštaju od europske sezone nisu upisali pobjedu. Imali su i tri gola prednosti u završnici susreta, ali PSG je izvukao remi 32:32 te s ukupnim plus osam prolazi na završni turnir...

Zaliha koju je PSG stvorio u drugoj polovici drugog poluvremena zagrebačkog dvoboja bila je prevelika i PPD Zagreb nije imao nekih iluzija uoči uzvrata. Međutim iako je sve bilo riješeno po pitanju prolaza, Zagrebaši su se htjeli dostojno oprostiti, odigrati dobru i ravnopravnu utakmicu.

U tome su uspjeli, Pariz napuštaju neporaženi i domaćin može biti sretan što je izbjegao poraz u susretu u kojem je brzopletost gostujućih igrača u završnici vratila Parižane.

Bio je to jedini dvoboj bez neizvjesnosti po pitanju prolaza. Sva tri preostala dvoboja bila su otvorena, no ovdje je posebno bila izražena uloga favorita i superbogati PSG potvrdio se kao prejak i Zagreb mu je bio samo usputna stanica prema konačnom cilju, a on je naslov prvaka Europe. U Kölnu Parižanima neće biti lako, očekuju ih Kiel, Veszprem i Kielce, momčadi koje također imaju najviše ambicije, ali Parižani su ipak glavni favoriti za titulu.

U uzvratnom dvoboju protiv Zagreba nisu koristili Daniela Narcissea, no to je i dalje vrhunska i široka momčad pa se to nije osjetilo. Prvo poluvrijeme riješili su u svoju korist sa 16:13 i činilo se da Zagreb ide u novi poraz.

No u drugom dijelu situacija se promijenila. Zagreb je zaigrao bolje, vrlo brzo je uhvatio priključak, a Veselin Vujović uporno je tražio od svojih igrača da preuzmu vodstvo i kontrolu nad rezultatom.

U završnici susreta u tome su i uspjeli. Golovima Horvata i Šebetića za kojeg se vidjelo koliko je nedostajao u Zagrebu, gosti su poveli s tri gola razlike.

Imali su 32:29 tri minute prije kraja susreta, ali Hansen i Abalo brzim realizacijama vratili su domaćina u utakmicu i poravnali na 32:32.

Posljednji napad Zagrebaši nisu realizirali, dobro je reagirala obrana domaćina i susret je završen remijem.

Gosti mogu biti zadovoljni europskom sezonom, unatoč skromnom budžetu u odnosu na ostale došli su vrlo daleko, među osam najboljih u Europi, pritom izbacili i snažni Rhein-Neckar Löwen i s ponosom mogu pogledati na svoj europski nastup.

U ovom susretu kod Zagreba su se istaknuli Zlatko Horvat s osam golova, Tin Kontrec zabio je šest, a po pet su dodali Luka Šebetić, Leon Šušnja i Stipe Mandalinić. Kod PSG-a Sergij Onufrijenko postigao je sedam golova, a po pet su dodali Mikkel Hansen i Nikola Karabatić.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Barlinek Industria Kielce29:28Flensburg
Telekom Veszprem30:30Vardar Skoplje
Barcelona33:30Kiel
Paris Saint-Germain32:32RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.05.2016. u 10:19
    bravo Zagreb
    Obrisan korisnik