Liga prvaka, Polufinale - uzvrati, 04.05.2016, 20:45 h, Santiago Bernabéu
Suci: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenija)
Real Madrid
Real Madrid
Fernando 20' (ag)
1:0(1:0) Manchester City
Manchester City

VIDEO: Real Madrid nadvisio Manchester City za 14. finale u povijesti

Niko Rukavina • srijeda, 04.05.2016.
VIDEO: Real Madrid nadvisio Manchester City za 14. finale u povijesti
Foto: EPA

Real Madrid plasirao se u svoje 14. finale Lige/Kupa prvaka u povijesti. S ukupnih 1:0 bio je bolji od Manchester Cityja te će na San Siru, u reprizi finala iz 2014., protiv gradskog rivala Atletica igrati za svoj 11. naslov.

Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
Manchester City
1
Keylor Navas
3
Pepe
4
Sergio Ramos
7
Cristiano Ronaldo
8
Toni Kroos
11
Gareth Bale
12
Marcelo
15
Daniel Carvajal
19
Luka Modrić
(do 88')
20
Jese
(do 55')
22
Isco
(do 68')
Pričuvni igrači
18
Lucas Vazquez
55'
10
James Rodriguez
68'
16
Mateo Kovačić
88'
Trener
Zinedine Zidane
1
Joe Hart
3
Bacary Sagna
4
Vincent Kompany
(do 10')
6
Fernando
10
Sergio Aguero
15
Jesus Navas
(do 69')
17
Kevin De Bruyne
22
Gael Clichy
25
Fernandinho
30
Nicolas Otamendi
42
Yaya Toure
(do 62')
Pričuvni igrači
20
Eliaquim Mangala
10'
7
Raheem Sterling
62'
72
Kelechi Iheanacho
69'
Trener
Manuel Pellegrini

Real Madrid slavio je protiv Manchester Cityja pogotkom Garetha Balea u 20. minuti i plasirao se u finale Lige prvaka. Real je bio bolja momčad i zasluženo je slavio. Luka Modrić odigrao je odličnu utakmicu, ordinirao je sredinom terena, a u 88. minuti ga je zamijenio Mateo Kovačić.

Real se od prve minute autoritativno postavio na terenu, a na suprotnoj strani, Manuel Pelegrini morao je već u 10. minuti napraviti zamjenu nakon što je Vincent Kompany ozlijedio mišić.

Prvi pokušaj na utakmici Real je imao u 14. no udarac Cristiana Ronalda otišao je visoko iznad gola. Šest minuta kasnije, Madriđani su poveli. Gareth Bale je desnom nogom iskosa, uz pomoć Fernanda, pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu.

Ubrzo je udarcem preko gola još jednom pokušao C. Ronaldo, no utakmica je potom ušla u mirniju fazu. Igralo se pretežito na sredini terena bez pokušaja na gol. Real je u 36. i drugi puta ugurao loptu u mrežu, ali se Pepe nalazio u ofsajdu te je pogodak Sergia Ramosa poništen.

Manchester City je igrao prilično mlako s obzirom na važnost utakmice, a jedini pokušaj u prvih 45 minuta imali su u zadnjoj minuti poluvremena kada je Fernandinho pogodio vanjsku stativu.

Domaćini su u nastavak utakmice ušli vrlo agresivno te su u uvodnih deset minuta stvorili nekoliko izglednih šansi. Najveću je imao Luka Modrić koji se našao sam na šest metara od Joea Hara no nije najbolje reagirao. Dobru prigodu glavom imao je i C. Ronaldo.

Madriđani nisu posustali, ali i dalje nisu uspjeli doći do drugog pogotka koji bi ih doveo na milimetar do finala. U 63. veliku prigodu imao je Bale koji je pogodio gredu.

Real je kontrolirao utakmicu sve do završnice utakmice kada je City stvorio dvije opasne prigode. Prvo je Kevin De Bruyne iz slobodnjaka iskosa pogodio vanjski dio mreže, a nedugo zatim Sergi Aguero opalio je iz daljine, a lopta je otišla nekoliko centimetara iznad gola.

Real je na kraju izdržao mini-pritisak Građana i plasirao se u finale.

Liga prvaka

polufinale - uzvrati

Bayern2:1Atlético Madrid
Real Madrid1:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2016. u 11:23
    ha ha ha City je napravio uspjeh kojeg će pepica teško dostići
    Obrisan korisnik
  • qvestor05.05.2016. u 10:44
    City je bio očajan u napadu i ozljeda Kompaniya nije razlog loše igre po meni više im je nedostajao David Silva ali s obzirom na to da city ima novca mogli su i kupit bolje igrače od Yaye Tourea i De Michelisa.
    qvestor
  • Obrisan korisnik05.05.2016. u 10:29
    Katastrofa od nogometa sinoć,bayern uzasan niti real s ovakvom igrom nije opravdao ulazak u finale imali su srece jer su igrali protiv katastrofalnog manchester citya,da su igrali protiv atletica sumnjam da bi se provukli s ovakvom igrom u dvije utakmice,nadam se da ce atletico u finalu dobiti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2016. u 05:31
    koliko zelje, zara i zalaganja kod igraca man city-a. stalno sam se pitao dok su gubili zasto ne pokusaju stisnut real malo, nekakav pressing odigrat a onda sam shvatio da je to nogometna inovacija - pressing koji se igra na 3m od protivnickog igraca. kako je utakmica odmicala a igraci man city-a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Totalna_Pasiva05.05.2016. u 00:30
    Hvala profesore :), uvijek je ljepo naučiti nešto novo.
    Totalna_Pasiva