Liga prvaka, Polufinale - uzvrati, 03.05.2016, 20:45 h, Allianz Arena
Suci: Cüneyt Çakır, Çem Satman,Tarik Ongun (Turska)
Bayern
Bayern
Xabi Alonso 31'
Robert Lewandowski 74'
2:1(1:0) Atlético Madrid
Antoine Griezmann 54'
Atlético Madrid

Video: Bayern nije uspio nadoknaditi minus iz Madrida, Simeoneov Atletico je u finalu

Josip Piršljin • utorak, 03.05.2016.
Video: Bayern nije uspio nadoknaditi minus iz Madrida, Simeoneov Atletico je u finalu
Foto: EPA

Nogometaši Atletica iz Madrida "preživjeli" su uzvrat polufinala Lige prvaka na Allianz Areni i izborili veliko finale unatoč porazu od Bayerna 2:1. U veoma uzbudljivoj utakmici ključnim se pokazao Griezmannov pogodak u gostima čime je sačuvana prednost Španjolaca iz prvog dvoboja.

Bayern
Atlético Madrid
Bayern
Atlético Madrid
1
Manuel Neuer
7
Franck Ribery
8
Javi Martinez
9
Robert Lewandowski
11
Douglas Costa
(do 73')
14
Xabi Alonso
17
Jerome Boateng
21
Philipp Lahm
23
Arturo Vidal
25
Thomas Müller
27
David Alaba
Pričuvni igrači
29
Kingsley Coman
73'
 
 
Trener
Josep Guardiola
13
Jan Oblak
2
Diego Godin
3
Filipe Luis
6
Koke
(do 90'+3')
7
Antoine Griezmann
(do 82')
9
Fernando Torres
12
Augusto Fernandez
(do 46')
14
Gabi
17
Saul Niguez
20
Juanfran
24
Jose Maria Gimenez
Pričuvni igrači
21
Yannick Carrasco
46'
22
Thomas Partey
82'
15
Stefan Savić
90'+3'
Trener
Diego Simeone

Atletico je prvi finalist ovosezonske Lige prvaka. Simeoneova momčad se "othrvala" napadima Bayerna i tako će drugi put u zadnje tri godine imati priliku osvojiti veliki trofej. Bilo je veoma napeto u Münchenu, a osim tri pogotka, gledatelji su vidjeli i dva promašena jedanaesterca.

Bayern je od početka krenuo vrlo ofenzivno prema vratima Jana Oblaka. Bavarci su prijetili opasnim udarcima, dva puta je pokušavao Vidal, pa Lewandowski, Ribery i Lahm, no nisu bili dovoljno precizni. Ipak, u 31. minuti domaća je momčad povela.

Guardiolina ekipa je dobila slobodan udarac s odlične pozicije, na nekih 18 metara od gola Oblaka. Xabi Alonso je pucao, a lopta se od Gimeneza odbila i ušla u mrežu za 1:0. Bayern je odmah potom krenuo po novi gol i nekoliko minuta kasnije dobio je pravu priliku.

I ovog puta tragičar je bio Gimenez koji je srušio Martineza u svom šesnaestercu i sudac Cakir je pokazao na bijelu točku. Müller je pucao silovito, ali Slovenac na vratima Atletica je bio vrlo raspoložen večeras i obranio je. Do kraja prvog dijela nije se mijenjao rezultat.

Španjolci su strpljivo čekali svoju šansu i dočekali su je devet minuta nakon početka drugog poluvremena. Griezmann je pobjegao obrani Bayerna, te bio precizan ispred Neuera za 1:1. Kao i inače, Bavarci se nisu predavali već su se pokušali što prije vratiti u igru za finale, no velika prepreka bio je Jan Oblak.

Allianz Arena se razveselila u 74. minuti kada je Bayern postigao novi pogodak. Vidal je ubačaj Alabe proslijedio do Lewandowskog, a Poljak zabija za 2:1 što je označilo početak dramatične završnice. Atletico je dobio jedanaesterac u 83. minuti iako je prekršaj Martineza nad Torresom bio izvan kaznenog prostora. No, kao i Müller u prvom dijelu, ni Torres nije bio točan s bijele točke, odnosno Neuer je obranio. Ipak, to nije koštalo Atletico finala jer su Rojiblancosi izdržali do kraja susreta.

Liga prvaka

polufinale - uzvrati

Bayern2:1Atlético Madrid
Real Madrid1:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2016. u 02:26
    Haha jos jedan slijepac sto lize guzicu ćelavcu. Pa Guardiola se uopce ne usudi uzeti "osrednji" klub jer NEMA MUDA. On sa osrednjim klubom nebi ni grupnu fazu prosao
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2016. u 15:25
    Ne pretjerujte sa tim Guardiolom!Da je dobar trener je ali trebaš to pokazati i sa drugim klubom a ne sa Barcelonom.Mourinha svi pljuju jer je bahat i uobražen ali je ipak osvojio više toga sa više drugih klubova i mislim da se to treba poštivati.Šta se tiče Ranieria ako su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • qvestor04.05.2016. u 15:12
    e u pravu si skroz sam zaboravio na to, a i dalje bih želio gledati finale u kojem Atletico treba ganjat rezultat jer oni ipak nemaju ni MNS ni BBC u napadu, pa ako i onda pobijede tada će dokazati da nisu samo majstori presinga i defenzivne igre već da imaju i napad o kojem se malo priča.
    qvestor
  • maxi04.05.2016. u 14:48
    pa zar nisu trebali ganjat rezultat kontra barce u uzvratu?
    maxi
  • Obrisan korisnik04.05.2016. u 13:56
    Inače ne komentiram tuđe izjave jer svatko ima pravo na svoje mišljenje ali ova tvoja izjava doslovno graniči sa totalnim idotizmom pa nažalost po tebe jednostavno moram reagirati na ove idiotarije koje si ti posrao u ovom svom postu. Prva stvar tko si ti da bilo kome sudiš? Druga stvar koju si ti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik