Liga prvaka, nokaut faza, finale, 29.05.2016, 18:00 h
Barlinek Industria Kielce
Barlinek Industria Kielce 39:38(13:17, 29:29, 35:35 pp, 39:38 7m) Telekom Veszprem
Telekom Veszprem

Čupiću, Štrleku i Šegi europska titula, Veszprem ima za čime žaliti

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.05.2016.
Čupiću, Štrleku i Šegi europska titula, Veszprem ima za čime žaliti
Foto: EPA

Bolan poraz doživjeli su rukometaši Veszprema u finalu Lige prvaka nakon kojeg su još jednom ostali za korak prekratki. Svoj prvi naslov najbolje europske momčadi tako je osvojilo Kielce Ivana Čupića, Manuela Štrleka i Marina Šege te ozlijeđenog Denisa Buntića...

Vive Tauron Kielce - MVM Veszprem 39:38** (35:35*, 29:29, 13:17)

KS Vive Tauron Kielce: Szmal, Šego, Reichmann 9, Bielecki 7, Lijewski 6, Aguinagalde 5, Štrlek 4, Zorman 4, Jurecki 2, Jachlewski 2
Isključenja: 10 minuta

MVM Veszprem: Mikler, Alilović, Uglade 7, Ilić 6, Palmarsson 6, Nilsson 6, Nagy 6, Lekai 3, Slišković 2, Marguč 1, Ivancsik 1
Isključenja: 12 minuta

Veliko finale ovogodišnjeg izdanja rukometne Lige prvaka ponudilo je jednosmjerno prvo poluvrijeme, u kojem je Veszprem kontrolirao situaciju na terenu i semaforu, te ludu završnicu koju je u produžetke odveo Krzysztof Lijewski pogotkom u posljednjim sekundama.

3:0 serijom rukometaši Veszprema otvorili su finalni dvoboj, u tih prvih pola sata bez problema su održavali prednost i činilo se kako će najvažniji susret Final 4-a biti onaj s najmanje neizvjesnosti. Opasnost po Szmala dolazila je sa svih strana, po tri pogotka do odlaska na predah postigli su Ilić, Nagy, Palmarsson i Lekai dok je najraspoloženiji protiv Miklera bio u istom periodu bio Tobias Reichmann.

Poput prvog poluvremena tekao je i dio drugog, a zahvaljujući brzim pogocima Palmarssona u 35. i 37. minuti mađarski je sastav stigao do šest pogodaka prednosti. Za +8 svoj jedini zgoditak u regularnom dijelu postigao je Ivan Slišković nakon točno 40 minuta igre, a za najveću prednost, korak do dvoznamenkaste razlike, pobrinuo se Ugalde.

Taj pogodak kao da je trgnuo Kielce, filmskom povratku kumovale su i protivničke tehničke pogreške, ali i isključenje Ugaldea nakon čega je uslijedilo neshvatljivih 12 minuta bez pogotka mađarskog predstavnika. U posljednjih pet minuta ušlo se pri minimalnom zaostatku poljske momčadi, uslijedilo je izjednačenje preko Bieleckog i tri sekunde prije kraja već spomenuta bomba Lijewskog, pod prekršajem, u suprotan gornji Alilovićev kut.

Uzbuđenja koja smo gledali u drugoj polovici drugog poluvremena nastavila su se i kroz oba produžetka, uz minimalna vodstva na obje strane bitka na svakom centimetru parketa trajala je do isteka i drugog produžetka te je o pobjedniku odlučeno s linije sedam metara. Pred posljednji dugi napad Veszprema Kielce je držalo pogodak prednosti, a onda je nadu za Sabateovu momčad produžio Ugalde.

Prvi sedmerac mirno je realizirao Ilić, a zatim su uslijedile obrane i Alilovića i Šege te zgoditak Štrleka za 1:1. Nakon Štrleka uspješan realizator je i Slišković na drugoj strani kao i Bielecki protiv Alilovića. Veliki posao obavio je Szmal pročitavši namjeru Terzića nakon čega je lako iza Miklera poentirao Reichmann, a veliko poljsko slavlje krenulo je nakon što je Alilovića matirao i Aguinagalde.

Od hrvatskih internacionalaca najuspješniji je bio Štrlek s četiri zgoditka, na drugoj je strani, u dresu poraženog sastava dva gola postigao Slišković dok je Ivan Čupić susret završio s 0/2 učinkom.

Liga prvaka, nokaut faza

finale

Barlinek Industria Kielce39:38 **Telekom Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Cou30.05.2016. u 13:41
    Ne znam cemu ovoliko podcjenjivanje Veszprema, kao da se radi o nekom klubicu. Sigurno ne mogu biti zadovoljni samo zato jer su igrali finale, njima je cilj titula i nista ispod toga. I da, to da su "svi vec vidjeli Kiel u finalu" ne stoji. PSG da, ali je Veszprem bio favorit protiv Kiela, sto je i... [više na forumu]
    Cou
  • Obrisan korisnik30.05.2016. u 08:17
    Bravo dečki, pogotovo čestitke našim momcima. Ovo je veliki uspjeh, pogotovo kad su u finalu svi vidjeli Kiel i PSG.Srušili su " velike" kao što su i u ženskoj Ligi prvaka podcjenjeni CSM Bucurest koji su srušili snove i oduzeli trofej tim "velikim". Nikada ne podcjenjuj protivnika - svi igraju i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10830.05.2016. u 00:28
    zaboravili ste Buntića u naslovu. Ne smije se zaboraviti da je za obje ekipe finale već bilo veliki uspjeh. Tu su se očekivale PSG i Kiel.
    narada108
  • Obrisan korisnik29.05.2016. u 21:09
    kakva drama, kakav preokret. odlicna utakmica
    Obrisan korisnik
  • markoli29.05.2016. u 20:49
    Kakva perverzija od utakmice...
    markoli